Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Apple se asteapta la primul declin al vanzarilor din 2003 incoace. Principala cauza a incetinirii cererilor de iPhone-uri

iphone

Apple se asteapta la primul declin al vanzarilor din 2003, pe fondul saturarii pietei telefoanelor mobile inteligente, iar expansiunea in China nu mai este suficienta pentru a mentine precedentele ritmuri record de crestere.

Veniturile in primul trimestru din acest an se vor situa la 50 - 53 miliarde de dolari, a estimat marti Apple, in timp ce analistii se asteptau la 55,5 miliarde de dolari.

Totusi, Apple ramane o companie extrem de profitabila, inregistrand in trimestrul patru din 2015 vanzari de 75,9 miliarde de dolari si un profit net de 18,4 miliarde de dolari. Vanzarile de iPhone-uri au urcat la 74,8 milioane de unitati, in timp ce analistii se asteptau la 75 de milioane.

Marti, la Bursa de la New York, actiunile Apple au scazut cu 2,2% si au inchis la 99,99 dolari. Luca Maestri, directorul financiar al Apple, a declarat ca firma simte efectele unui mediu economic "foarte diferit" pe plan global. Apple incepe sa simta "incetinirea" din China (a doua mare piata a Apple), in special in Hong Kong. Brazilia, Canada, Japonia si Rusia arata de asemenea semne de incetinire. Exista o multime de economii in intreaga lume care sunt in recesiune, a adaugat Maestri.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 27 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: iphone, financiar, apple,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed