SITUATIA RANITILOR DIN BAMBOO. 44 de persoane au ajuns la spital, 5 au ramas internate. Cum au reusit sa se salveze din foc

×
Codul embed a fost copiat

Dintre cei aproximativ 400 de tineri care se aflau in club, 44 au ajuns la spital. Cei mai multi s-au intoxicat cu fumul inecacios, iar altii au suferit fracturi sau luxatii in timp ce incercau sa se salveze.

O fata este in stare grava la spitalul Floreasca, iar medicii fac tot ce pot sa o salveze.

De teama ca tragedia din Colectiv sa nu se repete, autoritatile au activat din start Planul Rosu de Interventie. In fata clubului inghitit de flacari au ajuns peste 50 de masini de interventie de la SMURD si de la Serviciul de Ambulanta.

Speriati si cuprinsi de panica, tinerii au iesit cum au putut din club: multi dintre ei nici nu au mai apucat sa isi ia hainele si au inghetat de frig. Bucurestiul a fost vineri noapte sub cod galben de ger.

In total, 44 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale si au fost impartite intre spitale. 24 de victime au ajuns la Spitalul Floreasca, 6 la Spitalul Universitar, 5 la "Sfantul Pantelimon", 3 la Spitalul Colentina si 6 victime la Elias.

Citește și
incediu bamboo
INCENDIU IN CLUBUL BAMBOO. 15 persoane au fost audiate la Politia Capitalei. VIDEO de sus cu cladirea inghitita de flacari
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Letitia Papuc, ranita: "Eram inauntru, la masa si instantaneu m-am intors si am vazut flacara cat mine de mare si am inceput sa ma duc catre prietenii mei, sa ne salvam."

Tanara se afla aproape de spatiul amenajat pentru fumat, asa ca a vazut o scapare in asta. Dar n-a fost cum a crezut. A ramas captiva, alturi de alte cateva zeci de tineri, in spatele clubului, pe terasa de langa piscina. Cum in club nu mai puteau intra pentru ca ardea puternic, s-au trezit cu totii intr-o cutie. Singura solutie de scapare a fost sa sara un zid inalt.

Letitia Papuc, ranita: "Am sarit un gard de doi metri, dupa care am inotat prin zapada. Ne-am ajutat unul pe altul. Cineva a reusit sa sara gardul, apoi ii tragea si pe ceilalti care erau jos... Cine era jos ajuta sa se impinga, ne ridicam unii pe altii..."

Bogdan Gheorghe, ranit: "Cand a inceput sa iasa fumul puternic in spate la locul de fumat, nu mai aveai cum sa mai respiri, era un fum groaznic. A inceput lumea sa se agite. In agitatia aceasta s-a transformat intr-o mare invalmaseala, panica, tipete, urlete, oameni in piscina..."

In cursul zilei, dupa ce au primit ingrijiri medicale, au mai ramas internate 5 persoane, din care 4 la Spitalul Floreasca, 2 la Terapie Intensiva si doua la Ortopedie. Un alt pacient se afla la Spitalul Pantelimon.

Potrivit medicilor, nimeni nu a suferit arsuri, dar cei care se aflau in club au inhalat fumul toxic.

Dr. Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti: "Toate persoanele au fost expuse la fumul rezultat din incendiu si au prezentat intoxicatii de la fum in diverse grade. Una in stare mai grava care a necesitat protezare respiratorie, s-a renuntat la ele dar starea se mentine severa. Trei au fost internate in sectie de ortopedie, doua femei si un barbat. Doua prezentau traumatisme lombare ca urmare a caderii de la inaltime, au sarit in timpul incendiului pe geam, si una o fractura de glezna."

Printre ranitii care au ajuns la Floreasca s-a aflat si administratorul clubului Bamboo, caruia i s-a facut rau in timpul audierilor, din cauza fumului inhalat. A fost externat insa in cursul dupa amiezii, dupa ce a primit ingrijiri.


 

Cronologia evenimentelor, 21 ianuarie 2017

UPDATE 14:00 Un numar de 44 de persoane au ajuns, sambata, la spitalele din Capitala in urma incendiului izbucnit in clubul Bamboo, dintre acestea ramanand internate cinci, din care patru la Spitalul de Urgenta Bucuresti si una la Spitalul de Urgenta Pantelimon, potrivit datelor centralizate la nivelul Guvernului. Dintre cei care au ajuns la spital, 15 erau cetateni israelieni, un bulgar si un italian.

Conform sursei citate, 24 de persoane au ajuns la Spitalul de Urgenta Bucuresti, sase la Spitalul Universitar de Urgenta, cinci la Spitalul Clinic de Urgenta Pantelimon, trei la Spitalul Clinic de Urgenta Colentina, iar sase la Spitalul de Urgenta Elias. Guvernul mentioneaza ca „dintre acestea au ramas internate cinci persoane, din care patru la Spitalul de Urgenta Bucuresti (doua la Terapie Intensiva si doua la Ortopedie) si una la Spitalul de Urgenta Pantelimon (Chirurgie)”. Din punct de vedere al cetateniei, 27 sunt cetateni romani, 15 israelieni, un cetatean italian si unul bulgar.

