Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Fostii colegi ai lui Sebastian Ghita il asteapta in Parlament, pentru audieri: "Se impune sa continuam ancheta noastra"

Sebastian Ghita

Fostii colegi parlamentari ai lui Sebastian Ghita, din comisia parlamentara pentru controlul SRI, au anuntat ca il asteapta pe acesta in Parlament, pentru a fi audiat, dupa ce va fi extradat in Romania.

Anuntul a fost facut de presedintele comisiei parlamentare, Adrian Tutuianu, care a precizat ca se impune in continuare audierea lui Sebastian Ghita la comisie, in legatura cu afirmatiile facute de acesta despre Laura Codruta Kovesi si despre Serviciul Roman de Informatii.

"Vedeti, cred ca am procedat intelept. Acum o luna si ceva ma tot intrebati daca am inchis ancheta si eu am spus ca nu. Am considerat ca este utila audierea domnului Ghita in cadrul comisiei SRI, pentru ca de acolo am si pornit in ancheta.

Ca urmare, o data ce au fost parcurse procedurile, stiu eu, de extradare, si il vom avea pe domnul Ghita in Romania se impune sa continuam ancheta noastra, sa-l audiem, sa vedem ce elemente suplimentare ne aduce in atentie si apoi sa decidem daca mai audiem si alte persoane."- a spus Tutuianu.

Intrebat de jurnalisti daca esteb de acord cu afirmatia lui Traian Basescu, potrivit caruia presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa apeleze pe cai diplomatice pentru a grabi procedura de extradare, Tutuianu a spus ca totul depinde de Serbia, si nu de Romania.

"Decizia nu este la noi, la statul roman. In primul rand ca avem o infractiune savarsita pe teritoriul unui stat tert, in Serbia, si trebuie sa vedem ce vor decide autoritatile statului sarb cu privire la acea infractiune si apoi trebuie sa vedem pasii legali care trebuie parcursi pentru a se obtine o extradare.

Eu cred ca ne grabim sa dam diverse alte solutii. Va depinde de decizia statului sarb." a mai afirmat senatorul PSD.

In ianuarie 2017, presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, spunea ca Sebastian Ghita a participat la evenimente ale Serviciului Roman de Informatii in ultimii patru ani ca membru al acestei comisii, iar in perioada 2010-2012 a fost considerat de SRI o persoana cu "informatii de interes" pentru securitatea nationala - potrivit Hotnews.

Adrian Tutuianu a fost intrebat de presa, dupa sedinta comisiei SRI din ianuarie, la care a fost audiat Eduard Hellvig, in ce calitate a participat Sebastian Ghita la intalnirile SRI.

"Pentru perioada 2012 - 2016 raspunsul este simplu: a fost membru al comisiei parlamentare de control al SRI si a participat si la activitati publice si la activitati care au fost mai putin publice, activitati care privesc calitatea sa de membru (al Comisiei SRI - n.r.) (...). Raspunsul este urmatorul: nu a fost ofiter acoperit si un argument adus de comisia interna a SRI este legat si de juramantul pe care l-a depus in 2012", a spus Tutuianu, citat de News.ro.

In ceea ce priveste perioada 2010-2012, respectiv de la primele intalniri la momentul la care a devenit deputat, membru al Comisiei SRI, Tutuianu a citit un raspuns oficial al SRI: "A fost prezent in calitate de persoana care avea informatii de interes pentru securitatea nationala", a declarat Tutuianu.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: Adrian Tutuianu, SRI, Parlament, PSD, Sebastian Ghita,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed