Festival al Luminii, in centrul Capitalei. Piata Revolutiei a devenit o pasune, pe Dambovita sunt rate multicolore

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 18:50
Categorie: Entertainment

 Un oras mohorat si gri prin excelenta, Bucurestiul straluceste zilele acestea pe alocuri. A inceput ''Festivalul International al Luminii - Spotlight''.

In orice parte te-ai uita pe Calea Victoriei, care devine pietonala in fiecare seara de la ora 20:30, pe traseul dintre Muzeul National de Arta al Romaniei si Splaiul Independentei, peste 20 de locuri iti atrag atentia datorita proiectiilor video-mapping si a instalatiilor luminoase.

Avand in vedere ca sambata se sarbatoreste si Ziua Pamantului, organizatorii Spotlight au pregatit si doua proiectii speciale.

Birgit Zander, directorul Festivalului luminii din Berlin: "Facem o preoiectie pe BCU si este un simbol al naturii in oras. Amintim oamenilor ca este important sa respecte natura."

''Gardienii Timpului" sunt trei statuete de dimensiuni mari, luminate spectaculos, in care curiosii pot intra sa isi faca poze. "Fiecare vede sculptura dintr-o perspectiva diferita. Este foarte interesant si este foarte bine pentru comunicarea dintre oameni", spune autorul lor, Manfred Kielnhofer.

La festivalul Scrumbiei de pe faleza Dunarii oamenii au mancat peste pe jar si bors traditional. "Secretul e leusteanul"

Artisti din 9 tari au un loc de joaca de 7000 de metri patrati. Piata Revolutiei va reprezenta o zona rurala cu dealuri, dar si valurile unui ocean, astfel proiectia creeza iluzia miscarii, in timp ce fatada Palatului Telefoanelor reinterpreteaza clasicul joc Pac Man, in care personajul mananca diferite forme si culori pentru a nu fi prins de monstri, iar pe strada Lipscani va fi o instalatie cu peste 3300 de led-uri.

Anul acesta, Spotlight isi extinde aria de desfasurare. O instalatie pe apa de peste 15 metri lungime si 10 metri da nastere ratelor multicolore de aici de pe Raul Dambovita. Cele 500 de elemente iluminate isi schimba culorile in functie de muzica proiectului''

Festivalul International al Luminii se incheie duminica.

Cafeaua care te va trezi instant, cu de doua ori mai multa cafeina decat una normala. Creatiile de la un Festival din Londra

Cafeaua care te va trezi instant, cu de doua ori mai multa cafeina decat una normala. Creatiile de la un Festival din Londra

Ewan McGregor

Ewan McGregor se desparte de soție după 22 de ani. A fost prins cu o altă femeie

Vedeta celui mai nou film despre pompieri era să-şi piardă socrii într-un incendiu

Vocea României. Concurenţii care nu reuşesc să treacă de duel mai au o şansă. LIVE TEXT cele mai bune momente

Actorul Gerard Butler a recunoscut că s-a injectat cu venin de albine

Regina Letizia a Spaniei, o apariție spectaculoasă într-o rochie de 350 de lei

Premieră pentru revista Playboy. Un model transgender, în pictorialul central

tommy hilfiger

Tommy Hilfiger vinde o pereche de blugi purtați de Marilyn Monroe

La 29 de ani, Rihanna primeşte o mare onoare din partea ţării ei de origine: o stradă cu numele ei

Cersei din ”Game of Thrones” îl acuză pe Weinstein de hărțuire sexuală: ”Am început să plâng”

Alexandra Maria Lara, în filmul ”Geostorm”, alături de Gerard Butler, Andy Garcia şi Ed Harris

Actorul Bill Pullman și-a distrus trofeul pe care tocmai îl primise

Actrița de Oscar care a lăudat România și Munții Bucegi: ”O altă excursie minunată”