Politistul Marian Godina, dupa decizia Senatului in cazul Gabriel Oprea: "Am voie sa spun ce simt? Imi e sila!"

marian godina

Politistul Marian Godina scrie, pe contul sau de Facebook, ca statutul sau nu ii permite sa exprime opinii politice, pentru ca si-ar fi dorit sa scrie "niste cuvinte dupa ce s-a petrecut luni", limitandu-se la a spune ca ii este sila.
 

El nu se refera explicit la decizia Senatului, care a respins solicitarea de avizare a urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, dar lasa sa se inteleaga despre ce este vorba, mentionand acuzatiile impotriva fostului ministru de Interne, respectiv ucidere din culpa si abuz in serviciu, scrie News.ro.

El incepe prin a spune ca isi iubeste meseria de politist si ca ii place mult ceea ce face, pentru ca acesta a fost visul sau pe care si l-a indeplinit destul de greu, "prin munca si fara niciun ajutor" si ca, daca ar fi fost interesat de un salariu mai mare, ar putea pleca oricand din Politie, dar asta ar insemna sa renunte la un vis si sa le faca unora pe plac.

"Sunt momente, totusi, cand imi pare rau ca sunt politist, iar seara asta e unul dintre acele momente. Imi pare rau, pentru ca statutul imi interzice sa imi exprim public opinii politice, pentru ca tare ma mananca sa scriu niste cuvinte dupa ce s-a petrecut azi. Nu am sa o fac pentru ca nu vreau sa incalc vreun regulament, mai ales ca sunt oameni care abia asteapta sa gresesc cu ceva, dar e lesne de inteles ceea ce simt", scrie Marian Godina, continuand: "Am voie sa spun ce simt? Imi e sila!".

El precizeaza ca nu este treaba lui sa stabileasca ce infractiuni au fost comise in cazul Gigina, insa cei care ar fi trebuit sa decida nu au fost lasati sa o faca.

Citește și
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea a fost salvat de colegii senatori in cazul Bogdan Gigina. Fostul vicepremier: "Daca era profesionist..."
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"In rest...ucidere din culpa, abuz in serviciu sau alta infractiune? Habar nu am si nici nu e treaba mea sa deslusesc asta, e treaba altora, a unora care, din pacate, nu au fost lasati sa o faca", scrie politistul Godina.

CITESTE SI: Gabriel Oprea a fost salvat de colegii senatori in cazul Bogdan Gigina. Fostul vicepremier: "Daca era profesionist..."

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” si sase abtineri.

"Vreau doar sa explic foarte simplu si scurt ca in seara tragediei veneam de la o institutie pe linia securitatii nationale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secunda. Sunt aici colegi care au fost ministri de Interne. Exista o baza legala din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, exista deci baza legala, pentru un antemergator. In seara aceea, in jur de orele 19.00 aveam antemergatorul in fata, in urma cercetarii viteza masinii de politie era viteza legala. Cea in care ma aflam eu, atentie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legala. Din pacate, s-a intamplat aceasta tragedie. Un tanar politist a cazut intr-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileste traseul, nu da comenzi vis a vis de viteza, nu am dat niciodata, nici nu puteam sa discut cu tanarul coleg de pe motocicleta", a spus Oprea, in plenul Senatului.
 

Cum a devenit politistul Marian Godina un simbol pentru lupta contra sistemului

Politistul Marian Godina a devenit celebru pe Facebook, dupa ce a scris despre un posibil abuz, urmat de trafic de influenta, in Brasov. Dezvalurile facute despre sefii Politiei din Brasov au dus la deschiderea unei anchete, iar Seful Inspectoratului Judetean de Politie Brasov a anuntat ca se pensioneaza. Postarile sale transante si directe i-au adus o multime de fani pe Facebook, si usor, usor, Godina a devenit un simbol al luptei contra sistemului.

Urmatorul pas care i-a adus popularitate lui Marian Godina a fost lansarea cartii "Flash-uri din sens opus". Sute de oameni au venit la lansare, la sediul Bibliotecii Centrale din Bucuresti, ca sa-l cunoasca si sa ii ia un autograf, iar surpriza a fost prezenta prim-minstriului tehnocrat, Dacian Ciolos. In cateva luni, Marian Godina a devenit unul dintre cei mai respectati politisti din Romania, iar pagina sa Facebook este una dintre cele mai urmarite, cu 345.000 de fani.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Senatorii liberalii vor depune plangere penala in cazul modificarii legii Educatiei. Reactia Ecaterinei Andronescu
Senatorii liberalii vor depune plangere penala in cazul modificarii legii Educatiei. Reactia Ecaterinei Andronescu

Proiectul care ar duce la amanarea concursurilor pentru directori de scoli produce un adevarat scandal in Senat.

Gabriel Oprea a fost salvat de colegii senatori in cazul Bogdan Gigina. Fostul vicepremier:
Gabriel Oprea a fost salvat de colegii senatori in cazul Bogdan Gigina. Fostul vicepremier: "Daca era profesionist..."

Saptamana a inceput cu dreptul pentru Gabriel Oprea. Senatorii au respins cererea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare.

Gabriel Oprea nu se simte vinovat de moartea agentului Gigina.
Gabriel Oprea nu se simte vinovat de moartea agentului Gigina. "Nu un ministru se ocupa de aceste dispozitive"

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, nu se simte responsabil de moartea agentului Bogdan Gigina, motociclistul de la Brigada Rutiera a Capitalei care si-a pierdut viata in urma cu aproape un an, in timp ce se afla in coloana oficiala a lui Oprea.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.