Coronavirus România, 13 iulie. 413 noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus România, 13 iulie. Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 413 noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Coronavirus România, 13 iulie

 

Până luni, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România. GCS avertizează asupra unui mesaj fals trimis în numele lui Arafat
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În intervalul 12.07.2020 (10:00) – 13.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mehedinți, București, Mureș, Olt, Prahova și Sibiu.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 854.241 de teste, dintre care 6.655 în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 328 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 1.434 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 264.570 de lei.

Principalele focare rămân în unitățile sanitare. În ultimele zile doar la Spitalul Județean din Galați au fost depistați pozitiv zeci de medici și asistente. De altfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost luni dimineață la Spitalul Județean din Galați, a chemat epidemiologi din Constanta pentru o anchetă și de asemenea a cerut o anchetă și de la Corpul de Control și Inspecția Sanitară de Stat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a declarat mulţumit de situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde s-a aflat luni într-o vizită de lucru neanunţată.

"Este o perioadă în care evoluţia pandemiei face ca evaluarea spitalelor să fie în topul acţiunilor. Am fost dimineaţă la Galaţi, acolo este un focar la nivelul unităţii sanitare, am evaluat situaţia, am avut discuţii, recomandări, vor urma şi alte evaluări ale spitalului din Galaţi. Am venit apoi la Brăila, mai ales că aici, în ultimele două săptămâni, din cele 301 cazuri existente, sunt 120. Astăzi, la Brăila, am găsit o unitate de primiri urgenţe pregătită pentru pacienţi, sper să nu fie nevoie. Am evaluat şi Terapia Intensivă şi am avut discuţii cu medicii din aceste secţii. Am evaluat secţiile Terapie Intensivă şi Unitatea de Primiri Urgenţe, cele care vor primi cazurile critice sau cazurile unde este necesar suportul cardio-vascular sau ventilator, şi le-am găsit echipate din acest punct de vedere, singura problemă este partea umană", a declarat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila trebuie să fie pregătit şi pentru alte cazuri, mai ales că "avem patru săptămâni de când există o creştere continuă, avem măsuri de relaxare în trei etape, avem perioada concediilor, avem pentru câteva zile, sper, un vid legislativ şi atunci trebuie să evaluăm fiecare unitate sanitară în parte".

Gabiel-Ioan Avrămescu, prefectul județului Galați: „Pentru a suplimenta capacitatea, aceste secții ATI-Covid au fost deja ocupate și pentru a reuși să gestionăm toate cazurile grave care vor apărea în perioada următoare.”

S-au complicat lucrurile și în Buzău, unde mai mulți angajați ai Direcției de Sănătate Publică sunt acum infectați cu Sars-CoV-2. Din această cauză, sunt testate doar urgențele.

Daniela Dumitru, director DSP Buzău: „Încercăm să organizăm activitățile, astfel încât să răspundem solicitărilor urgente, să stabilim prioritățile și să temporizăm situațiile care pot suporta.”

Însă nu doar în Galați sau Buzău sunt foarte multe cazuri noi de COVID-19. Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov și București sunt în continuare zone cu focare. Nu este exclus ca autoritățile să instituie local măsuri de restricție.

Reporter: „În ce situații ne putem întoarce la starea de urgență?”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „În situațiile în care vom avea o suprasolicitare a sistemului medical, dar nu e cazul acum. Urmărim evoluția de la o zi la alta. În cazul în care vom avea multe cazuri grave care vor suprasolicita terapia intensivă vom lua și alte măsuri.''

Pe de altă parte, medicii ne atrag atenția să nu ignorăm simptomele, chiar dacă avem impresia că starea noastră de sănătate este bună. Situația se poate agrava rapid, iar consecințele vor fi pe termen lung.

Magda Ciobanu, medic pneumologie: „Ai un simptom respirator banal, o tuse uscată, un disconfort, mai ales dacă este fumător, asta nu înseamnă că plămânul tău este normal. Avem o discordanță foarte mare între ceea ce se vede pe tomografie și ceea ce simte omul. Sunt voci științifice care atrag atenția că boala se va complica cu fibroză pulmonară. Capacitatea de efort va fi dramatic redusă.''

Beatrice Mahler, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”:„Este o boală care impactează nu doar plămânul, ci și inima, și sistemul nervos, pancreasul, rinichiul. Trebuie să vedem care va fi impactul pe termen lung asupra calității vieții acestor pacienți.''

Situația românilor din alte țări

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.105 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Grecia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 12 iulie 2020, au fost raportate 1.581.766 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Stare de urgenţă la o fermă agricolă din nordul Angliei unde lucrează şi sute de muncitori români
Stare de urgenţă la o fermă agricolă din nordul Angliei unde lucrează şi sute de muncitori români

Cel puţin 72 de persoane din cele 220 angajate la fermă au fost depistate cu noul coronavirus şi au fost izolate. De asemenea, în comitatul în care se află ferma sunt 750 de cazuri confirmate în ultimele zile.

Coronavirus România. GCS avertizează asupra unui mesaj fals trimis în numele lui Arafat
Coronavirus România. GCS avertizează asupra unui mesaj fals trimis în numele lui Arafat

Coronavirus România. Până luni, 13 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 413 noi cazuri de îmbolnăvire.

Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit după ce s-a infectat cu Covid-19
Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Constantin Tudose, tatăl fostului premier al României, Mihai Tudose, a murit, luni dimineață, după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19. 

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.