Gafa de proportii in primul spot publicitar lansat de Trump. Suma pe care o investeste saptamanal in campaniile televizate

Ultimul update: Vineri 08 Ianuarie 2016 07:08
Data publicarii: Marti 05 Ianuarie 2016 09:17
Categorie: Internaţional
Donald Trump

Donald Trump a facut publica luni prima sa publicitate televizata a campaniei, atragandu-si noi critici pentru ca in timp ce vorbea despre Mexic si-a ilustrat cuvintele cu imagini ale migrantilor din Maroc, relateaza AFP.

In acest scurt spot publicitar de 30 de secunde, o voce masculina aminteste ca Donald Trump, aflat pe primul loc in sondaje pentru alegerile primare republicane, vrea 'sa interzica temporar intrarea musulmanilor in SUA' pentru a combate terorismul islamist. Discursul este ilustrat de fotografia cuplului care a comis atentatul de la San Bernardino, in California, soldat cu 14 morti in decembrie. 'El va taia rapid capul Statului Islamic si ii va lua petrolul', afirma vocea.

Donald Trump 'va opri imigratia clandestina construind un zid de-a lungul frontierei sudice (cu Mexicul), care va fi platit de Mexic', continua ea.

O scurta secventa arata zeci de persoane parand sa incerce sa traverseze in fuga frontiera aparata de un grilaj. Numai ca indivizii respectivi nu sunt mexicani.

Imaginile fusesera filmate in mai 2014 si 'arata marocani traversand frontiera' pentru a intra in enclava spaniola Melilla, in nordul Marocului, potrivit site-ului Politifact. Daca imaginile par sa arate triplul grilaj de la frontiera care separa Marocul de enclava spaniola, migrantii care incearca frecvent sa o treaca sunt in mare majoritate originari din Africa Subsahariana si nu marocani.

Accesoriul controversat al purtatoarei de cuvant a lui Donald Trump. Cum a aparut la TV, la ora de maxima audienta

Campania lui Donald Trump a afirmat apoi ca utilizarea acestor imagini era 'intentionata si aleasa pentru a arata gravul impact al unei frontiere deschise si adevarata amenintare careia trebuie sa-i faca fata americanii daca nu construiesc imediat un zid pentru a stopa imigratia clandestina'.

Spotul televizat se termina cu miliardarul in campanie, rostindu-si raspicat sloganul pe fondul uralelor: 'Noi vom reda maretia Americii'.

El va fi difuzat de marti in statele americane Iowa si New Hampshire, primele in care se va vota la inceputul lunii februarie in procesul de desemnare a candidatilor republican si democrat pentru alegerea prezidentiala din noiembrie.

Trump, care isi finanteaza campania prezidentiala, s-a multumit pana in prezent cu publicitate radio in primele trei state invitate sa voteze.

El intentioneaza sa cheltuiasca cel putin doua milioane de dolari saptamanal pentru aceste spoturi publicitare televizate, potrivit unui comunicat.

'Eu sunt la 35 de milioane de dolari sub buget. Noi am cheltuit cei mai putini bani si avem cele mai bune rezultate, iar acesta este genul de reflexie de care tara are nevoie', explica Trump, declarandu-se 'foarte mandru de aceasta publicitate. Nu stiu daca am nevoie de ea, dar nu vreau sa-mi asum niciun risc, pentru ca daca eu castig, vom reda Americii maretia sa'.

Donald Trump Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Donald Trump, atac la Hillary Clinton:

Donald Trump, atac la Hillary Clinton: "Deciziile ei incompetente au provocat morti si au dus la aparitia ISIS"

kim jong un, la ferma - 10

Cercetătorii internaționali se tem că Phenianul produce arme biologice în masă

Harvey Weinstein ar fi încercat să cumpere tăcerea victimelor sale. Mărturia unei foste angajate

Femeile acuzate de asasinarea fratelui lui Kim Jong-un, aduse la „locul crimei”

Ministrul spaniol al Justiției, despre Catalonia: „Puigdemont a comis o greșeală mare”

Seul, care deține 24 de reactoare nucleare, anunță că va construi alte două

Xi Jinping, cel mai puternic lider chinez de la moartea lui Mao Zedong

kim jong un, la ferma - 18

Coreea de Nord, „o amenințare fără precedent” pentru SUA, Coreea de Sud și Japonia

Imaginea tulburătoare a unui copil sever înfometat în Siria. Pruncul cântărea mai puțin de 2 kg

Rețeta pentru libertate a infractorilor români eliberați pe cauțiune

Primarul Londrei sugerează că ar putea avea loc un al doilea referendum privind Brexitul

Reacția Irakului, după ce Tillerson le-a cerut forțelor Mobilizării Populare Irakiene „să plece acasă”

Fraudă de 16 milioane de lire sterline. Cetățeni moldoveni, reținuți în Marea Britanie