Presedintele l-a chemat pe premier la Cotroceni pentru a cere explicatii despre noul buget. "Exista multe ingrijorari"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Klaus Iohannis se va intalni miercuri cu premierul Sorin Grindeanu pentru a discuta despre planurile Guvernului in legatura cu bugetul de stat.

"Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie telefonica cu premierul Sorin Grindeanu, in care l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiza clarificatoare. (...) Presedintele Romaniei vrea sa afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului in legatura cu bugetul pe anul 2017. Este o discutie necesara pentru ca exista foarte multe ingrijorari in legatura cu sustenabilitatea acestor masuri si efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei", a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, luni, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni.

Potrivit acesteia, intalnirea va avea loc miercuri dupa-amiaza si vizeaza planurile Guvernului in legatura cu bugetul.

Madalina Dobrovolschi a mai spus ca la intalnire va participa si ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan.

Ea a precizat ca ingrijorarile sunt bazate pe cifre si date.

Citește și
iohannis
Klaus Iohannis, despre Proiectul de tara, care ar putea fi supus dezbaterii publice in 6 luni: "Scurt si usor de inteles"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Nu este strain de nimeni ceea ce se intampla in ultima perioada. La nivelul Administratiei Prezidentiale exista analize serioase, dar ca si cetatean de rand exista aceste ingrijorari bazate pe cifre, pe date. Ingrijorarile acestea sunt pana la nivelul Administratiei Prezidentiale", a adaugat purtatorul de cuvant al presedintelui.

Intrebata daca au existat si discutii cu reprezentantii BNR, Dobrovolschi a precizat ca nu poate confirma sau infirma astfel de informatii.
"In contextul valului de vreme rea, si anume situatia la nivelul intregii tari, presedintele a cerut si a primit informatii despre modul in care au actionat autoritatile in aceasta perioada", a mai spus Dobrovolschi.

 

"Presedintele Romaniei nu face niciodata presiuni. Presedintele Romaniei respecta, in litera legii, rolul sau constitutional. Va pot asigura ca si in aceasta actiune presedintele Romaniei a facut ceea ce trebuie sa faca, adica a protejat modul in care trebuie respectata Constitutia acestei tari. (...) Presedintele Romaniei nu face decat sa isi exercite rolul pe care il are potrivit Constitutiei atunci cand exista un semnal negativ in spatiul public si in modul in care pot sa actioneze anumite institutii sau partide sau persoane publice aflate pe scena publica din Romania. Presedintele are datoria, ca reprezentant al cetatenilor, sa aiba un punct de vedere si sa se asigure ca legile acestei tari sunt respectate"

Numirea in functii a directorilor de scoli fara concurs este "periculoasa" pentru sistemul de invatamant, a declarat luni purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, aratand ca seful statului asteapta de la Ministerul Educatiei o lista a acestora.

"Exista o comunicare cu Ministerul Educatiei si se doreste a ajunge aici, la noi, pe biroul domnului presedinte aceasta lista (n.r. - a directorilor repusi in functie, cu derogare de la concurs), intrucat este un semnal negativ in legatura cu modul in care functioneaza acest sistem foarte important, al Educatiei, supus unei astfel de decizii. Semnalul negativ conduce spre ideea unei posibile deprofesionalizari, in contextul in care directori, fosti directori care nu au trecut un examen ajung sa ocupe din nou acele functii. Cred ca fiecare roman poate sa inteleaga cam cat de periculos este acest lucru pentru sistemul de educatie din Romania, pe care toti ni-l dorim mai performant. Cu atat mai mult, e rolul presedintelui sa se asigure ca nu exista astfel de derapaje intr-un sistem esential pentru un stat sanatos", a afirmat Dobrovolschi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Administratia Prezidentiala a solicitat ministrului Educatiei, Pavel Nastase, situatia directorilor unitatilor de invatamant numiti prin derogare, a precizat luni consilierul de stat Ligia Deca, mentionand ca o derogare generala este inoportuna.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Mesajul transmis de Klaus Iohannis PSD-ului:
Mesajul transmis de Klaus Iohannis PSD-ului: "Aceasta atitudine necooperanta cu presedintele Romaniei este nesanatoasa"

Presedintele Klaus Iohannis s-a consultat miercuri cu partidele politice care au intrat in Parlament, in urma alegerilor din 11 decembrie, cu privire la formarea viitorului guvern.

Klaus Iohannis, despre Proiectul de tara, care ar putea fi supus dezbaterii publice in 6 luni:
Klaus Iohannis, despre Proiectul de tara, care ar putea fi supus dezbaterii publice in 6 luni: "Scurt si usor de inteles"

Prima intrunire a Comisiei Prezidentiale pentru Proiectul de tara a avut loc la Palatul Cotroceni.

Iohannis:
Iohannis: "Sunt posibile oportunitati pentru Romania, dupa BREXIT". Ce a spus despre aderarea la zona euro

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut joi, la Palatul Cotroceni, o declaratie de presa, inaintea summitului de vineri de la Bratislava.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.