Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cum ne poate afecta o dezamagire puternica ani la rand, in aceeasi luna. Explicatia medicilor pentru acest fenomen

Embed:

Suferiti de infectii sau alte afectiuni in mod repetitiv, in aceeasi luna din an? Este posibil ca acestea sa fie declansate de un eveniment traumatic din trecut.

Se numeste sindromul aniversarii. Daca va confruntati cu acesta, psihologii recomanda consiliere de specialitate pentru a preveni reinstalarea problemelor de sanatate.

psiholog

Jeni Chiriac, psiholog: "Unii raman cumva blocati constient sau nu chiar daca mintea noastra uita, corpul e posibil sa-si aminteasca."

Mi-am pierdut serviciul, m-am desparti de iubit sau iubita, am pierdut pe cineva drag. Dupa oricare dintre aceste evenimente negative urmeaza o perioada de adaptare. Psihologii recomanda sa va traiti durerea, nu sa o negati.

Treceti mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat? Peste un an, doi sau trei poate aparea asa numitul "sindrom aniversar". Adica exact in luna in care ati suferit o pierdere aveti, dintr-o data, probleme de sanatate.

Jeni Chiriac, psiholog: "Putem sa avem o stare de rau si daca stam sa ne gandim un pic, perioada poate sa aiba legatura cu acum doi ani, cu o criza existentiala."

consult

Mergeti la medicul specialist ori de cate ori aveti simptome fizice, deoarece acestea pot trada o afectiune organica. Daca semnele reapar la intervale egale de timp, pot avea cauze psihice. Nu trec de la sine, ci se accentueaza.

Dr. Eduard Motoescu, medic specialist psihiatru: "De cele mai multe ori lucrurile sunt senzatii pe care pacientul afirma ca le are, la fel de discomfortante ca cele care sunt in bolile respective."

Aceste senzatii, indiferent ca vorbim despre probleme de respiratie, probleme digestive, tradeaza aceeasi boala - depresia. De ce sunt atat de diverse manifestarile?

psihiatru

Dr. Eduard Motoescu, medic specialist psihiatru: "Fiecare pacient reactioneaza diferit in depresie si a minimaliza reactiile lui punandu-le pe seama unor probleme psihice nu e deloc ok, nici din partea anturajului si nici din partea medicilor."

Tratamentul depresiei inseamna de fapt sa va simtiti bine atat psihic cat si fizic.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 8 Iulie 2016
Citeste mai multe despre: csid, depresie, afectiuni repetitive, infectii, sentimente,
Ultimele stiri
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed