Prima fotografie cu micul print George, fiul lui Kate si William, la botezat miercuri. FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Printul George, al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a primit in dar o bucata de pamant romanesc.

Miercuri, cand printul a fost botezat, contele Kalnoky, un apropiat al bunicului sau, Charles, i-a facut cadou o pajiste cu flori salbatice din inima Transilvaniei. Slujba a fost oficiata in Capela Regala a Palatului Saint James din Londra. La eveniment au luat parte doar familia si persoane foarte apropiate celor doi parinti.

La slujba de botez care a durat 45 de minute au participat doar 22 de invitati. Regina Elisabeta a II-a, in varsta de 87, a avut alaturi trei generatii de viitori monarhi: printii Charles, William si micul George.

Au fost, de asemenea, prezenti printul Philip, Camilla - ducesa de Cornwall, Michael si Carole Middleton - bunicii materni ai bebeluslui, printul Harry, Pippa si James Middleton - unchii micutului. Lista a fost intregita de 7 nasi, prieteni apropiati ai celor doi parinti.

Potrivit traditiei, arhiepsicopul de Canterbury, liderul spiritual al anglicanilor, i-a facut printului George semnul crucii pe frunte si i-a varsat de trei ori pe crestet apa din raul Iordan.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Acest vestmant, in original ori in copie - incepand din 2008, a fost purtat de peste 60 de copii din familia regala.
Dupa ceremonie, viitorul rege nu a fost prezentat multimii, dar Casa regala va oferi presei cateva fotografii de la eveniment.

Familia regala a fost discreta si in privinta cadourilor primite de Printul George. Stim totusi ca un dar cu adevarat special a venit chiar din Romania. //Familia contelui Kalnoky Tibor i-a daruit printului George al Marii Britanii un camp cu flori salbatice din judetul Covasna.

Locul a fost ales dintre cele care ii plac foarte mult printului Charles, bunicul lui George.

 

Familia Kalnoky, care a participat si la nunta parintilor lui George, William si Kate, a tinut sa-i transmita urari micutului si in limba lui materna:

Este pentru prima oara in ultimii 25 de ani, cand botezul unui membru al familiie regale este oficiat in capela palatului Saint James. Alegerea locului nu a fost intamplatoare. Aici a fost depus trupul neinsufletit al printesei Diana.

"De-a lungul relatiei sale cu Kate, William a inclus-o cumva si pe mama sa. I-a dat lui Kate inelul de logodna al mamei sale si cred ca aceasta este felul sau de a o include pe Diana si in viata printului George.", Victoria Murphy, corespondent ABC.

Cei care doresc sa-si aminteasca de botez pot cumpara una dintre monezile de aur batute in cinstea micului print. Cea mai valoroasa dintre ele, facuta dintr-un kilogram de aur pur, costa 50 de mii de lire sterline.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Britanicii, pacaliti de imagini
Britanicii, pacaliti de imagini "false" cu Will si Kate inainte de botezul Printului George

Cu cateva zile inainte ca Printul George al Marii Britani sa fie botezat, un fotograf englez a realizat o sedinta foto care i-a bulversat pe britanici.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.