Rudele ostaticilor din Gaza, mesaj pentru liderii Israelului: "Sunt mulți de-ai noștri acolo, nu poți doar să bombardezi"

×
Codul embed a fost copiat

Teroriștii Hamas au transmis primul semn de viață din partea ostaticilor, difuzând un apel de ajutor lansat de o tânără franco-israeliană răpită pe 7 octombrie, de la festivalul organizat lângă kibbutzul Remi.

Fata imploră să fie scoasă cât mai repede din Gaza. Hamas a cerut eliberarea a 6.000 de palestinieni aflați în închisorile israeliene, în schimbul prizonierilor din Gaza.

Cum era de așteptat, Hamas a trecut la următoarea etapă în războiul psihologic cu Israelul, difuzând primul mesaj înregistrat de un ostatic, o tânară care are și cetățenie franceză.

Mia Schem, tânără luată ostatică de Hamas: "Bună! Numele meu e Mia Shem. Am 21 de ani și sunt din orașul Shoham. Am fost la festivalul Nova, de unde am fost răpită și târătă în Gaza. M-au dus inițial la spital, pentru trei ore. Am primit îngriiri, mi-au dat medicamente. Totul e în regulă, dar cer să fiu adusă acasă cât mai repede la familia mea, la părinții mei, la frații mei. Va rog, scoateți-ne de aici cat mai repede cu putință. Vă rog!".

Pentru mama si frații Miei, de zece zile copleșiți de teamă pentru soarta fetei, înregistrarea a adus suferință, dar și speranță.

Citește și
hamas
Un oficial de rang înalt al Hamas anunță că "nu știe" dacă ostaticii duși în Fâșia Gaza mai sunt în viață
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Mama tinerei: "Se vede că trece printr-o situație grea, are dureri, a fost rănită. Se vede spaima pe fața ei, dar e vie și în stare stabilă.

Până ieri, nu știam dacă este vie sau moartă. Tot ce știam este că s-ar putea să fi fost răpită. Rog lumea să-mi aducă înapoi copilul acasă...

Fata mea doar a mers la o petrecere, la un festival, să se distreze. Acum e în Gaza...

La petrecere s-a dus cu prietenul ei, Elia, de care nu știm nimic, nu figurează pe nicio listă, nici a răpiților, nici a morților. Știm că încă sunt trupuri neidentificate".

Dr. Chen Kugel, șeful Centrului Național de Medicină Legală din Israel: "Numărul cadavrelor este foarte mare și nu știm cât timp ne va lua să le identificăm pe toate. Încercăm s-o facem folosind tomografii mai vechi ori radiografii dentare și orice alte indicii disponibile".

Hamas a anunțat că 22 de ostatici au murit

Nu întâmplător, odată cu proba de viață oferită, integriștii din Hamas au lansat și noi amenințări.

Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al aripii militare a Hamas: "În acest moment, nu se poate vorbi despre un număr exact de ostatici. Estimăm că numărul prizonierilor este între 200 și 250, sau mai mult. Aproximativ 200 dintre prizonieri se află în mâinile brigăzilor Al-Qassam, aripa armată a Hamas. Restul prizonierilor sunt distribuiți între alte facțiuni ale rezistenței sau în locuri pe care nu le putem divulga, având în vedere situația actuală din teren.

Agresiunea sionistă brutală împotriva clădirilor a făcut ca, până acum, 22 dintre ostatici să-și piardă viețile".

Cât despre prezența în grupul ostaticilor a unui număr mare de persoane cu dublă cetățenie, cu un cinism sfidător, Hamas dă asigurari că are mare grijă de străini.

Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al aripii militare a Hamas: "Confirm că avem deținuți de diferite naționalități, au fost capturați în cursul bătăliei. În momentele alea, nu am avut timp să le verificăm identitatea. De aceea, îi considerăm drept oaspeții noștri și încercăm să-i protejăm, sperăm că vor rămâne teferi în condițiile agresiunii barbare asupra Fâșiei Gaza. Când condițiile de pe teren o vor permite, o să-i eliberăm".

Intervievat de postul Sky News, un lider politic al organizației teroriste nici n-a vrut sa discute despre victimele israeliene".

Reporter Sky News: "Luptători înarmați ai Hamas au trecut granița cu singurul obiectiv de a ucide cât mai mulți civili în Israel. Astea sunt acțiunile unei organizații teroriste la fel de rele precum ISIS".

Dr. Basem Naim, șeful de relații politice și internaționale al Hamas: "În primul rând, de unde știți că erau oamenii noștri? Nu se poate să construiți povestea bazându-vă pe propaganda israeliană".

În acest timp, în Israel, familiile ostaticilor pichetează sedii ale celor mai importante instituții, cerând ca salvarea celor dragi să fie prioritară.

Fiul unui bărbat este unul dintre primii ostatici care au apărut in imaginile difuzate de teroriști, încă din 7 octombrie.

Shai Wenkert, tatăl unui ostatic: "Îl bat, urlă la el, îl blesteamă. Ce-i faceți? Și trag focuri de armă.

Mai întâi scoateți ostaticii de acolo. E dificil, sunt mulți de-ai noștri acolo, nu poți doar să bombardezi. Ar trebui acționat pas cu pas. Sper că guvernul, armata vor pune pe primul loc obiectivele umanitare".

Trei copii și părinții lor, printre victimele teroriștilor Hamas

Ilan și Mirit Regev cer presiune internațională asupra Hamas pentru eliberarea ostaticilor - inclusiv cei doi copii ai lor.

Mia, de 21 de ani și Italy, de 18, au fost printre sutele de israelieni și turiști străini care se distrau și dansau la festivalul de muzică Nova atacat cu barbarie în cursul invaziei teroriștilor, acum zece zile.

Târâtă de la festival si urcată în remorca unei camionete, Mia a apucat să sune acasă. Cerea ajutorul, într-o stare de panică incontrolabilă.

Doi soți și cei trei fii ai lor își vor dormi alături somnul de veci. Teroriștii Hmaas au măcelarit întreaga familie în casa lor din kibbutzul Kfar Aza, unde au fost uciși peste 100 de femei, bărbați și copii și alții luați ostatici.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Hamas a publicat primele imagini cu ostatici din Gaza.
Hamas a publicat primele imagini cu ostatici din Gaza. "Vă rog să mă scoateți de aici cât mai repede posibil" | VIDEO

Gruparea teroristă Hamas a publicat, luni, un videoclip în care apare unul dintre ostaticii capturați în urma atacului lansat în sudul Israelului la 7 octombrie.

Un oficial de rang înalt al Hamas anunță că
Un oficial de rang înalt al Hamas anunță că "nu știe" dacă ostaticii duși în Fâșia Gaza mai sunt în viață

Șeful de relații politice și internaționale al Hamas a declarat, luni, că nu știe dacă cei 199 de civili luați ostatici din Israel sunt încă în viață.

O evreică din SUA, cu un copil de 2 ani, vine în Israel ca să lupte cu Hamas: Zbor către o zonă de unde toți încearcă să fugă
O evreică din SUA, cu un copil de 2 ani, vine în Israel ca să lupte cu Hamas: Zbor către o zonă de unde toți încearcă să fugă

Israelul consideră acum că 199 de ostatici sunt ținuți captivi în Gaza, o actualizare a numărului anunțat anterior de 155.

Aproape 200 de ostatici, israelieni și străini, se află în mâinile Hamas. Printre ei sunt și persoane cu cetățenie română
Aproape 200 de ostatici, israelieni și străini, se află în mâinile Hamas. Printre ei sunt și persoane cu cetățenie română

În Gaza, aproximativ 240 de persoane cu dublă cetățenie română și palestiniană au solicitat repatrierea, potrivit unor surse guvernamentale.

Patriarhul Catolic al Ierusalimului se oferă să fie dat la schimb pentru copii israelieni ținuți ostatici în Gaza
Patriarhul Catolic al Ierusalimului se oferă să fie dat la schimb pentru copii israelieni ținuți ostatici în Gaza

Reprezentantul Papei Francisc în Țara Sfântă a declarat luni că este dispus să fie dat la schimb cu copiii israelieni luați ostatici de Hamas și ținuți în Gaza, scrie Reuters.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.