Liceul din Romania unde elevii primesc note prin intermediul unei aplicatii. Parintii sunt alertati prin mail sau SMS
Tot mai multe scoli tin pasul cu tehnologia si folosesc diverse aplicatii, prin care parintii stiu ce note iau copiii lor sau cate absente au.
Specialistii IT au creat si diverse teste care ii ajuta pe elevi sa isi dea seama ce le place si ce cariera li s-ar potrivi.
Tot mai multe scoli tin pasul cu tehnologia si folosesc diverse aplicatii, prin care parintii stiu ce note iau copiii lor sau cate absente au. Specialistii IT au creat si diverse teste care ii ajuta pe elevi sa isi dea seama ce le place si ce cariera li s-ar potrivi.
Intr-un liceu din Iasi invata 1000 de copii si toti sunt notati prin intermediul unei aplicatii. Prin email sau SMS parintii afla ce note au luat copiii sau daca au chuiulit. Sistemul este legat la un proiector pe care profesorul il foloseste mereu.
Profesoara: "Eu de foarte mult timp nu mai folosesc harta clasica, pot sa accesez harti pe care le folosesc la ora sau imagini de la evenimente, fapte istorice."
Mihai Gherghel, parinte "E o treaba buna ca suntem tot timpul la curent cu ce se intampla la scoala.”
Mihaela Gotcu, director Liceul Emil Racovita Iasi: "Lucrurile se intampla la un anumit nivel trebuie sa oferim si noi servicii de calitate ceea ce inseamna un plus pe partea aceasta de tehnologie"
Cei care au dezvoltat aplicatia spun ca notele au crescut si elevii nu au mai chiulit. Si culmea, chiar au mai mult chef sa vina la scoala.
Alexandru Holicov: "Am creat un test de autocunoastere pe partea de cariera pentru elevii de liceu prin care ei pot, la finalul testului le afiseaza profilul lor, ce fel de inteligenta au, spre ce ar trebui sa se indrepte, dupa ce termina testul imi arata ce job-uri mi se potrivesc"
Mai sceptice, autoritatile din educatie nu s-au hotarat daca platforma este atat de folositoare incat sa fie implementata in toate scolile.
Alexandru Holicov: "In educatie cred ca este nevoie de un imbold sa schimbam mentalitatile si sa reusim sa ne adaptam si sa ajungem intr-adevar in secolul in care ne aflam."
Si in Brasov o firma de soft a creat o aplicatie pentru urmarirea rezultatelor in timp real.
Catalina Moleavin, reprezenta unei firme de softweare: "Practic profesorii sunt dotati cu cate o tableta cu care merg chiar la ora, ideea este sa introduca notele chiar din timpul orei foarte usor ca sa nu mai aiba de lucru in timpul pauzei sau dupa ore"
Aplicatia exista de peste 6 ani dar decamdata a fost introdusa doar in 45 de scoli.