Secretul pentru o omletă cât mai pufoasă. Care este rețeta perfectă. VIDEO

omleta
Shutterstock

În lumea culinară, toată lumea are propria viziune despre cum putem obține rețeta perfectă de omletă pentru micul dejun.

Gordon Ramsey, de exemplu, adaugă în ouăle sale crème fraîche, sare, piper și arpagic, pe care le stropește cu ulei de măsline pe pâine prăjită.

Pentru o omletă pufoasă, Dolly Parton pune un simplu strop de apă foarte rece. Există chiar și unii care insistă că adăugarea prafului de copt la ouă le face pufoase.

În încercarea de a descoperi rețeta perfectă de ouă omletă, mulți apelează la apă, lactate, brânză și uneori ingrediente neobișnuite, cum ar fi praful de copt. Deși aceste ingrediente pot contribui la textură și aromă, ele nu sunt întotdeauna necesare.

Regina culinară Martha Stewart spune că pregătirea omletei nu trebuie să fie prea complicată. De fapt, ea crede că simplitatea este cea mai bună și totul se rezumă la tehnici de bază de amestecare.

Citește și
Cum sa gatesti oul perfect
Teorema oului perfect. Vezi de ce nu ti-a reusit pana acum omleta
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Secretul ei pentru a face omleta pufoasă este destul de simplu.

Potrivit Marthei, gătitul la foc mic în timp ce mișcați constant ouăle în tigaie este esențial. Totodată, ea adaugă suficient unt pentru a preveni lipirea lor.

După cum subliniază ea, în timp ce mulți bucătari consideră că sunt necesare ingrediente suplimentare, ouăle proaspete nu au nevoie de ele pentru a fi excepționale. „Dacă ai ouă cu adevărat bune, nu ai nevoie de nimic în ouă”, a spus Stewart.

Pentru început, bateți ouăle într-un castron. Apoi, testați căldura tigăii stropind o cantitate mică de apă pe ea, ascultând sunetul care vă spune că este fierbinte.

Odată pregătită tigaia, turnați ouăle în tigaie și gătiți-le la foc mic. Cu o spatulă de silicon, continuați să le gătiți la foc mic. După spusele Marthei, trebuie ca „ouăle să se gătească și să se întărească, dar să nu se rumenească sau să devină prea tari”.

Imediat ce ouăle sunt gata, Stewart transferă amestecul pufos pe o farfurie încălzită. În opinia ei, acesta este un pas esențial: „Pune întotdeauna ouăle, dacă poți, pe o farfurie încălzită”.

O simplă presărare de sare și piper sunt ingredientele suplimentare perfecte, potrivit ei, care sugerează servirea omletei alături de brioșe englezești.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Prăjit, fiert sau omletă? Varianta de preparare a oului care îngrașă cel mai mult
Prăjit, fiert sau omletă? Varianta de preparare a oului care îngrașă cel mai mult

Cea mai bună proteină o găsim în ou. Dar cum e cel mai bine să îl consumăm? În funcție de obiective - ne spune nutriția.

Teorema oului perfect. Vezi de ce nu ti-a reusit pana acum omleta
Teorema oului perfect. Vezi de ce nu ti-a reusit pana acum omleta

Pana si concurentilor de la Masterchef le-a dat dureri de cap, asa ca trebuie sa ai grija cand spui ca sa pregatesti un ou e treaba usoara. Uite ce greseli simple pot sa iti compromita oul perfect.

Aceasta este cea mai scumpa omleta din lume. Vezi cat costa si ce contine
Aceasta este cea mai scumpa omleta din lume. Vezi cat costa si ce contine

Un hotel din New York sustine ca le ofera clinetilor, care pot plati, cea mai scumpa omleta din lume. Cere pe ea de 100 ori mai mult decat pentru o omleta obisnuita.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.