Reactii la arestarea lui Sorin Oprescu. Ponta: “Nu ma alatur sacalilor”; Tariceanu: “Sa eliminam abuzurile magistratilor”
Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu va spune niciodata nimic de rau despre primarul general Sorin Oprescu.
"Ma uit si eu uluit la televizor, ca nu am alte informatii decat cele de la televizor, nu pot decat sa ma uit si vreau sa va spun un singur lucru din punct de vedere politic: nu va asteptati de la mine sa ma adaug la corul de sacali si hiene raraite care sar acum pe Oprescu. Nu o sa spun niciodata nimic de rau despre el. Restul... fiecare isi duce viata", a afirmat Ponta, la sediul PSD, dupa ce a participat la sedinta conducerii partidului, conform Agerpres.
Si seful Senatului,Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca ar putea exista anumite "nepotriviri" in actiunile DNA referitoare la primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si invita partidele politice parlamentare sa adopte de urgenta un program legislativ menit sa rezolve "gravele probleme din Justitie".
"As putea sa ma transform in detectiv amator si sa gasesc tot felul de nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit, daca DNA a intocmit de doi ani dosare penale pe numele lui Oprescu pentru ce a asteptat atat, daca Oprescu a luat mita un milion de euro in mai multe transe, asa cum declara un denuntator aflat in cercetare penala? De ce a asteptat DNA atata vreme? Cum de fostul presedinte si camarila sa nu prea sunt deranjati de DNA si isi fac planuri sa revina la putere?", afirma Tariceanu intr-un comunicat remis luni AGERPRES.
Presedintele Senatului sustine ca lupta anticoruptie trebuie continuata, insa "nu e admisibil ca stabilitatea in functii inalte si reputatia politicienilor sa atarne de declaratiile vreunui denuntator aflat, eventual, in penitenciar si care ar spune orice ca sa mai scape din pedeapsa".
"Parlamentul trebuie sa adopte masuri legislative care sa elimine neregulile si abuzurile unor magistrati si interferenta neavenita in actul de Justitie a unor institutii din afara autoritatii judecatoresti. Cazul Rarinca si nenumaratele procese pierdute de statul roman la CEDO stau marturie in acest sens. Sprijinul din partea altor partide pentru acest demers a fost firav. Unii sunt complici si altii sunt timorati. Politicienii care se bucura atunci cand un adversar politic, chiar nevinovat, ajunge prin dosarele DNA ar trebui sa se gandeasca ca abuzurile unor magistrati s-ar putea repeta si in cazul aliatilor politici. In aceste conditii, invit toate partidele parlamentare sa ne asezam la masa negocierilor ca sa adoptam un program legislativ de urgenta pentru solutionarea gravelor probleme din Justitie", mai spune Tariceanu.
El a reamintit ca si in trecut s-a pronuntat impotriva "telejustitiei". "M-am pronuntat in nenumarate randuri impotriva telejustitiei, impotriva presiunilor mediatice care anuleaza practic prezumtia de nevinovatie. Ce sa mai faca un judecator cand suspectul e deja condamnat de presa si mai ales de opinia publica profesionist manipulata spre o anumita concluzie? Ca presedinte al Senatului, ca presedinte de partid si ca senator am incercat sa pun pe lista prioritatilor clasei politice rezolvarea unor probleme grave din Justitie", a mai spus presedintele Senatului.
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis duminica arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mita.
Decizia nu este definitiva, insa este executorie, iar Sorin Oprescu a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Edilul a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost prins cu 25.000 de euro mita.
Sursa: Agerpres
Etichete: justitie, Sorin Oprescu, coruptie, victor ponta,
Dată publicare:
07-09-2015 12:08