Scandal in PNL. Atanasiu recunoaste ca e vocea sa in inregistrari, dar sustine ca stenogramele sunt scoase din context

×
Codul embed a fost copiat

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a recunoscut veridicitatea inregistrarilor audio aparute in presa, insa sustine ca declaratiile sale despre Catalin Predoiu au fost scoase din context.

''Nu acesta a fost contextul, a fost scos din context. (...) Imi asum ceea ce am spus acolo. imi cer scuze cetatenilor daca au inteles altceva. Toate deciziile PNL vor fi sustinute de catre mine. (...) Forul de conducere a luat decizia (de sustinere a lui Predoiu pentru functia de premier - n.r.). Daca PNL va fi la guvernare, are o decizie. Daca va face parte dintr-o coalitie, se va discuta cu colaboratorii. (...) Am avut acele exprimari, dar au fost scoase din context, (...) trunchiate. Nu dau explicatii despre o discutie privata. (...) Colegii mei stiu din ce context a fost scoasa, am discutat cu colegii si au inteles'', a sustinut vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu.

Duminica, presa a difuzat o inregistrare cu Teodor Atanasiu, care vorbea intr-o sedinta cu vechii membri ai PNL despre faptul ca fostilor membri ai PDL li s-a promis prim-ministru va fi colegul lor Catalin Predoiu, dar ca nu va fi asa. Totodata, Atanasiu ar mai fi spus ca cei din garda PDL ''o sa dispara rand pe rand'', pentru ca nu ar mai fi nevoie de ei.

"Vreau sa va spun ca ati dat franturi de 1 - 2 minute din discutia de o ora jumate pe care am avut-o la Bistrita cu membrii Partidului National Liberal, o discutie care am avut-o lunga si buna cu membrii Partidului National Liberal. Imi pare rau daca din franturile respective s-a dedus ca vrem vreo scindare a partidului sau ca unii membri ai partidului nu sunt egali cu ceilalti membri." - a spus Atanasiu, luni dimineata.

Reporter: "Va pare rau de ceea ce ati afirmat acolo? Era vocea dumneavoastra, spuneati clar ca le dati cuvantul dvs. celor care erau acolo ca Predoiu nu va fi premier si ca PDL n-are decat sa plece, ca oricum nu va mai pasa".
Teodor Atanasiu: Nu acesta a fost contextul in care au fost spuse toate acele lucruri. Le puteti scoate din context sa spuneti in ce ordine vreti, mai ales la televiziuni, unde spuneau ca unii taie copii si vand organe. Deci nu ma intereseaza ce spun astfel de televiziuni.

Citește și
Ludovic Orban
Ludovic Orban sustine ca premierul Ponta l-a JIGNIT la receptia de la Cotroceni. "A facut chiar urat, am ramas socat"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Reporter: "Recunoasteti veridicitatea acelor stenograme?"
Teodor Atanasiu: Le recunosc ca veridice, nu recunosc contextul in care au fost ele spuse.

Reporter: "Dar cuvintele va apartin, ati avut acele exprimari?"
Teodor Atanasiu: Sigur ca am avut acele exprimari, va repet, scoase dintr-un anumit context.

Reporter: "Care este contextul?"
Teodor Atanasiu: Nu trebuie sa dau nicio explicatie despre contextul in care am avut o discutie privata, in spatiul public.

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni ca nu i-a “facut nicio placere” sa vada stenogramele sedintei pe care a avut-o Teodor Atanasiu cu lideri din fostul PNL la Bistrita, potrivit carora Atanasiu a spus ca Blaga “ne tine vulnerabili” si a acuzat ca fostul lider PDL “nu e in stare sa aduca un senator”. "Este un moment peste care va trebui sa trecem, sa invatam din el, pentru ca este un moment foarte important”, a spus luni Blaga, citat de Hotnews, adaugand ca “acesta este rolul unui presedinte de partid, sa fie mai intelept decat altii”.

Intrebat daca Teodor Atanasiu este pasibil de o sanctiune in partid, Vasile Blaga a spus ca acesta “s-a sanctionat singur", pentru ca a fost pus in situatia "sa dea astfel de explicatii".

In stenogramele aparute public, senatorul Teodor Atanasiu, coordonatorul vechiului PNL pe Bucuresti, a vorbit si despre "vulnerabilitatea" Vasile Blaga, in contextul in care acesta nu marseaza pe un traseism agresiv in Parlament:

"Daca faci o comparatie, si o sa-i vedem maine pe Alina si cu Vasile, oriunde lumea e usor sa aleaga intre ei doi, pe cine sa aleaga. Daca intrebi ce partid s-a reformat si care nu, si te uiti la presedinti, iar e usor sa-ti dai seama cine, si asa mai departe... Deci una peste alta, am mai facut un compromis care sa ne fie favorabil noua. Si ne-a fost pana acum. Acum e tras un pic si inapoi. De ce? Acum trebuie sa ii dau ceva si PD-ului. Si i-am zis: Hai domnu' Blaga sa facem ceva.

Vasile Blaga stie o gramada de lucruri... in campania lui Basescu, in campania cealalta... Ii e frica ca daca ajungem pe post, in pozitie de top, ne tine foarte vulnerabili si atunci prefera sa zica ca da si sa faca ca ba. Ca nu zice nu...

Hai domnu' Blaga sa facem si noi o majoritate. Pana la ora asta eu cu colegii mei am adus 15 (n.r. parlamentari) si el a adus Zero! Credeti ca un om care vrea sa ajunga acolo si cu influenta pe care o are Vasile Blaga nu e in stare sa aduca un senator? Va spun eu ca se poate. Deci, incet, pasul spre guvernare si sa speram ca ne ajuta conjunctura juridica si..."

Vicepresedintele PNL Sulfina Barbu: Teodor Atanasiu ii face jocul lui Ponta

Vicepresedintele PNL Sulfina Barbu a declarat luni ca prin afirmatiile facute la adresa colegilor din fostul PDL, acum in PNL, Teodor Atanasiu face "jocul" lui Victor Ponta si prim-vicepresedintele liberal ar trebui sa raspunda in fata partidului pentru pozitionarea sa. "Teodor Atanasiu, prin afirmatiile respective, daca intr-adevar crede in ele si aceasta este convingerea domniei sale, ii face jocul lui Victor Ponta, lucrul acesta este cert", a declarat Barbu la RFI, conform Agerpres.

In opinia sa, "ar trebui ca domnul Atanasiu sa raspunda in fata partidului pentru respectivele afirmatii iar Statutul noului Partid National Liberal prevede sanctiunile pentru astfel de situatii".

"Asteptam sa discutam in interiorul partidului, pentru ca domnul Atanasiu cred ca s-a pozitionat chiar in afara unui partid care a promis ca face politica altfel. Cu siguranta, aceste discutii vor fi probabil chiar in dimineata aceasta in cadrul Comisiei de unificare a PNL, dar sa nu uitam ca urmeaza intalniri foarte importante ale partidului, inclusiv Consiliul National de pe 23 de la Pitesti. Cu siguranta trebuie sa existe explicatii in interiorul partidului pe aceste teme, pentru ca am vazut ca domnul Atanasiu mai spunea ceva legat de probleme de imagine iar referitor la aratatul cu degetul despre oameni care au probleme de imagine sau au probleme in justitie nu cred ca ne ajuta cu nimic. si eu as putea sa arat spre domnul Vosganian, spre domnul Adomnitei, spre domnul Chiuariu, dar ne ajuta asta cu ceva? Eu cred ca nu. Din pacate, ambele foste partide au membri sau fosti membri care au probleme cu justitia", a declarat vicepresedintele liberal.

Barbu a mai afirmat ca "domnul Atanasiu, dar si ceilalti colegi de la PNL trebuie sa clarifice lucrurile in primul rand in fata electoratului, in fata oamenilor care au stat ore intregi la rand sa-l voteze pe presedintele Iohannis, pentru ca daca ce spune domnul Atanasiu a fost premeditat, inseamna ca cetatenii de fapt au fost pacaliti".

"Sa nu uitam ca fuziunea dintre PDL si PNL a fost semnata de catre domnul Iohannis, in calitate de presedinte al Partidului National Liberal. Nu pot sa-mi inchipui ca domnul Iohannis a semnat un document fara nici o valoare. Trebuie sa clarifice colegii de la PNL daca pentru dumnealor semnatura pe un document nu reprezinta nimic, pentru ca acordul de fuziune specifica foarte clar ca primul-ministru este dat de catre fostul PDL. Prin declaratiile de la Bistrita, domnul Atanasiu pare ca nu mai tine cont de semnatura presedintelui Romaniei. Concret vorbind, daca domnul Predoiu va fi numit premier sau nu trebuie intrebata si doamna copresedinta Alina Gorghiu, pentru ca sunt sigura ca a discutat cu toti colegii domniei sale si stie foarte clar cum stau lucrurile", a mai spus vicepresedintele PNL.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Victor Ponta rade de PNL, dupa stenogramele aparute in presa, cu Teodor Atanasiu:
Victor Ponta rade de PNL, dupa stenogramele aparute in presa, cu Teodor Atanasiu: "Distrati-va, dar sa nu uitam"

Premierul Victor Ponta a comentat pe Facebook inregistrarea aparuta in presa, in care vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu afirma ca celor din vechiul PDL li s-a dat iluzia ca o sa aiba prim-ministru, dar ca nu il vor avea.

Ludovic Orban sustine ca premierul Ponta l-a JIGNIT la receptia de la Cotroceni.
Ludovic Orban sustine ca premierul Ponta l-a JIGNIT la receptia de la Cotroceni. "A facut chiar urat, am ramas socat"

Potrivit Gandul, intalnirea cu prim-vicepresedintele PNL i-ar fi produs o iesire nervoasa sefului Guvernului, cei doi intalnindu-se la receptia oficiala de Ziua Europei.

PNL si partidul lui Mircea Geoana au incheiat un protocol de colaborare. Scopul: daramarea guvernului Ponta
PNL si partidul lui Mircea Geoana au incheiat un protocol de colaborare. Scopul: daramarea guvernului Ponta

PNL si PSRO, reprezentat de Mircea Geoana, au incheiat, joi, un protocol de colaborare politica si parlamentara care isi propune formarea unei majoritati parlamentare in perspectiva adoptarii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.