Studiu: Viena oferă cel mai ridicat nivel din lume al calităţii vieţii pentru expaţi

Viena
Shutterstock

Viena oferă cel mai ridicat nivel din lume al calităţii vieţii pentru expaţi, potrivit studiului Mercer 2023 Quality of Living Survey, clasament în care Bucureştiul ocupă locul 111.

 

Analiza evaluează aspectele practice ale vieţii de zi cu zi pentru expaţii şi familiile acestora din fiecare oraş.

Viena îşi păstrează prima poziţie în clasamentul oraşelor cu cea mai înaltă calitate a vieţii în acest an, fiind urmată îndeaproape de Zurich, Elveţia, pe locul doi, Auckland, Noua Zeelandă, şi Copenhaga, Danemarca, pe poziţiile trei respective patru. Geneva completează Top 5, evidenţiind şi mai mult reputaţia Elveţiei pentru furnizarea unei calităţi superioare a vieţii.

"Datele Mercer arată că ţările cu o calitate ridicată a vieţii oferă cetăţenilor şi expaţilor acces la servicii excelente de sănătate, educaţie, infrastructură şi servicii sociale. Peisajul global actual este afectat de agitaţia geopolitică, dezastrele naturale şi volatilitatea economică, toate având consecinţe semnificative pentru oraşe şi capacitatea lor de a atrage şi reţine talentele. Mulţi angajaţi îşi reevaluează priorităţile şi analizează calitatea vieţii oferită lor şi familiilor în locurile în care trăiesc şi lucrează. Pentru mulţi angajatori şi angajaţi, claritatea asupra acestor factori contează în luarea deciziilor atunci când se iau în considerare relocările internaţionale", a declarat Narcis Popescu, director Consultanţă HR, Mercer Marsh Benefits, România.

În Europa, Viena (Austria) ocupă prima poziţie ca oraş cu cea mai înaltă calitate a vieţii, cunoscut pentru istoria sa bogată, arhitectura sa impresionantă şi scena sa culturală vibrantă. Zurich (Elveţia) se clasează pe locul doi în general, datorită stabilităţii politice, curăţeniei şi infrastructurii excelente.

Citește și
Schengen
Reacție dură la Viena privind acceptarea României în Schengen: „Cât de proști cred Nehammer și Karner că sunt austriecii?”
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Vancouver (locul 8 în general) este cel mai bine clasat oraş din America de Nord în acest an, oferind rezidenţilor o combinaţie unică de recreere în aer liber şi viaţă cosmopolită, contribuind la un stil de viaţă de înaltă calitate. San Francisco, California (locul 37 în general), se clasează pe primul loc în Statele Unite, în timp ce Montevideo, Uruguay (locul 89 în general), este ţara cu cea mai înaltă calitate a vieţii din America Latină.

Dubai (locul 79 în general) şi Abu Dhabi (locul 84 în general) în Emiratele Arabe Unite conduc clasamentul în Orientul Mijlociu, ambele fiind renumite pentru infrastructura modernă şi comunităţile expatriaţilor diverse.

Primul printre oraşele asiatice şi locul 29 în general este Singapore, oferind un mediu curat şi sigur combinat cu o infrastructură extrem de eficientă. Cel mai bine clasat oraş din Pacific este Auckland (locul 3 în general) datorită asistenţei medicale robuste şi scenei culturale dinamice.

Printre cele mai mari oraşe metropolitane din lume, cu populaţii de peste zece milioane, Paris (locul 32 în general) se clasează pe primul loc, urmat de New York (locul 40 în general) şi Londra (locul 45 în general).

Ca răspuns la interesul angajatorilor pentru durabilitate, Mercer a evaluat şi cele mai prietenoase oraşe din punct de vedere ecologic. Canberra, Australia, ocupă primul loc în clasament, reflectând performanţa sa ridicată din perspectiva indicatorilor de durabilitate, inclusiv măsuri eficiente pentru reducerea poluării aerului şi îmbunătăţirea disponibilităţii şi potabilităţii apei. Oslo (Norvegia), Adelaide (Australia), Helsinki (Finlanda) şi Ottawa (Canada) se clasează, de asemenea, în primele poziţii pentru o serie de eforturi recente privind durabilitatea.

Studiul Mercer - Quality of Living evaluează condiţiile de viaţă în peste 450 de oraşe din întreaga lume pentru a ajuta afacerile să calculeze alocări echitabile şi consistente pentru expaţi. Condiţiile de viaţă sunt analizate în funcţie de 39 de factori, grupaţi în 10 categorii: mediu politic şi social, mediu economic, mediu socio-cultural, considerente medicale şi de sănătate, şcoli şi educaţie, servicii publice şi transport, recreere, bunuri de consum, locuinţe şi mediu înconjurător.

Datele pentru Clasamentul Calităţii Vieţii din 2023 au fost analizate între septembrie şi noiembrie 2023 şi vor fi actualizate în mod regulat pentru a ţine seama de schimbările de context. În special, evaluările vor fi revizuite pentru a reflecta dezvoltările semnificative în domeniul politic, economic şi de mediu. Toţi indicatorii au fost calculaţi folosind New York ca oraş de referinţă.

Aproximativ 25.000 de angajaţi Mercer activează în 43 de ţări, iar compania operează în 130 de ţări. Mercer este o afacere a Marsh McLennan, liderul mondial în servicii profesionale în domeniile riscurilor, strategiei şi resurselor umane, cu peste 85.000 de angajaţi şi venit anual de peste 20 de miliarde de dolari.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
"Renunțați la petrecerea de Crăciun!". Nou val de COVID în Austria. Zeci de mii de oameni, infectați în ultima săptămână

Numărul cazurilor de coronavirus explodează în Austria, în special în capitala Viena, conforsm sistemului de sănătate din această țară.

Reacție dură la Viena privind acceptarea României în Schengen: „Cât de proști cred Nehammer și Karner că sunt austriecii?”
Reacție dură la Viena privind acceptarea României în Schengen: „Cât de proști cred Nehammer și Karner că sunt austriecii?”

Decizia Austriei de a accepta România în spațiul Schengen a stârnit reacții dure la Viena în rândul extremiștilor de dreapta.

Bulgaria continuă „lupta” cu Austria pentru Schengen. Respinge ferm condițiile impuse de Viena
Bulgaria continuă „lupta” cu Austria pentru Schengen. Respinge ferm condițiile impuse de Viena

Premierul bulgar Nikolai Denkov a precizat luni că negocierile aflate în desfăşurare cu Austria încă nu au condus la un acord final cu privire la aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen deocamdată cu aeroporturile, relatează agenţia Novinite.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.