Atac armat într-o școală din Crimeea. 19 persoane au murit. Atacatorul s-a sinucis

×
Codul embed a fost copiat

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite, miercuri, într-un atac armat, urmat de o explozie produsă la o şcoală din oraşul Kerci, în Peninsula Crimeea.

UPDATE 17.10: Atacatorul a fost identificat drept Vladislav Roslyakov, un tânăr de 18 ani. Băiatul a fost surprins de camerele de supraveghere cu câteva momente înainte să declanșeze atacul, scrie Russia Today. Potrivit autorităților, acesta a confecționat și bomba artizanală pe care a plasat-o în cantina școlii.

UPDATE 17.00: Comitetul rus de Investigații a stabilit că incidentul de la colegiul tehnic din Kerci este un atac armat. Victimele au murit din cauza rănilor provocate de gloanțe și nu în urma exploziei, așa cum s-a declarat inițial. 

De asemenea, bilanțul morților a crescut la 19. 

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

UPDATE 16.05: Anchetatorii au identificat un dispozitiv exploibil în interiorul șoclii, a declarat purtătoruld e cuvânt al Comitetului Național Antiterorist, Andrei Przhezdomsky.


.
Un elev de 18 ani a deschis focul asupra persoanelor aflate în școală, apoi s-a sinucis”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comitetului rus de Investigații, Svetlana Petrenko, potrivit agenției de presă TASS.

UPDATE 15.50: Cauza exploziei va fi investigată temeinic, iar rezultatele anchetei vor fi făcute publice, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, citat de agenția TASS.

UPDATE 15.20: Autorul presupusului atac terorist s-a sinucis, a declarat prim-ministrul Republicii Crimeea, Serghei Aksyonov. Este vorba de un student în vârstă de 22 de ani. Trupul său a fost descoperit în biblioteca școlii, la etajul al doilea. 

"18 persoane au fost ucise, iar 47 sunt rănite", a confirmat Serghei Aksyonov. Șeful executivului a mai adăugat că "atacatorul a acționat singur, nu există alte date", a spus Aksyonov, adăugând că acesta este un localnic, elev în ultimul an al școlii unde a avut loc tragedia.

Autorităţile de la Kremlin au afirmat miercuri că una dintre versiunile luate în considerare în cazul exploziei produse la şcoala din oraşul Kerci, în Peninsula Crimeea, în care cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa, este cea a unui atac terorist, relatează Reuters.

Iniţial s-a vorbit despre faptul că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că un act terorist se află printre versiunile luate în calcul de autorităţi, iar preşedintele Vladimir Putin a ordonat serviciilor de securitate să facă investigaţii.

Agenţia de ştiri RIA Novosti a citat un oficial din Comitetul Naţional Antiterorism care a declarat că explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv.

Un angajat de la spitalul din Kerci a declarat că 18 persoane au fost deja internate cu răni provocate în explozie, iar medicii aşteptau ca alte 50 de persoane rănite să fie aduse la spital.

Fotografii de la locul incidentului postate de Kerch.FM arătau ferestre de la parterul clădirii de două etaje sparte în urma exploziei şi resturi ale clădirii avariate.

Şcoala în care s-a produs explozia este un colegiu tehnic care asigură formare profesională elevilor.

Rusia a anexat regiunea Crimeea de la Ucraina în 2014, atrăgându-şi astfel condamnări la nivel internaţional şi sancţiuni occidentale. Peste strâmtoarea Kerci a fost construit un pod care leagă Crimeea de Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat în mai la inaugurarea podului peste strâmtoarea Kerci. Şeful statului rus, aflându-se la volanul unui KAMAZ, a condus un convoi de treizeci de camioane care au testat rezistenţa podului, notează RIA Novosti.

Aproximativ 40 de persoane au fost rănite, a precizat agenţia de presă rusă, citând servicii de urgenţă. Şcoala în care s-a produs explozia este un colegiu tehnic care asigură formare profesională elevilor.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Militar american: Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei
Militar american: Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei

Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a apreciat joi un oficial militar american, relatează AFP.

 

Corupție în Ucraina. Ministrul Agriculturii demisionează din cauza unei afaceri cu terenuri în valoare de 7 milioane de euro
Corupție în Ucraina. Ministrul Agriculturii demisionează din cauza unei afaceri cu terenuri în valoare de 7 milioane de euro

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mîkola Solski, suspectat de corupție, şi-a prezentat demisia, potrivit unei scrisori publicate joi de către preşedintele Parlamentului, relatează AFP, potrivit News.ro.

Șeful NATO:
Șeful NATO: "Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei

"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.