Veste proasta pentru soferii din Capitala. Amenzile pe care le risca cei care ocupa locul de parcare al altei persoane

08-06-2017 19:06

O informatie care nu le va pica bine soferilor din Bucuresti, oras in care daca vrei sa iti lasi masina, e destul de complicat. Pe viitor, cei care vor ocupa chiar si 5 minute locul de parcare al altuia, risca amenzi cuprinse intre 500 si 1000 de lei.

Decizia a fost luata joi de Consiliul General, iar regula se refera la locurile de resedinta, inchiriate legal de la primariile de sector. Majoritatea soferilor spun insa ca este o aberatie.

Reglementarea care este in vigoare in acest moment spune ca in Bucuresti este interzisa blocarea accesului in parcaj, dar si ca acest lucru se sanctioneaza cu o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei.

In sedinta de joi, Consiliul General a adaugat pe lista contraventiilor si "ocuparea fara drept" a locurilor inchiriate de la primarii.

Claudiu Daniel Catana, consilier: "In momentul de fata strategia de parcare a municipiului Bucuresti NU prevedea clar ca se sanctioneaza ocuparea fara drept a unui loc de parcare legal atribuit, deci se sanctiona blocarea accesului in parcare, chiar daca dumneavostra de exemplu ocupati locul de parcare, nu il blocati, nu blocati accesul in locul de parcare."

Amenzile vor fi impartite de Politita locala, care la prima abatere poate sa dea insa numai un avertisment.

Noua Hotarare a Consiliul General va intra in vigoare peste 30 de zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO