Liviu Dragnea, despre dosarul "Referendumul": Am incredere in justitie, sunt optimist pana la moarte

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, dupa judecarea contestatiei la executare in dosarul "Referendumul”, ca nici acum nu stie cine a redactat motivarea deciziei de condamnare a sa, pentru ca se pare ca aceasta este "o informatie greu de obtinut”.

El a precizat ca a vazut in instanta un procuror DNA care spune ca un articol de lege este "de recomandare”, ceea ce inseamna ca sunt articole pe care unii procurori le considera facultative.

Liviu Dragnea a spus ca asteapta decizia Completului de cinci judecatori la contestatia sa, aratand ca are incredere in justitie si este "optimist pana la moarte”.

"Eu am invatat ca legile trebuie respectate, cel putin asa ni se spune. Si eu am vazut un procuror DNA in fata instantei de la Inalta Curte spunand ca un articol de lege este de recomandare. Dar articolul este foarte clar si riguros. Daca un procuror DNA spune ca acel articol este de recomandare, inseamna ca poate sa nu fie respectat. Asta inseamna ca sunt articole pe care unii procurori le considera facultative. Am vrut, atunci cand am inceput demersul, sa am totusi motivarea hotararii, asa cum multi oameni din Romania isi doresc asta, pentru ca am vrut sa merg la CEDO.

N-am putut pentru ca s-au depasit cele sase luni de zile. Dupa ce am facut contestatie la Tribunal, imediat a aparut motivarea. Ulterior, am vrut sa stiu daca toti cei care au adoptat decizia initiala au participat la redactarea si la conceperea acestei motivari. Am inteles ca nu avem acces la informatii. Asteptam pronuntarea”, a spus Liviu Dragnea, la instanta suprema, dupa sedinta de judecata, potrivit News.ro.

Citește și
Klaus Iohannis - inquam
Iohannis: Cu referendumul am lasat-o mai usor, pentru ca societatea s-a exprimat prin proteste, dar nu am anulat intentia
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dragnea a precizat ca a formulat aceasta contestatie pentru ca vrea sa stie cine a redactat si asumat motivarea condamnarii sale.

"Daca consideram ca s-a facut un abuz privind redactarea motivarii, faceam o plangere penala pentru abuz in serviciu. Eu v-am spus ca doream sa am acces la aceste informatii. Un om cand primeste o condamnare are macar acest drept sa stie ca toti cei care au decis acea condamnare au participat la redactarea si la motivarea ei. Se pare ca este greu de obtinut aceasta informatie”, a mai spus presedintele PSD.

Intrebat despre investigatia Rise Project potrivit careia, in vacantele din Brazilia, se caza in locuinta unui apropiat al sau, Liviu Dragnea a spus:

"Nu mai comentez asemenea prostii. Astept sa-si verse tot veninul. Banuiesc ca sunt plati serioase acolo, si ei, si altii... Mai aveti vreo intrebare legata de proces?”.

Dragnea a mai spus ca este „optimist pana la moarte” si ca are incredere in justitie.

Intrebat daca ar fi facut la fel ca Dan Sova si ar fi intrat la Serviciul Permise de Conducere fara sa stea la coada, Dragnea a spus:

„Nu am facut asta niciodata si am fost in multe situatii. Iti asumi. Poti sa lucrezi altfel, poti sa lucrezi la debirocratizare. Ideea este nu sa depasesti o coada, ideea este sa elimini cozile din Romania”.

Avocatii lui Liviu Dragnea au cerut, luni, Completului de cinci judecatori al instantei supreme sa admita contestatia la executare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul” pe motiv ca hotararea nu a fost redactata in 30 de zile de la pronuntare, iar la data motivarii, presedintele completului care a solutionat cauza nu mai era judecator, pentru ca se pensionase.

Procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Instanta suprema decide in 24 aprilie daca admite contestatia la executare a lui Liviu Dragnea in dosarul
Instanta suprema decide in 24 aprilie daca admite contestatia la executare a lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul”

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit luni la instanta suprema, el declarand ca spera ca cei cinci judecatori din complet sa ii dea dreptate si sa admita contestatia sa la executare in dosarul "Referendumul".

Iohannis: Cu referendumul am lasat-o mai usor, pentru ca societatea s-a exprimat prin proteste, dar nu am anulat intentia
Iohannis: Cu referendumul am lasat-o mai usor, pentru ca societatea s-a exprimat prin proteste, dar nu am anulat intentia

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu a abandonat ideea referendumului privind justitia, dar a "lasat-o mai usor" momentan, avand in vedere ca societatea s-a exprimat deja clar prin protestele din ultima perioada.

Contestatia lui Dragnea la dosarul
Contestatia lui Dragnea la dosarul "Referendumul", trimisa la Completul de 5 judecatori. "Nu e vorba de albirea cazierului"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a venit, marti, la instanta suprema, pentru judecarea contestatiei la executare in dosarul "Referendumul", in care a fost condamnat definitiv, in aprilie 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea in dosarul
Contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul" va fi judecata de instanta suprema

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, miercuri, sa trimita spre judecare instantei supreme contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul", in care liderul PSD a fost condamnat definitiv.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.