Romanca si copiii ei au fost scosi in viata dintre ruinele hotelului distrus de avalansa in Italia. Bilantul victimelor

×
Codul embed a fost copiat

Autoritatile italiene au confirmat ca a fost identificat si cel de-al treilea cetatean roman minor victima a avalansei din Italia, acesta fiind in prezent sub ingrijiri medicale la spitalul din Pescara, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

-► 11 supravietuitori, cinci morti si 23 de disparuti conform unui bilant provizoriu al autoritatilor

''In continuarea informatiilor transmise pana la acest moment referitor la cei trei cetateni romani afectati de avalansa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, in regiunea Abruzzo, va informam ca autoritatile italiene au confirmat ca a fost identificat si cel de-al treilea cetatean roman minor. Acesta este in viata si se afla in prezent sub ingrijiri medicale la spitalul din Pescara. Reprezentantii unitatii medicale au confirmat ca starea de sanatate a celor trei cetateni romani este buna si acestia se afla in afara oricarui pericol'', se arata intr-un comunicat al MAE .

Astfel dupa aproape 50 de ore de cautari contra cronometru, romanca Adriana Vranceanu si copiii ei au fost scosi in viata, dintre ruinele hotelului distrus de avalansa, relateaza Agerpres.

Alti patru supravietuitori au fost extrasi de sub zapada si daramaturi

Patru persoane in viata au fost salvate in noaptea de vineri spre sambata de sub zapada si dintre daramaturile hotelului italian distrus miercuri de o avalansa, numarul supravietuitorilor care au fost salvati ajungand la 9, conform pompierilor italieni, transmit Reuters si AFP.

Citește și
Giampiero Parete
Sotul romancei prinsa sub zapada impreuna cu cei 2 copii a povestit miracolul prin care a scapat. "Nu m-a crezut nimeni"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Cele patru persoane, doua femei si doi barbati, au fost extrase dintre daramaturile hotelului Rigopiano in cursul noptii, dupa lungi ore in care salvatorii au sapat in troiene cu maxima precautie pentru a nu surpa peretii de zapada peste zonele in care au ramas pungi de aer si in care se aflau supravietuitorii.

O persoana in viata gasita vineri si probabil ranita, conform presei italiene, urmeaza sa fie scoasa dintre daramaturi, informeaza AFP.

In cursul zilei de vineri au fost salvati patru copii si o femeie. Purtatorul de cuvant al pompierilor, Luca Cari, a declarat pentru Reuters ca in timpul noptii au fost recuperate si cadavrele a doua femei, numarul deceselor confirmate ajungand la 4. Probabil inca 15 oameni, deopotriva turisti si angajati ai hotelului, sunt disparuti.

Un adevarat "tsunami" de zapada a lovit miercuri hotelul de patru stele Rigopiano, distrugand cladirea de patru etaje din parcul natural Gran Sasso, din inima Italiei. In momentul in care a lovit avalansa, in hotel se aflau aproximativ 30 de persoane.

Presa italiana a anuntat sambata dimineata ca salvatorii au mai auzit si alte voci de sub daramaturi, dar locatia exacta a acestor supravietuitori este greu de gasit. Deocamdata aceasta informatie nu a fost confirmata de reprezentantii salvatorilor. "Echipele de salvare vor continua sa sape zi si noapte pana vor fi gasiti toti cei disparuti", a declarat Luca Cari.

11 supravietuitori, cinci morti si 23 de disparuti conform unui bilant provizoriu al autoritatilor

Cel putin 23 de persoane sunt disparute dupa avalansa care a distrus complet, miercuri, hotelul de patru stele Rigopiano dintr-o zona muntoasa din centrul Italiei, conform unui comunicat provizoriu dat publicitatii din prefectura din Pescara (centru-est), transmite AFP.

Unsprezece persoane au fost salvate si cinci cadavre au fost recuperate. Autoritatile au intocmit acest bilant pornind de la lista cu persoanele cazate in hotel in momentul sinistrului, la care se adauga si informatiile despre personalul prezent in incinta. Acesta este primul bilant oficial dupa tragedia produsa miercuri.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Romanca data disparuta dupa avalansa din Italia si fiul ei, printre cei noua supravietuitori. VIDEO cu operatiunea de salvare
Romanca data disparuta dupa avalansa din Italia si fiul ei, printre cei noua supravietuitori. VIDEO cu operatiunea de salvare

In Italia, dupa aproape 50 de ore de cautari contra cronometru, romanca Adriana Vranceanu si baietelul ei au fost scosi in viata, dintre ruinele hotelului distrus de o avalansa. Nicio veste, deocamdata despre copila ei de sase ani.

Sotul romancei prinsa sub zapada impreuna cu cei 2 copii a povestit miracolul prin care a scapat.
Sotul romancei prinsa sub zapada impreuna cu cei 2 copii a povestit miracolul prin care a scapat. "Nu m-a crezut nimeni"

Nu se stie inca nimic despre Adriana, romanca prinsa sub zapada alaturi de cei doi copii ai ei, Ludovica de 6 ani si Gianfilippo de 8 ani.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.