Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Vremea se incalzeste de joi, iar in Bucuresti vom avea 25 de grade. Zonele in care va mai ploua

Embed:

Vreme rece, joi dimineata: sunt minus 4 grade la Miercurea Ciuc si valori de 4-5 grade in majoritatea zonelor; s-a produs bruma prin Maramures si Transilvania.

Insa, ziua de joi ne-aduce soare si o incalzire semnificativa. Doar pe la munte si in sud-estul extrem ar putea sa cada cativa stropi si vom avea maxime potrivite perioadei, cuprinse intre 16 si 25 de grade.

Dobrogea si Baraganul. Aici mai apar ceva conditii de ploaie slaba, dar in ansamblu avem timp frumos si temperaturi chiar si cu 10 grade peste cele de ieri. Vantul va fi mai intens in zona litoralului.

Se incalzeste simtitor si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Dupa o dimineata rece, amiaza ne aduce atmosfera foarte placuta si peste 20 de grade in termometre.

Vreme frumoasa gasim si in nordul Moldovei si in Bucovina. Este frig acum, dimineata; insa in orele urmatoare temperaturile urca rapid si vor ajunge pe la 20-21 de grade.

La fel va fi in nordul Transilvaniei si in Maramures: frig la inceputul zilei; soare si temperaturi placute la orele amiezii. Peste noapte se-aduna norii si vin averse locale.

Incalzirea vremii este evidenta si in tinuturile vestice: temperaturile salta cu sapte, opt grade fata de ieri. Atmosfera se mentine insorita toata ziua, insa dupa lasarea noptii se intorc aversele.

Si in centrul Romaniei asteptam vreme frumoasa si temperaturi mult mai ridicate decat ieri. Acum, dimineata este frig, mai ales in depresiuni, pe unde ar putea sa apara ceata. Maximele urca spre 21 de grade si doar in zona montana e posibil sa picure trecator.

Sud-vestul tarii are conditii meteo foarte bune: soare; cativa nori si maxime de 22-23 de grade. La noapte apar ceva innorari; dar sansele de ploaie sunt reduse.

Si in regiunile sudice gasim vreme foarte frumoasa. Se insenineaza si vom avea temperaturi mai mari cu vreo zece grade fata de ziua trecuta. Dimineata, pe la campie apare ceata.

Vineri, se face mai cald. In sud si est va fi vreme frumoasa, dar in nord, centru si nord-vest, revine instabilitatea si o sa avem ploi de vara, vijelii, grindina si cantitati destul de mari de apa: se pot aduna 25 de litri pe metru patrat.

Sambata, vremea va fi schimbatoare. Dimineata vin alte averse in vest, centru si nord, iar dupa-amiaza, ploile se extind si in restul tarii. Sunt ploi torentiale, agresive, cu vijelii si grindina.

Duminica, ploile se linistesc, vedem soarele si doar pe la munte, local, mai vin cateva averse. Vantul prinde putere in tinuturile estice, pe unde se si racoreste putin. In rest, destul de cald.

Bucuresti:

Joi, se incalzeste simtitor. Cerul va fi mai mult senin, iar maxima salta cu vreo zece grade fata de ieri.

Vreme buna o sa avem si vineri: cald, atmosfera placuta si cativa nori pe timpul zilei, dar sansele de ploaie vor fi foarte scazute.

Sambata, va fi timp frumos pana tarziu dupa pranz. Apoi se aduna norii si o sa vina alte averse. Se mai incalzeste putin: la amiaza se vor inregistra cam 26, poate 27 de grade.

Duminica, avem vreme schimbatoare, dar calda. Ziua mai apar cativa nori de ploaie, dar temperaturile raman ridicate: 25 de grade ziua si 10-12 grade noaptea.

Munte

Joi, asteptam vreme mai buna, mult soare si temperaturi mai mari ca ieri. Peste noapte sunt anuntate averse in Apuseni si in Muntii Banatului.

Vineri, se mai incalzeste, dar aversele se intorc in majoritatea zonelor; sunt din nou conditii de grindina, iar prin Apuseni si in nodul Orientalilor se pot acumula 25 de litri de apa pe metru patrat.

Sambata, se mentine instabilitatea, iar ploile pot fi torentiale. Vor uda temporar toate zonele de munte; dar temperaturile raman ridicate.

Duminica incolo, prindem vreme mai buna; ploile se retrag treptat spre zona Orientalilor si va domina timpul frumos. 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Mai 2017
Citeste mai multe despre: vremea, vremea astazi, rece, bruma, soare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed