Iohannis: Cu referendumul am lasat-o mai usor, pentru ca societatea s-a exprimat prin proteste, dar nu am anulat intentia

Ultima actualizare: 10-03-2017 06:52
Klaus Iohannis - inquam

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu a abandonat ideea referendumului privind justitia, dar a "lasat-o mai usor" momentan, avand in vedere ca societatea s-a exprimat deja clar prin protestele din ultima perioada.

"Referendumul, am lasat-o mai incet, pentru ca societatea s-a exprimat foarte, foarte clar prin protestele care au avut loc si care au loc in continuare. Este evident ca societatea isi doreste eliminarea coruptiei, isi doreste persoane integre pe functiile publice, dar nu am anulat intentia, doar in acest moment consider ca lucrurile trebuie sa se linisteasca un pic", a spus presedintele. Klaus Iohannis a declansat in 24 ianuarie procedura pentru organizarea unui referendum pe justitie. In 13 februarie, Parlamentul a adoptat avizul in legatura cu referendumul.

n 14 februarie, presedintele declara ca va anunta "in zilele urmatoare" data la care va fi organizat referendumul pe justitie, precum si intrebarea de pe buletinul de vot. Legea nu stabileste un termen pana la care presedintele trebuie sa convoace referendumul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO