Tatal vedetei NBA care nu a fost lasata sa intre in Romania, acuzat de "gulenism". Ce a patit Mehmet Kanter

Enes Kanter #0 of Utah Jazz reacts during the game against the Los Angeles Clippers Center on December 28, 2013 in Los Angeles, California
Getty

Tatal baschetbalistului Enes Kanter a fost retinut in Turcia pentru presupuse legaturi cu Fethullah Gulen

Tatal baschetbalistului Enes Kanter, sportiv care in urma cu aproape doua saptamani nu a putut intra in Romania, pasaportul fiindu-i anulat de autoritatile turce, a fost retinut, vineri, in Turcia, in cadrul unei anchete cu privire la presupuse legaturi cu Fethullah Gulen.

Potrivit presei din Turcia, Mehmet Kanter, fost profesor la Facultatea de Medicina la Universitatea Medeniyet, a fost retinut la Istanbul si urmeaza sa fie dus la Tekirdag.

In cadrul anchetei procurorilor din Tekirdag s-a dispus retinerea a 13 suspecti.

La 26 mai, procurorii din Istanbul au emis un mandat de arestare a baschetbalistului turc al echipei Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, acuzat de "apartenenta la o organizatie terorista".

Citește și
Enes Kanter
Un baschetbalist din NBA, blocat pe Otopeni, in zona de Tranzit. "Erdogan a facut-o. Este Hitler al secolului nostru"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Kanter, in varsta de 25 de ani, este un sustinator al lui Fethullah Gulen si un critic al presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, despre care a spus ca este un "dictator" si pe care l-a numit "Hitler-ul secolului nostru".

Baschetbalistul nu a putut intra la 20 mai in Romania, unde avea programata participarea la mai multe evenimente, din cauza ca Turcia i-a anulat pasaportul, invocand vederile sale politice. Kanter a anuntat pe Twitter ca a fost oprit de Politie pe Aeroportul Otopeni sa intre in Romania.

Enes Kanter a spus, dupa revenirea in SUA, ca primeste in fiecare zi amenintari cu moartea, majoritatea pe retelele de socializare, si ca nu poate tine legatura cu familia sa, deoarece ar pune-o in pericol.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Erdogan a cerut cluburilor din Turcia sa scoata denumirea
Erdogan a cerut cluburilor din Turcia sa scoata denumirea "arena" din numele stadioanelor. Motivul din spatele deciziei

Gruparea Galatasary Istanbul a decis, sambata, sa schimbe numele stadionului, pana acum denumit Türk Telekom Arena, dupa ce presedintele Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca de la denumirea complexelor sportive din tara sa fie scos "arena".

Un baschetbalist din NBA, blocat pe Otopeni, in zona de Tranzit.
Un baschetbalist din NBA, blocat pe Otopeni, in zona de Tranzit. "Erdogan a facut-o. Este Hitler al secolului nostru"

Enes Kanter, baschetbalistul turc care activeaza in NBA, la echipa Oklahoma City Thunder, a fost blocat pe Aeroportul Otopeni, in zona de tranzit, dupa ce Turcia i-a anulat pasaportul.

Trump l-a primit pe Erdogan la Casa Alba, iar cei doi s-au laudat reciproc:
Trump l-a primit pe Erdogan la Casa Alba, iar cei doi s-au laudat reciproc: "O mare onoare" si "Triumf legendar"

Presedintele american Donald Trump l-a primit marti la Casa Alba pe omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan, intr-o prima intalnire tête-à-tête delicata, pe fondul unor dezacorduri asupra problemei militiilor kurde siriene, relateaza AFP.

Argumentul straniu cu care Recep Erdogan le raspunde celor care il acuza de dictatura:
Argumentul straniu cu care Recep Erdogan le raspunde celor care il acuza de dictatura: "Sunt si eu muritor ca toata lumea"

In fotbal nu conteaza daca ai castigat cu 1 la 0 ori cu 5 la 0! Cu acest argument aiuritor, liderul turc Recep Erdoan incearca sa-i dezarmeze pe cei care avertizeaza ca reforma constitutionala care ii confera puteri discretionare a fost votata la limita.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.