Gabriela Firea va candida din partea PSD la Primaria Capitalei. Ce planuri are pentru Bucuresti

Ultimul update: Luni 21 Martie 2016 06:58
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2016 14:34
Categorie: Politic

PSD vrea un primar-femeie la Bucuresti. Senatoarea si fosta jurnalista Gabriela Firea va candida din partea social-democratilor, avand si sprijinul celor de la UNPR.

Surpriza vine insa din partea partidului condus de Calin Popescu Tariceanu. In ciuda protocolului semnat cu PSD, ALDE nu va sustine candidatura lui Firea.

Sedinta PSD de la Parlament pentru validarea candidaturilor la locale a fost o formalitate. La primaria Capitalei a fost cofirmata oficial candidatura Gabrielei Firea.

Liviu Dragnea, presedintele PSD: "O propunere in care noi credem foarte mult, o femeie foarte cunoscuta, priceputa. Practic un guvern local, care sa gestioneze Bucurestiul, care reprezinta cea mai mare localitate din tara."

Pana in momentul de fata, contracandidati ii sunt Ludovic Orban din partea PNL si independentul Nicusor Dan.

Gabriela Firea, senator PSD: "Principala mea preocupare va fi aceea a unei Capitale curate, aerisite de tot ceea ce inseamna trafic ingreunat. Dar m-as referi si la curatenia morala."

Fosta jurnalista, Firea a intrat in politica, in 2012. A fost aleasa senator din partea PSD si este casatorita cu primarul de la Voluntari, Florentin Pandele. Gabriela Firea va fi sprijinita in campanie si de UNPR, cu care PSD a incheiat o intelegere.

La sectorul 1, Liviu Dragnea l-a anuntat drept candidat pe deputatul Dan Tudorache, in timp ce pentru sectorul 2, candidatura apartine UNPR. Neculai Onantu va incerca sa obtina un nou mandat. La fel si Robert Negoita in Sectorul 3.

Pentru Sectorul 4, PSD l-a aruncat in lupta pe DANIEL BALUTA. De profesie medic stomatolog, in 2012 el a ajuns consilier local, iar in 2013 - viceprimar. A devenit primar interimar, dupa ce Cristian Popescu Piedone si-a dat demisia.

Deputatul Daniel Florea vrea sa conduca un sector care poarta inca amprenta lui Marian Vanghelie, Sectorul 5. Iar in 6, va candida senatorul Gabriel Mutu - care are insa o problema - cel putin de imagine deocamdata - fiind acuzat de spalare de bani de DIICOT.

Liviu Dragnea, presedintele PSD: "Colegii din comisia de etica au analizat exact situatia domnului Gabriel Mutu si cel putin pana la acest moment nu incalca prevederile din contul de integritate."

Toti acesti candidati se bucura de sustinerea PSD si UNPR, nu si a celor de la ALDE. Potrivit unor surse politice, Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa stea la masa negocierilor cu Gabriel Oprea, asa ca ALDE va avea candidati proprii la locale.

 

Robert Negoita, inlocuit cu Gabriela Firea la sefia PSD Bucuresti. Dragnea vorbeste despre scandaluri de santaj in partid

Robert Negoita, inlocuit cu Gabriela Firea la sefia PSD Bucuresti. Dragnea vorbeste despre scandaluri de santaj in partid

Comisia de la Veneţia nu acceptă prag la abuzul în serviciu. Proiectul este în lucru în Parlament

Dragnea: Ministrul Justiţiei să aibă o poziţie faţă de întâmplările din ultima perioadă

PNL cere revocarea din funcţiile guvernamentale a Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh

Călin Popescu Tăriceanu: Se încearcă o lovitură de stat

PSD şi ALDE, scut în faţa DNA. Sevil Shaideh și Rovana Plumb nu demisionează

Dosarul lui Sevil Shhaideh, discutat în Biroul Permanent al PSD. ”Privim cu îngrijorare”

liviu pop inquam

Ministrul Educației își analizează ”perlele”. Ce spune despre greșeli și erori

PNL amenință Guvernul si PSD cu Curtea Constituționala

Ministrul Sănătății, testat de premier: ”Câte tulpini are vaccinul?”

Guvernul acordă ajutoare financiare bisericilor afectate de furtuni: aproape 1 milion de euro

Parlamentul României cere Ucrainei să rezolve rapid situaţia învăţământului în limbile minorităţilor

Liviu Dragnea, despre o eventuală înlocuire a ministrului Liviu Pop: Nu se pune problema