Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Amenintari grave in Franta la adresa magistratilor si jurnalistilor care il ancheteaza pe prezidentiabilul Francois Fillon

francois fillon

Ancheta in Franta, dupa ce magistrati si jurnalisti au primit amenintari cu moartea

O ancheta cu privire la ”amenintari cu moartea” a fost deschisa dupa ce magistrati si jurnalisti de la Le Canard enchainé si Mediapart au primit scrisori in acest sens, cu gloante in ele, a anuntat Parchetul din Paris, relateaza Reuters.

Potrivit Mediapart, magistratii respectivi sunt patru membri ai polului financiar insarcinat cu anchetarea candidatului dreptei la presedintie François Fillon, o informatie pe care Parchetul nu a vrut sa o confirme.

O fotografie a scrisorii, difuzate de Mediapart, prezinta o misiva scurta in care sunt desenate un sicriu si un cap de mort, cu antetul unui ”Colectiv de epurare 2.1” si textul ”judecatori si jurnalisti in aceeasi oala”.

Textul scrisorii din fotografie, partial ascuns de un glont, este ”Vigilenta si Protectia nu dureaza Ad Vitam... In acea zi Noi vom fi acolo pentru Voi sau unul dintre Apropiatii vostri”, adauga Mediapart, care precizeaza ca scrisoarea a fost trimisa de la Marsilia.

Presedintele asociatiei pentru apararea jurnalistilor Reporters sans frontières (RSF) Christophe Deloire a declarat, citat intr-un comunicat, ca ”amenintarile proferate la adresa unor jurnalisti de la Mediapart si Le Canard enchainé sunt grave si trebuie sa fie luate foarte in serios”.

”Aceste acte de intimidare sunt inacceptabile intr-o democratie si au loc intr-o atmosfera deja contaminata de declaratii toxice si periculoase ale unor reprezentanti politici impotriva jurnalistilor”, a adaugat el.

Dupa ce Le Canard enchainé a dezvaluit informatii despre presupuse angajari fictive in familia Fillon, care au antrenat inculparea sa, candidatul si sustinatorii sai denunta o operatiune de destabilizare montata la varful statului si raspandita de presa.

Parchetul National Financiar (PNF) a apreciat ca niciun element de proba nu justifica deschiderea unei anchete preliminare cu privire la existaneta unui ”cabinet negru” la Elysée, asa cum sugereaza François Fillon pe baza unor elemente dintr-o carte scrisa de niste jurnalisti.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 8 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: franta, mediapart, Francois Fillon, ancheta, magistrati, amenintari,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed