Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Scenariul groazei: Iranul a detonat o bomba nucleara in Statele Unite. Urmarile razboiului atomic

Apocalipsa - 30

Iranul a lansat o bomba nucleara de 10 kilotone asupra capitalei americane, Washington, D.C. Care sunt urmarile, cati oameni ar putea supravietui si cum ar trebui sa reactioneze auitoritatile, daca acest scenariu de cosmar ar deveni candva realitate.

Studiul a fost realizat anul trecut, la cererea Agentiei federale pentru Situatii de Urgenta. Cercetarea nu vizeaza neaparat un potential atac din partea Iranului, ci analizeaza efectele unui razboi nuclear in general.

Specialistii au ales chiar si locul exact unde ar putea fi amplasata bomba: in centrul orasului, aproape de Casa Alba, la intersectia Strazii nr. 16 cu Strada K.

Cele mai uimitoare imagini cu planeta Pamant! Cum arata un fulger vazut din Statia Spatiala Internationala

Efectele exploziei ar fi devastatoare, mai ales din cauza radiatiilor, insa multi locuitori ar supravietui deflagratiei. Ce ar urma?

Orasul ar fi afectat pe trei niveluri diferite:

-Zona foarte afectata (pe o raza de aproximativ 1 km de la locul exploziei): nu exista supravietuitori, radiatile sunt foarte puternice, accesul este interzis;

-Zona afectata moderat (pe o raza de 2 km): multi raniti, exista si supravietuitori, cladirile sunt distruse, sunt incendii puternice;

-Zona putin afectata (pe o raza 2-4 km): cladirile sunt usor afectate, ranile supravietuitorilor sunt minore, rata de supravietuire este foarte mare.

Cladirile administrative aflate in apropiere de locul detonarii, inclusiv Casa Alba, sunt rase de pe suprafata pamantului.

Locuitorii aflati pe o raza de 16-30 km de la locul exploziei incep sa resimta efectele radiatiilor: stari de ameteala si greata, in numai 4 ore de la expunere. Cei mai afectati vor fi cei care nu s-au adapostati la timp. Multi dintre acestia vor muri curand.

Ce se poate face?se intreaba specialsitii. Din pacate, nu prea multe, pentru ca nu este timp pentru evacuarea populatiei, iar un atac nuclear nu poate fi prevenit. Totusi, oamenii trebuie sa fie informati, pentru ca efectele devastatoare ale unui asemenea scenariu sa fie pe cat posibil reduse. 

 

 

Sursa: CNN, Data publicarii: 29 Martie 2012
Citeste mai multe despre: scenariu, razboi nuclear, SUA, bomba atomica,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed