Festival al Luminii, in centrul Capitalei. Piata Revolutiei a devenit o pasune, pe Dambovita sunt rate multicolore

Ultimul update: Luni 24 Aprilie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 21 Aprilie 2017 18:50
Categorie: Entertainment

 Un oras mohorat si gri prin excelenta, Bucurestiul straluceste zilele acestea pe alocuri. A inceput ''Festivalul International al Luminii - Spotlight''.

In orice parte te-ai uita pe Calea Victoriei, care devine pietonala in fiecare seara de la ora 20:30, pe traseul dintre Muzeul National de Arta al Romaniei si Splaiul Independentei, peste 20 de locuri iti atrag atentia datorita proiectiilor video-mapping si a instalatiilor luminoase.

Avand in vedere ca sambata se sarbatoreste si Ziua Pamantului, organizatorii Spotlight au pregatit si doua proiectii speciale.

Birgit Zander, directorul Festivalului luminii din Berlin: "Facem o preoiectie pe BCU si este un simbol al naturii in oras. Amintim oamenilor ca este important sa respecte natura."

''Gardienii Timpului" sunt trei statuete de dimensiuni mari, luminate spectaculos, in care curiosii pot intra sa isi faca poze. "Fiecare vede sculptura dintr-o perspectiva diferita. Este foarte interesant si este foarte bine pentru comunicarea dintre oameni", spune autorul lor, Manfred Kielnhofer.

La festivalul Scrumbiei de pe faleza Dunarii oamenii au mancat peste pe jar si bors traditional. "Secretul e leusteanul"

Artisti din 9 tari au un loc de joaca de 7000 de metri patrati. Piata Revolutiei va reprezenta o zona rurala cu dealuri, dar si valurile unui ocean, astfel proiectia creeza iluzia miscarii, in timp ce fatada Palatului Telefoanelor reinterpreteaza clasicul joc Pac Man, in care personajul mananca diferite forme si culori pentru a nu fi prins de monstri, iar pe strada Lipscani va fi o instalatie cu peste 3300 de led-uri.

Anul acesta, Spotlight isi extinde aria de desfasurare. O instalatie pe apa de peste 15 metri lungime si 10 metri da nastere ratelor multicolore de aici de pe Raul Dambovita. Cele 500 de elemente iluminate isi schimba culorile in functie de muzica proiectului''

Festivalul International al Luminii se incheie duminica.

Cafeaua care te va trezi instant, cu de doua ori mai multa cafeina decat una normala. Creatiile de la un Festival din Londra

Cafeaua care te va trezi instant, cu de doua ori mai multa cafeina decat una normala. Creatiile de la un Festival din Londra

Keith Chegwin

Keith Chegwin a murit la vârsta de 60 de ani

Globurile de Aur 2018. Lista completă a nominalizărilor

Cine îi va ţine locul lui Cove în emisiunea ”Vorbeşte lumea“

Solistul trupei Queens of the Stone Age a lovit o femeie fotograf în timpul unui concert

Filmul ”Ultimii Jedi” a avut premiera mondială la Los Angeles

Cele mai bune filme și seriale din 2017, potrivit AFI

Salvador Sobral

Salvador Sobral, câștigătorul Eurovision, a primit o nouă inimă. Operaţia a fost un succes

Cântăreţul britanic Chris Rea s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert. Medicii spun că e în stare stabilă

Hugh Jackman își arată din nou aptitudinile vocale în musicalul ”Omul spectacol”

Actorul Vlad Logigan a intrat în pielea ”Ghinionistului”, o comedie regizată de Iura Luncaşu

Prezentare de modă Chanel, pe muzica filarmonicii din Hamburg. VIDEO

Topul Forbes al celor mai bine plătiți cântăreți. Puff Daddy, pe prima poziție