Un baschetbalist din NBA, blocat pe Otopeni, in zona de Tranzit. "Erdogan a facut-o. Este Hitler al secolului nostru"

Ultima actualizare: 23-05-2017 00:28

Enes Kanter, baschetbalistul turc care activeaza in NBA, la echipa Oklahoma City Thunder, a fost blocat pe Aeroportul Otopeni, in zona de tranzit, dupa ce Turcia i-a anulat pasaportul.

”Baschetbalistul turc Enes Kanter, starul celor de la Oklahoma City Thunder, care trebuia sa participe la intalnirea cu fanii organizata la Veranda Mall, in cadrul 3x3 League, a fost nevoit sa paraseasca Romania direct din Aeroportul Otopeni. Pasaportul nu a fost gasit valid, fiind anulat de catre autoritatile din Turcia, drept pentru care nu i s-a putut acorda permisiunea de a intra pe teritoriul romanesc. Kanter s-a imbarcat intr-o cursa British, cu escala la Londra, destinatia finala fiind SUA. Kanter nu are cetatenie americana, dar are cartea verde care ii da dreptul de rezidenta si munca in SUA”, se arata intr-un comunicat remis News.ro de catre Sport Arena, organizatorul intalnirii jucatorului cu fanii din Bucuresti, programata duminica, de la ora 10.30.

Alte evenimente la care pivotul echipei din NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, urma sa participe erau un festival multicultural, chiar sambata, de ziua de nastere a jucatorului, iar duminica la meciuri din prima liga de baschet 3x3 din Europa, un antrenament cu sportivii de la Clubul Lumina Wolves, o intalnire cu fanii, o actiune de promovare a baschetului organizata de FRB, dar si vizitarea Pietei Obor si a Muzeului Satului.

Kanter a sosit la Bucuresti cu o cursa de la Frankfurt, in jurul orei 14.45, dar a fost oprit sa intre in tara, Politia informandu-l ca documentele sale de calatorie nu sunt valabile.

La o ora dupa aterizare, el a anuntat pe Twitter ca Politia l-a oprit sa intre in Romania. Baschetbalistul din NBA a postat un clip in care explica ce s-a intamplat, dar si o fotografie cu doi politisti romani.

"Vreau sa spun ca suntem in Romania si mi-au spus ca Ambasada Turca mi-a anulat pasaportul, suntem retinuti aici de ore de acesti doi politisti. Motivul a ceea ce s-a intamplat este reprezentat de vederile mele politice. Iar cel care a facut asta este Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei. Este un om rau, este un dictator si este Hitlerul secolului nostru”, spunea Kanter.

Fabian Badila, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera, declara ca sportivul nu a fost lasat sa intre in Romania deoarece nu are un document valid: "Nu a fost lasat sa intre, pentru ca nu avea un document valid. Ca sa poti trece frontiera, trebuie sa ai un document valid. Pasaportul nu mai era valabil pentru ca a fost anulat de statul emitent. Nu stiu ce a facut mai departe, dar are posbilitatea sa se intoarca in statul din care a venit".

Enes Kanter a sosit la Bucuresti din Indonezia, via Frankfurt.

Cu cinci sezoane active in NBA, in prezent fiind legitimat la Oklahoma City Thunder, baschetbalistul turc a fost invitat in Romania de echipa Lumina Wolves, tara noastra fiind una dintre destinatiile din cadrul turului global al ”Enes Kanter Light Foundation”, a carei misiune este stimularea constientizarii, sprijinul in dezvoltarea copiilor prin educatie, reducerea saraciei si armonia sociala pe tot globul.

Enes Kanter a fost draftat in 2011 de Utah Jazz, iar in prezent valoarea contractului sau este de 70 de milioane de dolari.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO