Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O celebra atractie turistica din Malta, care a aparut in Game of Thrones, s-a prabusit miercuri. Premierul tarii a dat vestea

Fereastra Azura, Malta

O formatiune stancoasa, numita Fereastra Azura pentru forma sa prin care se zaresc deopotriva cerul si apa, s-a prabusit in valurile Marii Mediterane. Locul era unul emblematic pentru turismul din Malta.

Miercuri dimineata, in jurul orei locale 9:40, un localnic a declarat ca a vazut cum stanca s-a prabusit pe fondul unor furtuni puternice: "Marea era furioasa sub ‘fereastra’. Dintr-odata arcul s-a prabusit in apa cu un zgomot puternic, generand valuri inalte. In momentul in care valurile s-au calmat bolovanii disparusera deja."

Prim-ministrul Maltei Joseph Muscat a anuntat trista veste pe contul sau de Twitter: "Locul de unde oamenii puteau admira candva Tieqa tad-Dwejra. Dureros. Rapoartele efectuate de-a lungul anilor au aratat ca aceast monument al naturii va fi puternic lovit de eroziuni inevitabile. Acea zi a venit." relateaza The Telegraph.

Intristati, multi oameni au venit pana la fata locului pentru a vedea cu ochii lor disparitia Ferestrei Azure, iar altii au postat pe retelele de socializare imagini de cand stanca era in picioare. Aici au fost filmate si cateva scene din serialul Game of Thrones. In 2016 Guvernul a decis ca mersul pe pasarela de stanca este interzis si extrem de periculos, iar infractiunea se pedepsea cu o amenda de 1.500 de euro.

 

 

Sursa: The Telegraph, Data publicarii: 8 Martie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed