Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Senatul a votat Legea privind executarea pedepselor: 3 zile pe luna reducere din pedeapsa, pentru conditii necorespunzatoare

penitenciar

Senatorii au votat luni, cu 113 voturi "pentru" si un singur vot "impotriva" modificarile la segea privind executarea pedepselor.

Astfel, s-a stabilit ca detinutilor care stau in conditii necorespunzatoare sa li se reduca pedeapsa cu trei zile pe luna, daca stau intr-un mediu necorespunzator, definit ca mai mic de patru metri patrati de persoana.

Cele mai importante amendamente admise vizeaza reducerea cu trei zile pe luna a pedepsei cu inchisoare pentru detinutii care stau in conditii necorespunzatoare si, totodata, definirea spatiului necorespunzator: "cazarea intr-un spatiu mai mic sau egal cu 4 mp/detinut, care se calculeaza prin impartirea suprafetei totale a camerei de detinere la numarul de persoane cazate in camera respectiva".

Modificarile aduse legii executarii pedepselor au fost sustinute in final de toate partidele parlamentare, desi cu unele observatii, potrivit News.ro.

USR, prin vocea senatorului Vlad Alexandrescu, a salutat proiectul de lege, despre care a spus ca a fost inaintat Parlamentului de catre fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna.

Alexandrescu a atras atentia insa ca modificarile adoptate luni de Senat nu acopera decat partial situatia din penitenciarele romanesti si a indicat ca masuri suplimentare constructia de noi penitenciare.

Si PNL a sustinut modificarile aduse legii privind executarea pedepselor, dar senatorul Alina Gorghiu a avertizat ca actul normativ "nu e o solutie miraculoasa, ci doar un pas mic dintr-un mare pachet pe care Parlamentul impreuna cu Guvernul ar trebui sa-l adopte".

Ea a spus ca pentru rezolvarea situatiei din penitenciare este nevoie de constructia unor inchisori noi si de masuri alternative, precum arestul la domiciliu sau introducerea de bratari.

Proiectul de lege urmeaza sa mearga acum la Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 14 Martie 2017
Citeste mai multe despre: proiect de lege, detinuti, gratiere, Senat, inchisoare, pedepse,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed