Senatul a votat Legea privind executarea pedepselor: 3 zile pe luna reducere din pedeapsa, pentru conditii necorespunzatoare

Ultimul update: Vineri 17 Martie 2017 07:20
Data publicarii: Marti 14 Martie 2017 10:02
Categorie: Politic
penitenciar

Senatorii au votat luni, cu 113 voturi "pentru" si un singur vot "impotriva" modificarile la segea privind executarea pedepselor.

Astfel, s-a stabilit ca detinutilor care stau in conditii necorespunzatoare sa li se reduca pedeapsa cu trei zile pe luna, daca stau intr-un mediu necorespunzator, definit ca mai mic de patru metri patrati de persoana.

Cele mai importante amendamente admise vizeaza reducerea cu trei zile pe luna a pedepsei cu inchisoare pentru detinutii care stau in conditii necorespunzatoare si, totodata, definirea spatiului necorespunzator: "cazarea intr-un spatiu mai mic sau egal cu 4 mp/detinut, care se calculeaza prin impartirea suprafetei totale a camerei de detinere la numarul de persoane cazate in camera respectiva".

Modificarile aduse legii executarii pedepselor au fost sustinute in final de toate partidele parlamentare, desi cu unele observatii, potrivit News.ro.

USR, prin vocea senatorului Vlad Alexandrescu, a salutat proiectul de lege, despre care a spus ca a fost inaintat Parlamentului de catre fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna.

Comisia Juridica a Senatului amana dezbaterea proiectului gratierii. Serban Nicolae: "Oamenii sunt fie prosti, fie ticalosi"

Alexandrescu a atras atentia insa ca modificarile adoptate luni de Senat nu acopera decat partial situatia din penitenciarele romanesti si a indicat ca masuri suplimentare constructia de noi penitenciare.

Si PNL a sustinut modificarile aduse legii privind executarea pedepselor, dar senatorul Alina Gorghiu a avertizat ca actul normativ "nu e o solutie miraculoasa, ci doar un pas mic dintr-un mare pachet pe care Parlamentul impreuna cu Guvernul ar trebui sa-l adopte".

Ea a spus ca pentru rezolvarea situatiei din penitenciare este nevoie de constructia unor inchisori noi si de masuri alternative, precum arestul la domiciliu sau introducerea de bratari.

Proiectul de lege urmeaza sa mearga acum la Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

penitenciar Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Serban Nicolae s-a razgandit si nu mai vrea legalizarea coruptiei, dupa ce Dragnea a anuntat ca nu sustine amendamentele sale

Serban Nicolae s-a razgandit si nu mai vrea legalizarea coruptiei, dupa ce Dragnea a anuntat ca nu sustine amendamentele sale

Comisia Juridica a Senatului amana dezbaterea proiectului gratierii. Serban Nicolae:

Comisia Juridica a Senatului amana dezbaterea proiectului gratierii. Serban Nicolae: "Oamenii sunt fie prosti, fie ticalosi"

Senatorul Serban Nicolae, despre gratierea coruptilor:

Senatorul Serban Nicolae, despre gratierea coruptilor: "Este o informatie clasificata pe care numai la Pro TV o s-o gasiti"

Au inceput dezbaterile pentru controversata lege a gratierii. Cine ar putea scapa de inchisoare si cine ramane dupa gratii

Au inceput dezbaterile pentru controversata lege a gratierii. Cine ar putea scapa de inchisoare si cine ramane dupa gratii

dan barna usr

Dan Barna: USR va avea un candidat la Preşedinţia României

Băsescu: Iohannis avea marjă constituţională pentru a respinge nominalizarea Vioricăi Dăncilă

Se conturează noua formulă de la Palatul Victoria. Marea surpriză vine chiar de la Liviu Dragnea

Mihai Fifor face ”curăţenie” în Palatul Victoria şi îi pregăteşte terenul Vioricăi Dăncilă

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a demisionat

Şeful Corpului de control al prim-ministrului, schimbat din funcţie

psd, liviu dragnea

Chinurile facerii pentru al treilea Guvern PSD. Noul program de guvernare ar putea conține surprize

Opoziția din Parlament vrea să încerce imposibilul. Mobilizare la vot împotriva Guvernului Dăncilă

Iohannis a contestat la CCR legea care permite parlamentarilor să fie comercianţi

Cine este Gigi Dragomir, numit șef al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale

Orban: PNL are 10.000 de candidaţi de prim-miniştri mai buni decât Dăncilă

Liviu Pop, întrebat dacă va face parte din viitorul Guvern: „Voi pleca politic, atunci când CEx-ul va decide”