UPDATE 12:00 42 de persoane au ajuns la spital, zece dintre ele mai sunt internate/ Nicio persoana decedata pana in prezent

ISU: "Pana la ora 10.00, in urma incendiului, 42 de persoane s-au prezentat la patru spitale din Capitala (22 - Spitalul Floreasca, 6 - Spitalul Universitar, 5 – Spitalul Pantelimon, 3 – Spitalul Colentina, 6 - Spitalul Elias), dintre care 20 au fost transportate de ambulantele SMURD si cele apartinand Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, iar celelalte s-au deplasat cu mijloace proprii. Principalele afectiuni ale victimelor au vizat expunerea la fum, stari de hipotermie din cauza temperaturilor scazute si traumatisme.

Situatia persoanelor afectate este in scadere, la acest moment, 33 dintre acestea parasind unitatile spitalicesti, iar 10 persoane sunt in proces de investigatii pentru a stabili daca este nevoie de internare. Pana in acest moment, nu au fost identificate persoane care si-au pierdut viata in urma incendiului."

UPDATE 08:30 Bogdan Oprita, coordonator SMURD, face declaratii in fata spitalului Floreasca:

"Au fost prezentate la spitalul nostru 19 victime, 10 s-au prezentat cu mijloace proprii. 9 au fost internate, dar 2 au solicitat externarea pe propria raspundere. Din cele ramase, 3 au fost internate la sectia de ortopedie, este vorba de 2 femei si un barbat. Doua prezentau traumatisme lombare, ca urmare a caderii de la inaltime. In timpul incendiului se pare ca au sarit pe geam, iar una are fractura de glezna.

Celelalte persoane sunt internate in sectia de toxicologie, una in stare mai grava. Mai trebuie mentionat ca din celelalte paresoane care nu au ramas internate, doua sunt in unitatea de primiri urgente, in curs de evaluare. Ele s-au prezentat ulterior la spitalul nostru.

Cu exceptia celor 3 persoane care au suferit traume ca urmare a precipitarii de la inaltime, toate sunt persoane expuse la fumul rezultat din incendiu."

UPDATE 08:00 ISU informeaza ca 38 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului de la clubul Bamboo, dintre care 21 de victime transportate de SMURD si SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.

UPDATE 08:00 Starea persoanei intubate s-a imbunatatit

Starea de sanatate a pacientului intubat in urma incendiului de la clubul Bamboo a evoluat bine, acesta fiind deconectat de la aparate, a anuntat seful DSU, Raed Arafat

UPDATE 07:00 Potrivit ISU: 40 de victime la spitale; o singura persoana grav ranita

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sambata ca aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale in urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitala.

"In acest moment sunt 20 de persoane transportate catre unitatile spitalicesti din Bucuresti, cu ambulante SMURD si cu ambulante de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. La unitatile spitalicesti s-au mai prezentat cu mijloace proprii aproximativ 20 de persoane. Exista o singura persoana grav ranita, cu arsuri la nivelul cailor respiratorii, intubata, ventilata mecanic. Aceasta se afla la Spitalul Floreasca", a precizat Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, toate celelalte victime acuza expunere la fum, intoxicare cu monoxid de carbon si stare de hipotermie in cazul unora.

Reprezentantul ISU a adaugat ca multe dintre victime au fost consultate si ulterior au parasit spitalul.

"La Floreasca s-au prezentat 16 persoane, transportate de ambulante sau cu deplasare proprie, si au ramas doar 3, printre care si aceasta persoana intubata. La Universitar, cinci persoane si au plecat toate cinci. La Pantelimon, doua persoane prezentate, ambele internate. La Colentina, trei persoane si a ramas una singura. La Spitalul Elias, o persoana transportata, care a ramas si internata. Iar la Spitalul de Arsi nu sunt persoane internate, pentru ca nu sunt persoane care sa fi prezentat arsuri", a declarat Daniel Vasile.

UPDATE 06:30 Potrivit IGSU, la ora 06.20 Situatia victimelor era urmatoarea:
- La Spitalul Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulante sau deplasare cu mijloace proprii) si au ramas 3;
- La Spitalul Universitar au fost 5 prezentari, insa au plecat toate;
- La Spitalul Pantelimon au fost 5 persoane prezentate, au ramas 3 pentru investigatii.
- La Spitalul Colentina s-au prezentat 3 persoane si a ramas una singura
- Spitalul Elias - 6 persoane prezentate, au ramas patru persoane
pentru investigatii.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Imagini transmise live pe Facebook din Bamboo cu o ora inainte de incendiu. Dimineata inregistrarea a fost stearsa. VIDEO
Imagini transmise live pe Facebook din Bamboo cu o ora inainte de incendiu. Dimineata inregistrarea a fost stearsa. VIDEO

Cu aproape o ora inainte de incendiul devastator declansat in  Bamboo, pe pagina oficiala de Facebook a clubului au fost transmise LIVE imagini cu petrecerea din interior. Acestea au fost ulterior sterse.

INCENDIU IN CLUBUL BAMBOO. 15 persoane au fost audiate la Politia Capitalei. VIDEO de sus cu cladirea inghitita de flacari
INCENDIU IN CLUBUL BAMBOO. 15 persoane au fost audiate la Politia Capitalei. VIDEO de sus cu cladirea inghitita de flacari

Tragedia din Colectiv se putea repeta sambata dimineata pe malul lacului Tei, din Bucuresti. Flacari imense au mistuit din temelii clubul Bamboo, unde sute de tineri venisera sa petreaca.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită
Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.