Ministerul cere cercetarea disciplinara a profesorului de la Vianu si recorectarea tezelor. "O reactie imprevizibila"

Ultimul update: Vineri 26 Februarie 2016 07:01
Data publicarii: Marti 23 Februarie 2016 17:40
Categorie: Actualitate

Ancheta Ministerului Educatiei in cazul incidentului de la Colegiul National „Tudor Vianu” a avut concluzii diferite de cele ale Inspectoratului Scolar.

Corpul de Control al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a purtat discutii cu profesorul, cu, directorul institutiei de invatamant, cu elevi, parinti si profesori, precum si cu consilierul scolar al unitatii de invatamant. Potrivit raportului final, „concluziile cercetarilor, rezultate in urma discutiilor mai sus mentionate, arata ca incidentul reclamat este rezultatul intelegerii eronate a unei glume facute de cadrul didactic in cauza. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasa, profesorul a glumit cu elevii sai, starnind o reactie imprevizibila, care nu a putut fi controlata.

Dar, in vreme ce Inspectoratul a spus ca a fost doar o gluma si a semnalat doar ca „domnul profesor nu a respectat graficul sustinerii lucrarilor semestriale”, cei de la corpul de control au recomandat „monitorizarea activitatii profesorului de matematica, pana la finalizarea semestrului in curs, si realizarea de rapoarte lunare privind modul de relationare a acestuia cu elevii. Nu in ultimul rand, pentru eliminarea/confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectiva a elevilor, ISMB va constitui o comisie avand ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematica la clasele a X-a A si a X-a C, pentru anul scolar 2015/2016.

La randul sau, in baza competentelor ce ii revin (conform prevederilor art. 96 coroborat cu art.280 - art 282, din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011), conducerea Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti va initia cercetarea disciplinara a profesorului. Totodata, ii va pune in vedere adaptarea comportamentului si a dialogului pentru mentinerea unei relatii deschise cu elevii, dar ferme, care sa nu lase loc la interpretari si/sau derapaje comportamentale si/sau emotionale. Mentionam ca, in discutiile cu membrii Corpului de Control, atat elevii, cat si cadrele didactice au subliniat eforturile profesorului si rezultatele obtinute de acesta, de-a lungul carierei sale, in pregatirea elevilor sai.

Anchetarea profesorului a inceput pe 5 februarie. Atunci, doua comisii - una de la Inspectoratul Scolar din Capitala, alta de la Ministerul Educatiei - au inceput sa verifice in ce masura dascalul de la colegiul Tudor Vianu a gresit fata de elevii sai. Severius Moldoveanu a fost acuzat ca i-ar fi pus sa se umileasca si sa mearga in genunchi pentru o nota mai mare in teza de matematica. Dezvaluirea a venit din partea unei eleve. Alti copii, din aceeasi clasa, sustin insa ca nu este adevarat si ca totul a fost o gluma intre elevi, iar profesorul ar fi incercat sa ii opreasca.

Primele explicatii ale profesorului care si-ar fi pus elevii sa se tarasca. O eleva i-a compus o poezie in semn de sustinere

Primele explicatii ale profesorului care si-ar fi pus elevii sa se tarasca. O eleva i-a compus o poezie in semn de sustinere

Carmen Dan

Carmen Dan a fost audiată la DIICOT după ce s-a plâns că este victima unui șantaj

Reacția MAE, în cazul româncei ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani

Trafic blocat pe calea ferată, din cauza unei locomotive defecte

Accident grav în judeţul Sibiu: 4 copii şi 2 adulţi au fost răniţi

Medic ginecolog, prins în timp ce primea mită de la o pacientă, în Timișoara

O macara s-a prăbuşit peste o clădire, la Spitalul de Copii din Timişoara

Incendiu sala de sport, Cluj

Incendiu violent într-o sală de sport din Cluj: 70 de persoane au fost evacuate

Cutremur cu magnitudinea 3, în județul Vrancea

Laurenţiu-Teodor Mihai, numit preşedinte al CNAS

Fetiţă de doi ani, în comă, după ce a căzut de la etajul al treilea al unui bloc din Iaşi

CSM vrea să protejeze imaginea politicienilor corupți, hoților și violatorilor

Firea promite maşini de topit zăpada şi freze speciale. Nu se știe însă când le vom avea