ultimele stiri
«
»

Un belgian de origine maliana, nou suspect in cazul atentatelor de la Paris si Bruxelles. Ce legaturi ar avea cu atacurile

Yoni Patrick M.

Un belgian de origine maliana este suspect in atentatele comise la Paris, pe 13 noiembrie, anul trecut, si la Bruxelles, luna aceasta, opt persoane inca fiind cautate in cadrul anchetelor declansate dupa aceste atacurile teroriste.

CNN, care citeaza surse de incredere, sustine ca stie identitatea a doi suspecti, care ar fi avut legatura cu Abdelhamid Abaaoud (suspect in atentatele de la Paris si ucis de fortele de securitate franceze la Saint-Denis, pe 18 noiembrie 2015) si Salah Abdeslam, aflat in prezent in inchisoare la Bruges (nord-vestul Belgiei).

Este vorba in primul rand de belgianul de origine maliana Yoni Patrick M., in varsta de 25 de ani, plecat in Siria in aprilie 2013. El ar fi revenit in Belgia in luna iunie a aceluiasi an, dupa care ar fi fost arestat si ulterior eliberat.

In ianuarie 2014, Yoni Patrick M. ar fi plecat din nou in Siria, de aceasta data impreuna cu Abdelhamid Abaaoud si fratele sau mai mic, Younes, in varsta de 13 ani la acea vreme.

In contextul in care Daesh (acronimul in araba pentru gruparea Stat Islamic) i-a anuntat moartea pe Twitter, numele sau a reaparut pe lista suspectilor cautati.

Al doilea suspect cunoscut este un sirian de 28 de ani, Naim A., al carui nume circula deja in cadrul serviciilor de informatii. El ar fi legat de atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie si soldate cu 32 de morti si 340 de raniti, dar ar fi utilizat o identitate falsa pentru a circula.

Potrivit politiei, cei doi ar fi fost preluati in orasul german Ulm de Salah Abdeslam, in septembrie 2015.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 30 Martie 2016
Citeste mai multe despre: atacuri teroriste, suspecti, Bruxelles, Paris,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed