Liderii PNL se apara reciproc de acuzatii. Gorghiu: "Sunt detalii nesemnificative in proiectul complex al partidului"

Alina Gorghiu la congresul PNL

 Prezenti duminica la Alba Iulia, liderii principalului partid de opozitie au incercat sa faca lumina asupra catorva probleme interne ale PNL

Gorghiu ii ia apararea lui Blaga
Copresedintele Partidului National Liberal Alina Gorghiu a declarat, in contextul in care fostul ministru al Finantelor Darius Valcov le-a spus procurorilor DNA ca Vasile Blaga ar fi facut interventii in favoarea unei firme, ca nu este deloc usor pentru partid cand in presa este vehiculata implicarea vreunui liberal intr-o speta penala, aratandu-se insa convinsa ca Blaga nu are niciun fel de implicare.

''Cred ca sunt altii care incearca sa-l implice intr-o poveste urata, in niciun caz organele abilitate, pentru ca eu nu stiu sa existe vreo cauza oficiala, anuntata public de Parchet sau de instanta, in care presedintele Vasile Blaga sa fie implicat. Nu este deloc usor pentru PNL cand in presa este vehiculata implicarea vreunei persoane din PNL in vreo speta penala, dar suntem absolut convinsi ca Vasile Blaga nu are niciun fel de implicare. Dansul a comunicat aceasta si public, a comunicat-o si in sedinta de partid, a spus-o si ieri (sambata -n.r.) in conferinta de presa dupa Consiliul National, si am toata increderea ca aceasta situatie neplacuta pentru PNL, si pentru Vasile Blaga personal, va fi depasita in foarte scurt timp', a spus, intr-o conferinta de presa, Alina Gorghiu.

Copresedintele PNL a subliniat ca, indiferent de cine este vorba, atunci cand organele competente vor solicita acest lucru, liberalii vor participa si vor da toate clarificarile necesare. Intrebata daca Vasile Blaga nu ar trebui sa faca un pas in spate pana se clarifica situatia, Gorghiu a spus ca este convinsa ca, daca la un moment dat, va deveni o problema pentru PNL o situatie a unui lider din partid, acel lider va avea intelepciunea sa faca un pas lateral.

'Sa stiti ca despre foarte multa lume in politica se spun diverse lucruri, mai mult sau mai putin placute, si, in general, o stire negativa face cat un milion de stiri pozitive. Cred ca fiecare isi gestioneaza imaginea cum crede de cuviinta si sunt absolut convinsa ca, daca, la un moment dat, va deveni o problema pentru PNL o situatie a unui lider din PNL, acel lider va avea intelepciunea sa faca un pas lateral pana isi rezolva situatia', a conchis copresedintele PNL.

Citește și
Vasile Blaga - Agerpres
Darius Valcov l-a "turnat" pe Vasile Blaga la DNA. Ce spune co-presedintele PNL despre acuzatiile aduse
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

„Rufele nu trebuie spalate in public”
De asemenea, Alina Gorghiu a declarat ca episoade de genul celor inregistrate sambata la Pitesti, cand discursul vicepresedintelui Teodor Atanasiu a fost intrerupt de vociferarile unora dintre participantii la Consiliul National, sunt detalii nesemnificative in proiectul complex pe care PNL si l-a propus.

''Sa stiti ca episoade neplacute sunt foarte multe in viata si cred ca, in niciun caz, rufele, in general, nu trebuie spalate in public. Am invatat in aproape 15 ani de politica faptul ca intr-o familie, intr-o echipa politica, lucrurile trebuie discutate pana se rezolva, dar trebuie discutate in interior si nu in public. Mesajul conducerii PNL fata de fiecare membru a fost si ieri (sambata-n.r.), a fost si acum doua saptamani, si acum o luna, si va fi acelasi: este un proiect foarte important acesta al fuziunii si orice derapaj ca cel de ieri, ca altele, ar trebui sa nu mai existe. (...). De altfel, cum spuneam si ieri in discurs, cine nu va pricepe ca echipa PNL este una va fi marginalizat', a spus copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a apreciat ca cele intamplate in timpul discursului lui Teodor Atanasiu la Pitesti, ca si cele petrecute la Bistrita reprezinta 'mici incidente' pe care partidul le-a depasit. 'Sunt detalii nesemnificative pentru PNL. Sunt detalii nesemnificative in proiectul complex pe care PNL si l-a propus. Chiar daca interesul presei este pentru detalii de multe ori de cancan, va spun ca interesul PNL-ului este sa urmareasca obiectivele pe care si le-a propus. Acestea au fost elaborarea programului de guvernare, depunerea unei motiuni de cenzura, o opozitie ferma, combativa la guvernarea PSD-ului care are foarte multe derapaje', a declarat Gorghiu.

Copresedintele PNL a subliniat ca ar prefera sa vorbeasca despre 'derapajele PSD-ului' si nu despre 'micile incidente de la un eveniment sau altul pe care noi (liberalii - n.r.) le depasim'.

Alina Gorghiu a mai spus ca insasi prezenta sa duminica la Alba Iulia alaturi de liderii PNL din Alba este garantia ca aceste evenimente au fost depasite. 'Daca eu, si domnul Blaga, si domnul Atanasiu, si domnul Hava, si ceilalti colegi din conducerea partidului, am spus public ca nu exista niciun fel de problema, credeti-ma ca nu exista, chiar daca, de multe ori, unii si-ar dori sa existe. Sunt convinsa ca e posibil ca la o sedinta sau alta sa mai avem divergente de opinie. Nu suntem in cazul unor unanimitati ca pe vremea lui Ceausescu', a conchis Gorghiu.

Atanasiu nu crede ca are de ce sa isi ceara scuze
Discursul vicepresedintelui PNL Teodor Atanasiu a fost intrerupt, sambata, de vociferarile unora dintre participantii la Consiliul National al PNL de la Pitesti. Dupa mai putin de doua minute, Teodor Atanasiu a renuntat sa-si continue discursul si a plecat de la tribuna.

Vicepresedintele Partidului National Liberal Teodor Atanasiu a spus, cu acelasi prilej ca nu are pentru ce sa isi ceara scuze colegilor de partid, asa cum i-au cerut sambata unii dintre participantii la Consiliul National al PNL. 'Sa-mi cer scuze pentru ce am discutat cu sotia in bucatarie? Nu e cazul. N-am discutat public nimic de care sa imi fie jena sau pentru care sa trebuie sa imi cer scuze', a afirmat, in aceasi conferinta de presa, Teodor Atanasiu.

Vicepresedintele PNL a spus ca ce anume discuta el in mediul privat este problema sa. 'Ce discut eu in mediul privat, cu sotia, cu prietenii sau cu altcineva, e problema mea si nu trebuie sa dau raspunsuri publice pe cine critic cand barfesc cu sotia in bucatarie. Si de aceea nici nu am comentat public niciodata despre acest lucru. Sper ca si altii sa aiba decenta ca ceea ce inseamna viata privata a unui om sa ramana asa', a declarat Atanasiu.

Intrebat daca stie cine anume l-a inregistrat in timpul intalnirii de la Bistrita cu alti colegi de partid, Teodor Atanasiu a sustinut ca nici nu si-a pus problema sa afle acest lucru. 'Nu mi-am pus problema sa aflu acest lucru, fiindca acestea sunt metode securistice folosite de mult in aceasta tara. Eu nu le-am folosit, nu imi plac si nu le voi folosi', a spus Atanasiu.

Vicepresedintele PNL a afirmat, intrebat daca cei care au furnizat presei inregistrarea de la Bistrita ar fi dintre adversarii sai interni, ca nu stie, dar ca nu exclude acest lucru. 'Nu stiu. Probabil. Nu stiu', a raspuns Atanasiu.

Acesta a tinut sa sublinieze ca se numara printre cei care au pornit in primavara anului trecut proiectul realizarii unui partid de dreapta puternic, proiect pe care il va continua indiferent de numarul dusmanilor pe care si-i face. ''In urma cu mai bine de un an, eu si cu cativa, putini colegi am pornit un proiect. Am gandit ca e cazul sa facem un partid de dreapta puternic, primul partid din Romania, si am pornit acest proiect cand nimeni nu ne dadea nicio sansa. Deci acum mai bine de un an, in primavara anului trecut, cand partidele de dreapta se bateau intre ele care e cel mai mare partid mic din Romania, care e pe locul doi, care e pe trei, care e pe patru, care e pe cinci, am pornit acest proiect, cu putini oameni langa mine si cu multi dusmani si adversari, interni si externi. Si am reusit, pas cu pas, sa implementam acest proiect si astazi sa avem in Romania Partidul National Liberal, cel mai mare si, dupa sondajele de opinie, cel mai votat partid din partea populatiei. Si dusmanii au ramas, mai putini interni si mai multi externi. Voi continua acest proiect pe care l-am inceput, indiferent de numarul dusmanilor, interni sau externi, si sunt convins ca voi reusi ca, impreuna cu colegii mei, la urmatoarele alegeri sa dovedim ca acest proiect a fost un proiect de succes', a conchis Atanasiu.

Alina Gorghiu a participat duminica la Alba Iulia la o serie de manifestari dedicate implinirii a 140 de liberalism in Romania. Alaturi de alti lideri liberali, copresedintele PNL a depus o jerba de flori la statuia lui Ion I. C. Bratianu si a participat la o dezbatere despre liberalism. La manifestari a participat si consilierul prezidential Dan Mihalache

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
PNL a anuntat data la care va depune motiune de cenzura.
PNL a anuntat data la care va depune motiune de cenzura. "Ar putea duce la indepartarea lui Ponta"

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, sambata, la Pitesti, data si tema motiunii de cenzura ce va fi depusa de PNL: 5 iunie, ''Votul prin corespondenta''.

Darius Valcov l-a
Darius Valcov l-a "turnat" pe Vasile Blaga la DNA. Ce spune co-presedintele PNL despre acuzatiile aduse

Darius Valcov le-a declarat procurorilor DNA ca Vasile Blaga a facut interventii pentru ca firma Tehnologica Radion, administrata de Theodor Berna, sa castige contracte de reabilitare a retelelor de apa si canalizare din judetul Olt.

Scandal in PNL. Atanasiu recunoaste ca e vocea sa in inregistrari, dar sustine ca stenogramele sunt scoase din context
Scandal in PNL. Atanasiu recunoaste ca e vocea sa in inregistrari, dar sustine ca stenogramele sunt scoase din context

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a recunoscut veridicitatea inregistrarilor audio aparute in presa, insa sustine ca declaratiile sale despre Catalin Predoiu au fost scoase din context.

Recomandări
Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici
Îl va convinge Klaus Iohannis pe Joe Biden să-l susțină pentru șefia NATO? Ce cred analiștii politici

Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden. Șeful statului este la Washington într-o scurtă vizită, pentru a marca 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Facturile la gaze pentru lunile martie și aprilie sunt cu până la 20% mai mici față de plafonul stabilit de autorități
Facturile la gaze pentru lunile martie și aprilie sunt cu până la 20% mai mici față de plafonul stabilit de autorități

După o iarnă blândă, facturile la gaze arată mai bine în această primăvară. Mai mulți furnizori și-au anunțat clienții că pentru martie și aprilie prețurile sunt cu până la 20% mai mici față de plafonul stabilit de autorități.