Parchetul General avertizeaza: "Gratierea si amnistia, in conditii de netransparenta, arata slabiciunea statului roman"

penitenciar

Parchetul General sustine ca promovarea unor acte de clementa de genul gratierii si amnistiei, in conditii de netransparenta si fara o consultare a CSM, ar fi de natura sa demonstreze slabiciunea autoritatilor statului in fata criminalitatii..

Parchetul General a dat publicitatii miercuri un comunicat de presa in care isi exprima pozitia in legatura cu dezbaterile din spatiul public referitoare la adoptarea unor modificari legislative privind gratierea si amnistia.

"Prioritatea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in acest moment, o reprezinta consolidarea capacitatii institutionale in lupta impotriva criminalitatii in general si a coruptiei si conflictului de interese in mod special.

In acest context, promovarea unor acte de clementa de genul gratierii si amnistiei, in conditii de netransparenta si fara o prealabila consultare a Consiliului Superior al Magistraturii, astfel cum prevede legislatia in vigoare, nu doar ca ar fi in contradictie cu obiectivele Ministerului Public, dar ar fi de natura sa demonstreze lipsa de vointa si slabiciunea autoritatilor statului in fata criminalitatii", declara Parchetul General, conform Agerpres.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Premierul Sorin Grindeanu, alaturi de ministrul Justitiei:
Premierul Sorin Grindeanu, alaturi de ministrul Justitiei: "Conform Constitutiei, avem voie sa dam gratiere si amnistie? Da"

Premierul Sorin Grindeanu a facut declaratii de presa la Palatul Victoria, dupa sedinta de Guvern, insotit de ministrul de Justitie, Florin Iordache. Cei doi au vorbit despre zvonurile aparute in presa, legate de gratiere si amnistie.

Iohannis a condus sedinta de Guvern.
Iohannis a condus sedinta de Guvern. "Sunt doi elefanti in incapere, dar nu se vad: amnistia si modificarea Codurilor penale"

Presedintele Klaus Iohannis a fost cel care a condus, miercuri dimineata, sedinta de Guvern, avertizand la debutul ei cu privire la adoptarea unei OUG privind amnistia si modificarea Codurilor penale.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache:
Ministrul Justitiei, Florin Iordache: "Din punctul meu de vedere, nu trebuie avuta in vedere amnistia, dar gratierea da"

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, spune ca va avea astazi o discutie cu premierul Sorin Grindeanu cu privire la legea amnistiei si gratierii.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.