Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Mai nervos ca Dr. House, un medic din Valcea s-a incaierat cu un coleg in timpul operatiei. "Mi-a dat ceva picioare in burta"

Embed:

Medicul chirurg de la Spitalul Judetean din Ramnicu Valcea, acuzat ca si-a injunghiat un coleg, a fost retinut sambata seara, pentru 24 de ore.

Politistii il acuza de tentativa de omor, iar superiorii il ancheteaza disciplinar. Ca urmare a acestui gest incalificabil, Constantin Ploscaru risca sa-si piarda locul de munca.

Dupa ce l-a ranit pe colegul sau, atacatorul a parasit spitalul. Ceilalti doctorii au chemat rapid politia, iar agentii au alergat dupa suspect si l-au oprit. Nu se stie unde voia sa mearga, mai ales ca era de garda, si - teoretic - nu ar fi avut voie sa paraseasca institutia.

Medicul Constantin Ploscaru si-a ranit colegul mai tanar cu un bisturiu chiar in sala, in timp ce opera un pacient aflat sub anestezie locala.

Constantin Ploscaru, suspect: "Am fost atacat de dr. Barbulescu Emil, trimis de cineva, dar nu stiu in ce scop, moment in care a venit spre mine, mi-a dat ceva picioare in burta, eu atunci m-am aparat. Din greseala, l-am ranit putin la gat."

Medicul ranit are o alta varianta: "In momentul in care, in calitatea mea de medic coordonator al Blocului Operator, l-am intrebat pe dl. dr. Ploscaru de ce a ocupat sala de operatie nr. 1 a unui spital judetean de urgenta cu o interventie chirurgicala minora, interventie ce nu reprezenta o mare urgenta si care putea fi efectuata fara probleme in ambulator, am fost agresat de catre dl. dr. Ploscaru Constantin cu un obiect taietor, acesta provocandu-mi o rana in regiunea latero-cervicala stanga."

Medicul agresor este acuzat de tentativa de omor si este anchetat si disciplinar de catre o comisie a spitalului. Un personaj controversat chiar si printre colegi, Ploscaru a candidat in 2012 pe listele PRM pentru un loc in Camera Deputatilor. Ironic, sloganul lui electoral de atunci a fost "Eu tai in carne vie coruptia si minciuna!".

Dan Ponoran, managerul spitalului din Ramnicu Valcea: "In urma concluziilor pe care le va emite aceasta comisie care va efectua ancheta disciplinara, se pot lua masuri de la avertisment scris pana la desfacerea contracului de munca. In conditiile in care o persoana e arestata preventiv mai mult de 30 de zile, concedierea intervine de drept."

Victima sa ramane in continuare internata.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: medic, Valcea, atac, bisturiu, conflict, operatie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed