Politistii au un cerc de suspecti in cazul jafului de la Timisoara

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Se feresc insa sa dea mai multe amanunte, dar spun ca pana acum nu au gasit furgoneta de culoare albastra, cu care au venit la banca cei doi barbati.

 

Se pare ca armele pe care tilharii le-au folosit ar putea fi de jucarie pentru ca paznicul, desi a fost lovit cu tocul pistolului, nu are o rana serioasa. Dupa ce i-au audiat din nou pe martorii principali, adica pe cele doua angajate ale bancii, pe paznic si pe clienta care era inauntru in momentul jafului, anchetatorii sunt aproape siguri ca cei doi indivizi au fugit cu o masina care ii astepta in spatele blocului in care este si sediul bancii.

N-au reusit inca sa dea de urma furgonetei, dar un localnic care s-a trezit cu masina zgariata pare sa le fi furnizat o informatie importanta. Barbatul locuieste in blocul din spatele bancii jufuite. Sustine ca a vazut, la ora atacului, un microbuz parcat exact langa masina lui. Cateva minute mai tarziu, disparuse deja. Crede ca doi oameni care purtau caciuli, pe care i-a vazut trecand pe acolo, ar putea avea legatura cu jaful.

Pe masina barbatului au fost gasite cateva zgarieturi. E posibil ca hotii sa fi atins in graba autoturismul cand au fugit.

Citește și
masca gripa
A jefuit o banca, purtand o masca impotriva AH1N1
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni

Din descrierile martorilor, cel mai probabil dubita folosita in atac este un Volkswagen Transporter, model mai vechi, albastru inchis, care ar avea geamuri fumurii. Oficial, politistii cauta un microbuz de culoare inchisa. Iar detalii despre atacatori au incercat sa obtina de la martorii cheie, pe care i-au audiat ore in sir.

Paznicul bancii a fost primul care i-a vazut. Pe el l-au si lovit in cap. Se pare ca in timpul jafului, camerele de supraveghere din banca nu functionau. Cei care pot oferi orice informatie sunt rugati sa contacteze politia.

Recompensa va fi stabilita in functie de cat de importante si reale se dovedesc infomatiile, spun oficialii. Pentru moment, datele despre cei doi atacatori sunt putine. Multi se tem ca si acest caz ar putea ingrosa numarul dosarelor asemanatoare nerezolvate. Indivizii inarmati care au jefuit o masina blindata de transport de valori in septembrie, in pasul Gutai n-au fost prinsi nici acum. La fel si cei care au jefuit sucursala unei banci din Cluj, la inceputul anului.

Jaful a avut loc la sucursala BRD de pe Calea Aradului, la intersectia cu strada Cugir. O angajata si o clienta au privit infiorate cum unul dintre talhari l-a lovit in cap cu tocul pistolului pe paznic. Apoi, cu sange rece i-a impus casierei sa le dea banii, daca tine la viata ei.

Intr-un final, cei doi au fugit cu 73.000 de lei. Mai multe echipaje de interventie ale politiei, jandarmeriei si ambulantei au ajuns in trei minute la banca. A fost apasat butonul de panica, dar hotii nu mai erau.

Oamenii legii au format filtre la toate intrarile si iesirile din Timis si si-au anuntat colegii din judetele invecinate.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Jaf armat la o banca din Resita
Jaf armat la o banca din Resita

De exact 90 de secunde au avut nevoie doi indivizi inarmati, ca sa culce la podea angajatii unei banci din Resita si sa plece de acolo cu toti banii.

A jefuit o banca, purtand o masca impotriva AH1N1
A jefuit o banca, purtand o masca impotriva AH1N1

Filiala unei banci din sectorul Rascani al Chisinaului a fost jefuita joi dupa amiaza de un barbat care purta masca antivirala. Potrivit politiei, atacatorul avea asupra sa un pistol, existand si probabilitatea sa fi fost o arma-jucarie.

Jaf la o banca din Timisoara!
Jaf la o banca din Timisoara!

UPDATE: Cei doi indivizi care au spart sambata noapte o agentie bancara din Timisoara raman deocamdata anonimi. Au fortat usa, au intrat si au furat doua laptop-uri.

Recomandări
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Forțele lui Putin au lansat un nou atac masiv asupra Ucrainei. Capitala Kiev, printre ținte. Ce s-a întâmplat în Crimeea
Forțele lui Putin au lansat un nou atac masiv asupra Ucrainei. Capitala Kiev, printre ținte. Ce s-a întâmplat în Crimeea

Armata rusă a lovit din nou Ucraina, sâmbătă sear,a cu atacuri masive cu drone, infoormează dpa.