Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Charlie Hebdo scoate un numar special, la un an dupa atentatul soldat cu 12 morti. Cum arata coperta saptamanalului satiric

Je Suis Charlie - getty

La un an dupa atentatul care a decimat redactia din Paris, la 7 ianuarie, saptamanalul satiric Charlie Hebdo va scoate la 6 ianaurie un numar special care a fost tiparit deja in aproape un milion de exemplare.

Acest numar dublu - 32 de pagini, in loc de 16 - vandut la pretul obisnuit de trei euro va include un caiet cu desene ale celor disparuti - Charb, Honoré, Cabu, Wolinski, Tignous, desenatorii asasinati la 7 ianuarie de catre doi jihadisti, precum si ale desenatorilor actuali si mesaje de sustinerea din partea unor personalitati.

Pentru acest numar, saptamanalul satiric a primit o comanda importanta din anumite tari ca Germania, unde difuzorii doresc sa primeasca 50.000 de exemplare.

Charlie Hebdo

In prezent, publicatia se vinde la aproximativ 100.000 de exemplare la chiosc, dintre 10.000 la international, carora li se adauga 183.000 de abonamente.

La o saptamana dupa atentat, soldat cu 12 morti la Charlie Hebdo, jurnalul satiric a publicat o "editie a supravietuitorilor", avand pe prima pagina un desen al profetului Mahomed sub titlul "Totul este iertat", care s-a vandut in 7,5 milioane de exemplare in Franta si in lume.

Ulterior, jurnalul si-a reluat ritmul saptamanal de miercuri, iar vanzarile la chiosc au revenit treptat la un nivel mai normal, coborand de la o medie de 750.000 in luna iunie la 300.000 in septembrie. in prezent, vanzarile s-au stabilizat in jur de 100.000 de exemplare, potrivit directorului financiar, Eric Portheault.

Inainte de atentat, Charlie Hebdo, care se confrunta cu mari probleme financiare, vindea circa 30.000 de exemplare saptamanal.

 

Sursa: The Guardian, Data publicarii: 4 Ianuarie 2016
  • 0 Comenteaza
Citeste mai multe despre: Charlie Hebdo, caricaturi, atentat, revista, satira, Paris,
Ultimele stiri
 
 
 
© 2015 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed