Metoda prin care o romanca si iubitul ei au pacalit cu 40.000 de euro 27 de italieni care se visau avocati. Ce risca acum

Ultimul update: Sambata 06 Februarie 2016 07:01
Data publicarii: Miercuri 03 Februarie 2016 21:48
Categorie: Actualitate

27 de italieni care visau sa ajunga avocati de succes au fost pacaliti de o romanca si de iubitul ei italian.

Pentru ca nu reuseau sa treaca examenul ca sa intre in Baroul din Italia si sa poata profesa, au crezut ca pot obtine licente mai usor daca urmeaza un curs in Romania. Au gasit anunturi pe internet si au dat 3.500 de euro, pentru ca, in cele din urma, sa afle ca au fost pacaliti.

Antonio Di Muccio si Elena, iubita lui, s-au cunoscut in Italia, dar de patru ani locuiesc in Romania. Sunt suspectati ca ar fi castigat 40.000 de euro dintr-o inselaciune care nu a presupus un efort prea mare.

Cei doi au creat cateva pagini de internet, pe care au promovat niste cursuri care le-ar fi garantat absolventilor de Drept intrarea in Uniunea Barourilor din Romania si posibilitatea de a profesa apoi in Europa. Au reusit sa fie suficient de credibili incat sa determine 27 de italieni sa le vireze banii. Site-urile create nu mai sunt acum disponibile, dar am gasit unul dintre anunturile lor intr-un articol din presa italiana : "Vreti sa deveniti avocati, dar nu vreti sa treceti prin lunga odisee a examenului de stat? Nu va faceti griji: este suficient sa platiti, sa va luati doua zile libere si sa plecati la Bucuresti."

In Italia a aparut o moda. Cine nu trecea examenul pentru a deveni avocat, cauta un alt barou din alta tara, unde conditiile sunt mai permisive. O licenta la Bucuresti, pentru 3.500 de euro, a fost foarte atractiva.

Un camatar din Prahova, arestat preventiv, iar altii noua, audiati de procurori. Ce au descoperit politistii in casele lor

Francesco Cottone, victima: "Am incercat sa gasesc pe internet posibilitatea de a obtine licenta de practica, in Romania. Am gasit acest site, avocatinromania.it, unde existau oameni care iti ofereau posibilitatea sa poti profesa ca avocat din Florenta, intr-un ordin al avocatilor Florea. Ca mine au fost si alti colegi care au fost inselati."

Italienii si-au dat seama ca au fost inselati cand se pregateau sa vina la cursuri in Bucuresti. Au primit mailuri ca au ratat participarea.

Bogdan Ghebaur, purtator de cuvant Politia Capitalei: "Ei au reusit sa fie credibili prin nume, prin termenii folositi. Si-au dat seama cand li s-a spus ca trebuiau sa se intereseze de modificarile aparute in organizarea cursurilor..."

Italianul si iubita lui sunt acuzati de inselaciune la noi in tara, dar si in Italia mai au un proces pentru fapte similare.

Un barbat de 44 de ani a inselat zeci de batrani, in spitale, timp de doi ani. Cum convingea victimele sa ii dea bani

Un barbat de 44 de ani a inselat zeci de batrani, in spitale, timp de doi ani. Cum convingea victimele sa ii dea bani

sofer

Un român s-a filmat în timp ce conduce fără permis, în Londra. "Am 100, la mișto"

Aglomerație la Registrul Auto. Șoferii cu mașini aduse din străinătate se tem de un nou impozit

Ion Dumitru, fostul director general al Romsilva, cere statului despăgubiri de jumătate de milion de lei

Drumurile din țară, nesigure în cazul unui viscol. Perdelele forestiere trebuiau înființate încă din 1998

Mai mulți bucureșteni, păcăliți de falși inspectori ISU

Doi recuperatori olandezi au căutat fără succes o bicicletă furată, în Bacău

justitie UE

APCE trage România de urechi, pentru că nu își rezolvă problemele din justiție

Doi bărbați, cercetați de autorități. Ei au agresat polițiștii care i-au prins urinând pe o mașină

Cimitir vandalizat de către mai mulţi tineri. " "De 27 de ani suntem aici şi nicioadata nu s-a întâmplată aşa ceva"

O femeie și un biciclist, spulberați de 2 cai nesupravegheați

Din cauza căldurii, şerpii veninoşi au ieşit din adăpost în Banat

Bărbatul din Neamț convertit la islamism, adus în fața judecătorilor. Vrea să fie eliberat