Apartamentele din New York pe care miliardarii se inghesuie sa le cumpere, dar nu locuiesc in ele. Ce secret ascund acestea
Printre zgarie-norii cu care se mandresc new-yorkezii au aparut in ultimii ani si unii le starnesc resentimente. Pentru ca acestia nu reprezinta maretia metropolei lor, ci averea personala a unora.
E vorba de cladiri de apartamente de lux care se vand si cu 100 de milioane de dolari. In plus, multe nici nu vor fi locuite vreodata, fiind considerate doar investitii
Zgarie-norii din Manhattan erau un simbol al puterii economiei americane si un motiv de mandrie pentru localnici. In ultimii ani, se plang ei, peisajul e mutilat de turnuri si mai inalte, cu apartamente destinate celor putred de bogati.
"Lux" e prea putin spus pentru a descrie aceste noi vile la inaltime, cu privelisti spectaculoase spre Central Park.
''Deci aceasta este privelistea de 100 de milioane de dolari".
''Aceasta este."
Acest apartament se afla intr-o cladire care a doborat recent recordul de pret al pietei imobiliare din New York, cand apartamentul de la ultimul etaj s-a vandut cu peste 100 de milioane de dolari. Elita miliardarilor lumii sta la coada sa cumpere aici.
Jeannie Woodbrey, agent imobiliar: ''Clientii nostri vin din toate tarile care va trec prin cap. Uneori trebuie sa caut pe Google, ca sa vad despre ce tara e vorba".
Insa aceste apartamente nu sunt doar simboluri ale statului. Sunt adevarate seifuri cu ferestre.
Warren St. John, reprezentant ONG: ''Miliardarii care le cumpara nici macar nu locuiesc in ele".
New Yorkul se confrunta cu o criza cronica de apartamente la chirii rezonabile, iar aceste turnuri noi spun povestea a doua orase si a diferentelor tot mai mari dintre bogati si saraci.''
Astfel, in orasul cu aparatamente de 100 de milioane de dolari, peste 45% dintre locuitori traiesc sub sau putin peste limita saraciei.