"Cornul si laptele", suspectat ca a facut inca 36 de victime in Galati. SMURD-ul a intervenit cu toate ambulantele din dotare

Ultimul update: Duminica 13 Martie 2016 07:20
Data publicarii: Joi 10 Martie 2016 13:01
Categorie: Actualitate

36 de elevi din Galati au fost dusi cu ambulantele la spital, dupa ce au baut laptele primit la scoala. Copiii, cei mai mici dintre ei in clasa a doua, au inceput sa se simta rau dupa ce au consumat produsul livrat prin programul Cornul si laptele.

Parintii au mers urgent la scoala, iar SMURD-ul a intervenit cu toate ambulantele din dotare, inclusiv cu cele pentru victime multiple, in care pot fi transportate 7-8 persoane. Pacientii au fost dusi la Spitalul de Pediatrie, cu diaree si varsaturi.

Primele probleme au aparut aproape de orele pranzului, cand laptele si cornurile au fost distribuite in clase. Elevii au inceput sa vomite si sa acuze dureri de burta. Nu mai putin de 36 de copii din clasele a 2-a, pana la a 8-a, au fost luati cu ambulantele.

Curtea scolii s-a umplut de ambulante. Se pare ca este vorba despre patruzeci de copii care se simt rau dupa ce au mancat la scoala corn si lapte primit prin programul "lapte-corn".

Parintii au ajuns panicati la scoala. Niciunul nu este de acord ca elevii sa mai primeasca lapte prin programul guvernamental, in conditiile in care, in ultima perioada, cazurile de toxiinfectii au curs pe banda rulanta.

Panica la o scoala din Capitala. Toti elevii au fost evacuati, iar la fata locului a venit si primarul general

Mama: "M-am speriat, cand am vazut ca curg salvarile m-am speriat. De-atata timp nu se mai rezolva cu treaba asta cu laptele.

Pacientii au fost transportati la Spitalul de Pediatrie si la cel de Boli Infectioase.

Maior Eugen Chirita, purtator de cuvant ISU Galati: "Cu toate ambulantele disponibile! S-a actionat si cu terapie intensiva, cu ambulanta de tip B, masina doctorului si autospeciala de transport victime multiple!"

Dr. Aurel Nechita, Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan", Galati: "Tulburare digestiva dupa ingestia de lapte, au aparut dupa cateva minute, doua, trei, cinci minute, la unii cu varsaturi, dureri de cap, dureri abdominale si unii au avut si diaree."

Inspectoratul Scolar Galati a reactionat imediat si a dispus retragerea laptelui din toate scolile din judet.

Din fericire, medicii spun ca niciun copil nu mai este in stare grava Douazeci si noua au fost internati la Spitalul de Pediatrie, iar sapte au fost transferati la Spitalul de Boli Infectioase din Galati. Urmeaza mai multe anchete si analize ale inspectorilor sanitari, in conditiile in care nu a trecut nici macar o saptamana de la ultimul incident asemanator.

Nouasprezece elevi de la o scoala din Pechea s-au imbolnavit, vinerea trecuta, tot din cauza laptelui primit la clase. Rezultatul investigatiilor, facut public joi dimineata, a aratat ca problema a aparut la ambalarea laptelui si la materialul din care au fost facute cutiile, care a permis patrunderea aerului in acestea.

 

Cinci elevi din Cluj au fost eliminati miercuri de la Simularea Examenului de Bacalaureat

Cinci elevi din Cluj au fost eliminati miercuri de la Simularea Examenului de Bacalaureat

masina pompieri

Aproape 70 de persoane, evacuate dintr-o pensiune din Sibiu

Momentul în care sicriul Regelui Mihai este coborât în criptă, pe sunetul salvelor de tun. VIDEO

Înmormântarea Regelui Mihai, în imagini. Momentele emblematice. FOTO

Scrisoarea principesei Margareta către Regele Mihai: „Există o parte în acest om care nu ne aparţine nouă”

Eroii Revoluţiei de la Timişoara, comemorați de suporterii unei echipe de fotbal

Sondaj: Cetățenii Republicii Moldova, mai apropiați de Rusia decât de România

Regina Maria

Cât de mult au semănat funeraliile Regelui Mihai cu cele ale Reginei Maria, din 1938

Filmul funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai. ”Parcă a murit ceva în mine”

Funeraliile Regelui Mihai, în presa internațională: „A fost o figură importantă în perioadele zbuciumate din istoria României

Curtea de Argeș, locul unde își dorm somnul veșnic Regii României. Motivul din spatele tradiției

Fragmente din mesajele Regelui, transmise din exil poporului român. „Stați uniți într-un gând și într-o simțire”

Christian Science Monitor: „Regele Mihai, un simbol al demnității, într-o lume politică zgomotoasă și derutantă”