Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Liviu Dragnea, despre dosarul "Referendumul": Am incredere in justitie, sunt optimist pana la moarte

Embed:

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, dupa judecarea contestatiei la executare in dosarul "Referendumul”, ca nici acum nu stie cine a redactat motivarea deciziei de condamnare a sa, pentru ca se pare ca aceasta este "o informatie greu de obtinut”.

El a precizat ca a vazut in instanta un procuror DNA care spune ca un articol de lege este "de recomandare”, ceea ce inseamna ca sunt articole pe care unii procurori le considera facultative.

Liviu Dragnea a spus ca asteapta decizia Completului de cinci judecatori la contestatia sa, aratand ca are incredere in justitie si este "optimist pana la moarte”.

"Eu am invatat ca legile trebuie respectate, cel putin asa ni se spune. Si eu am vazut un procuror DNA in fata instantei de la Inalta Curte spunand ca un articol de lege este de recomandare. Dar articolul este foarte clar si riguros. Daca un procuror DNA spune ca acel articol este de recomandare, inseamna ca poate sa nu fie respectat. Asta inseamna ca sunt articole pe care unii procurori le considera facultative. Am vrut, atunci cand am inceput demersul, sa am totusi motivarea hotararii, asa cum multi oameni din Romania isi doresc asta, pentru ca am vrut sa merg la CEDO.

N-am putut pentru ca s-au depasit cele sase luni de zile. Dupa ce am facut contestatie la Tribunal, imediat a aparut motivarea. Ulterior, am vrut sa stiu daca toti cei care au adoptat decizia initiala au participat la redactarea si la conceperea acestei motivari. Am inteles ca nu avem acces la informatii. Asteptam pronuntarea”, a spus Liviu Dragnea, la instanta suprema, dupa sedinta de judecata, potrivit News.ro.

Dragnea a precizat ca a formulat aceasta contestatie pentru ca vrea sa stie cine a redactat si asumat motivarea condamnarii sale.

"Daca consideram ca s-a facut un abuz privind redactarea motivarii, faceam o plangere penala pentru abuz in serviciu. Eu v-am spus ca doream sa am acces la aceste informatii. Un om cand primeste o condamnare are macar acest drept sa stie ca toti cei care au decis acea condamnare au participat la redactarea si la motivarea ei. Se pare ca este greu de obtinut aceasta informatie”, a mai spus presedintele PSD.

Intrebat despre investigatia Rise Project potrivit careia, in vacantele din Brazilia, se caza in locuinta unui apropiat al sau, Liviu Dragnea a spus:

"Nu mai comentez asemenea prostii. Astept sa-si verse tot veninul. Banuiesc ca sunt plati serioase acolo, si ei, si altii... Mai aveti vreo intrebare legata de proces?”.

Dragnea a mai spus ca este „optimist pana la moarte” si ca are incredere in justitie.

Intrebat daca ar fi facut la fel ca Dan Sova si ar fi intrat la Serviciul Permise de Conducere fara sa stea la coada, Dragnea a spus:

„Nu am facut asta niciodata si am fost in multe situatii. Iti asumi. Poti sa lucrezi altfel, poti sa lucrezi la debirocratizare. Ideea este nu sa depasesti o coada, ideea este sa elimini cozile din Romania”.

Avocatii lui Liviu Dragnea au cerut, luni, Completului de cinci judecatori al instantei supreme sa admita contestatia la executare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul” pe motiv ca hotararea nu a fost redactata in 30 de zile de la pronuntare, iar la data motivarii, presedintele completului care a solutionat cauza nu mai era judecator, pentru ca se pensionase.

Procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 10 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: Liviu Dragnea, justitie, Referendumul, PSD,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed