Liviu Dragnea ar putea fi salvat de la o eventuala condamnare chiar de fosta lui sotie. Decizia luata de Instanta Suprema

×
Codul embed a fost copiat

Liviu Dragnea ar putea fi salvat de la o presupusa condamnare in procesul in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu chiar de fosta lui sotie.

Bombonica Prodana sustine ca infractiunile de care ii acuza procurorii DNA sunt neconstitutionale si in cel mai rau caz ar trebui pedepsiti administrativ. Cazul "Bombonica" va ajunge astfel la Curtea Constitutionala si decizia este asteptata si de liderul PSD.

Liviu Dragnea: "Constat ca marea problema in Romania ramane abuzul in serviciu. Cu sau fara abuz in serviciu Romania se dezvolta sau nu."

Presedintele PSD nu parea ingrijorat ca patru dintre cei opt functionari trimisi in judecata, alaturi de el, au pledat vinovat inca de la inceput, ceea ce le va aduce pedepse mai mici.

El a ramas constant in declaratii. Sustine ca nu a folosit la filiala PSD Teleorman doua femei care erau platite, de fapt, de fosta lui nevasta, din bugetul Directiei pentru Protectia Copilului.

Citește și
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu la pescuit
Liviu Dragnea l-a invatat pe Sorin Grindeanu sa pescuiasca. "Eu am prins 17 stiuci, el a prins 9"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fosta sotie a lui Liviu Dragnea a cerut instantei supreme sa ii trimita dosarul la Curtea Constitutionala. Bombonica prodana spera ca o eventuala decizie favorabila ar scapa-o de condamnare fara orice alta discutie.

Instanta i-a admis cererea si va sesiza Curtea Constitutionala, care a decis din vara anului trecut ca abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor este infractiune doar daca functionarul public a incalcat o lege.

Bombonica Prodana spune ca ea este judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si vrea sa stie daca regula i se aplica si ei.

Bombonica a mai cerut Curtii Constitutionale sa stabileasca si daca ar trebui sa existe o limita de prejudiciu de la care fapta este penala, prevedere dur criticata de opinia publica si abandonata de legiuitor.

Daca Bombonica Prodana primeste vesti bune de la Curtea Constitutionala, ele se vor rasfrange si asupra lui Liviu Dragnea caci si el este acuzat de instigare la abuz in serviciu. Pana cand va primi un raspuns de la judecatori, Dragnea a fost certat de unii protestatari veniti la instanta.

Cateva doamne i-au cerut lui Dragnea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Dragnea s-a mai linistit cand si-a amintit de recentele partidele de pescuit la care a fost cu premierul Sorin Grindeanu.

Urmatorul termen a fost fixat pe 25 aprilie, cand DNA trebuie sa precizeze in scris ce legi au incalcat inculpatii din dosar. Asta dupa ce chiar judecatorul a simtit nevoia sa afle acest lucru de la DNA, dar in scris.

In zadar, procurorul a incercat sa explice ca precizarile sunt facute si ca inculpatii au incalcat legi. Judecatorii au tinut cont de faptul ca Bombonica Prodana a sustinut ca s-au incalcat hotarari de consiliu judetean si atat. Daca ea are dreptate, atunci procesul inceteaza.

Dragnea, femeii care la ICCJ i-a cerut demisia: “Dumneavoastra doriti demisia mea din viata"

Liviu Dragnea, a fost asteptat la iesirea din sala de judecata de la instanta suprema de mai multe persoane care aveau hartii cu mesajul “#Rezist”, printre care si femeia care i-a cerut sa demisioneze, careia presedintele PSD i-a spus ca de fapt aceasta doreste ca el sa isi dea “demisia din viata”, afirmatie la care femeia i-a raspuns: “Nu-i adevarat, eu imi doresc o partida de pescuit cu dumneavoastra”.

Presedintele PSD a spus, dupa judecarea unui nou termen din dosarul in care este acuzat alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana si de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, ca el nu este jurist si ca nu se poate pronunta daca la Curtea Constitutionala a fost sau nu lamurita pe deplin problema definirii corecte a infractiunii de abuz in serviciu.

“Ceea ce constat eu de fapt este ca marea problema a Romaniei ramane abuzul in serviciu. Cu sau fara abuzul in serviciu, Romania se dezvolta sau nu”, a spus Dragnea, in timp ce mai multe persoane stateau in apropierea lui tinand in maini hartii cu mesajul “#Rezist”. Acestia i-au oferit si un cadou pe care scria “Cel mai rezistent membru. Felicitari pentru rezistenta”.

Femeia care in sala de judecata i-a cerut “demisia” si a fost inlaturata de un jandarm l-a asteptat la iesirea din sala de judecata cu o foaie si un pix, pe care i le-a oferit pentru a-si scrie demisia.

“Doamna, dumneavoastra si cei din spatele meu nu doriti demisia mea dintr-o functie anume, dumneavoastra doriti demisia mea din viata”, i-a spus Dragnea.

“Nu-i adevarat, eu imi doresc o partida de pescuit cu dumneavoastra”, i-a raspuns femeia.

Presedintele PSD a continuat spunand ca sunt foarte multi cei care incep sa fie din ce in ce mai deranjati ca el spune “adevarul despre ceea ce se intampla in Romania, despre bani straini care intra in Romania, despre oameni care fac foarte mult rau acestei tari”.

Intrebat despre relatia sa cu Victor Ponta in urma recentelor declaratii ale acestuia, Liviu Dragnea a spus: “Telul meu in viata nu este sa conversez cu Victor Ponta in fiecare zi. Indraznesc din cand in cand sa nu-i raspund”.

Dragnea a tinut sa mentioneze ca a constatat ca Victor Ponta este “din ce in ce mai coordonat” cu termenele de la instanta.

Intrebat daca nu ii este teama ca premierul Sorin Grindeanu va fi convins sa treaca de partea lui Victor Ponta, Dragnea a raspuns ironic: “Eu sunt foarte sperios”.
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Atacuri acide intre Dragnea si Ponta, dupa
Atacuri acide intre Dragnea si Ponta, dupa "aventura pescareasca" a liderului PSD. "Ar putea fi aruncat din barca"

Partida de pescuit la care au participat in acest sfarsit de saptamana seful guvernului si cel al Camerei Deputatilor tulbura apele si mai tare in politica romaneasca.

Liviu Dragnea l-a invatat pe Sorin Grindeanu sa pescuiasca.
Liviu Dragnea l-a invatat pe Sorin Grindeanu sa pescuiasca. "Eu am prins 17 stiuci, el a prins 9"

 Premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, a mers in acest weekend la pescuit alaturi de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Dragnea ii transmite lui Daniel Constantin sa plece din Guvern. Tariceanu:
Dragnea ii transmite lui Daniel Constantin sa plece din Guvern. Tariceanu: "A devenit un cantaret al binomului"

Gratiela Gavrilescu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, propusa de ALDE in functia de ministru al Mediului si vicepremier, in locul lui Daniel Constantin, au declarat pentru News.ro surse din partid.

Liviu Dragnea, ironic la adresa protestarilor impotriva OUG 13.
Liviu Dragnea, ironic la adresa protestarilor impotriva OUG 13. "Ar fi bine sa iti concediezi echipa de comunicare"

Presedintele PSD pe Facebook o imagine de la protestele fata de OUG 13, cu un mesaj ironic.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.