Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Fratele premierului din Kosovo a solicitat azil in Germania. "Dovedeste ca familia noastra are probleme ca orice cetatean"

Isa Mustafa, premier Kosovo

Premierul kosovar Isa Mustafa a anuntat duminica pe pagina sa de Facebook ca fratele sau se afla printre miile de migranti care au solicitat azil in Germania anul trecut, informeaza AFP.

''Da, este adevarat. Am fost informat de familia mea si fratele meu ca el a solicitat azil in strainatate, in vederea primirii de asistenta medicala pentru o boala grava care nu poate fi tratata in Kosovo'', a scris Isa Mustafa, confirmand astfel informatiile aparute in presa.

El a precizat ca fratele sau, Ragip Mustafa, si familia acestuia au incercat si varianta exilului, inainte de a fi retrimisi in Kosovo.

''Acest lucru dovedeste ca familia mea impartaseste aceleasi destin si probleme cu restul cetatenilor din Kosovo'', a adaugat seful executivului kosovar.

Potrivit site-ului de stiri insajderi.com, Ragip Mustafa a traversat Serbia si Ungaria pentru a ajunge in Franta, unde cererea sa de azil a fost respinsa. El a formulat o noua cerere pe langa autoritatile din landul Renania-Palatinat, din vestul Germaniei.

Anul trecut, peste 1 milion de persoane, dintre care multi sirieni, au traversat Balcanii pentru a cere azil in Europa Occidentala. Conform statisticilor Uniunii Europene, circa 70.000 de kosovari au depus cereri de azil in ultimii doi ani.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Martie 2016
Citeste mai multe despre: kosovo, azil, germania, fratele premierului, azil, Isa Mustafa,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed