Politistii locali nu mai pot trimite amenzi prin posta soferilor care au parcat neregulamentar. Ce variante au agentii
Politistii locali nu mai pot trimite amenzi prin posta pentru ca nu mai au dreptul sa ceara informatii despre cel care a condus masina gasita parcata neregulamentar.
O decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justie ii obliga sa astepte langa vehicul pana cand vine soferul ori sa renunte sa mai trimita amenzi prin posta. Singurii care pot trimite sanctiunea sunt politistii de la brigada Rutiera.
Un agent de la politia locala fotografiaza masinile parcate pe strada Buzesti, unde oprirea este interzisa. Le va cere apoi proprietarilor sa ii comunice numele celui care a condus, pentru a-l amenda. Numai ca marti, judecatorii Instantei Supreme au stabilit ca "doar agentul constatator din cadrul politiei rutiere are competenta de a solicita proprietarului sau detinatorului mandatat al unui vehicul, comunicarea identitatii persoanei careia i s-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice".
Asadar, politia locala nu mai poate afla cine a condus o masina pentru ca nu mai are acest drept. In cazul masinilor parcate neregulamentar, politia locala, are doua variante. Fie amendeaza proprietarul daca il gaseste la masina, fie asteapta in zona pana cand acesta se intoarce.
Politistii locali spun ca ar putea incerca sa trimita amenda direct proprietarului masinii gasita parcata neregulamentar insa aceasta varianta ar contrazice legea rutiera care cere ca autoritatea sa afle numele vinovatului si dupa aceea sa aplice sanctiunea.
Soferii au pareri impartite
Sofer: "Nu e bine ca sunt politisti putini la brigada si localii ajutau, acum stau degeaba"
Sofer: "Se inmultesc parcarile aiurea"
Sofer: "E foarte bine ca si asa locala nu prea facea treaba"
Decizia Instantei Supreme trebuie pusa in aplicare de marti.