Primul centru pentru miile de bolnavi de cancer in faza terminala din Capitala va fi deschis in vara
In fiecare an, zeci de mii de romani pierd lupta cu o boala perfida, cum este cancerul.
Dureros este ca foarte multi dintre ei isi petrec ultimii ani din viata in chinuri cumplite, pentru ca nu sunt ingrijiti asa cum ar trebui. Cadrele medicale si psihologii ''Fundatiei HOSPICE'' incearca sa le usureze suferinta si, anual, fac nu mai putin de 17 mii de vizite la domiciliul lor. Ii ajuta sa suporte mai usor durerea, dar incearca sa le si ridice moralul si sa le dea speranta. In schimb nu cer nimic.
Tanti Ana a fost greu incercata in ultimii ani. Sufera de tetrapareza spastica si a dezvoltat si un cancer la colon. Din cauza suferintelor fizice, nu se mai poate deplasa si abia daca mai tine singura o lingura in mana. De doi ani insa, in viata ei a aparut Andreea, asistent medical la Fundatia Hospice. Andreea o ingrijeste si o ajuta sa ramana optimista.
Alegeri 2024
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
"De mult ajutor imi este. Ma destinui in toate cele, ea ma intreaba orice, eu nu trebuie sa ma jenez de ea ca e obisnuita cu asa ceva", spune Ana Pascu.
Fundatia Hospice a luat nastere in urma cu doua decenii si de atunci a ajutat peste 13.500 de bolnavi pe care medicii i-au trimis acasa. Le-a facut tratamente pentru ameliorarea durerii, dar le-a oferit si consiliere psihologica.
"In momentul cand merg la pacienti in casa si-i pot ajuta cu lucruri marunte, care ei nu le pot face, pentru mine inseamna foarte mult", spune Andreea Magadan, asistent medical in cadrul Fundatiei Hospice.
Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca doar in Bucuresti exista nu mai putin de 15 mii de bolnavi in faze terminale, care au nevoie de sprijin real. Pentru ei, Fundatia HOSPICE construieste primul centru de ingrijire paliativa din Capitala, care-si va deschide portile in vara.
Anual, 700 de pacienti vor fi internati gratuit aici. Iar cele 100 de cadre medicale dar si psihologii vor face, fara vreo pretentie materiala, 11.000 de vizite la domiciliul bolnavilor.
Cei care vor sa sustina activitatea fundatiei cu donatii pot intra pe site-ul www.hospice.ro, unde vor gasi toate detaliile.