8 morți și 137 de răniți, după furtuna de duminică. Tudose laudă pe toată lumea, mai puțin o companie: ”Îngrozitori”

×
Codul embed a fost copiat

O furtună de doar 15 minute ne-a arătat cât de fragili și mai ales de singuri suntem în fața naturii, aici, în țara nimănui.

Ce s-a întâmplat în Vest întrece orice închipuire. Vântul, care a avut la rafală 100 de kilometri pe oră, a făcut bucăţi case şi maşini şi a transformat arbori uriaşi şi acoperişuri în arme mortale. Opt oameni, unii foarte tineri, s-au prăpădit, iar 137 au fost răniţi.

S-a ajuns în această situaţie, deşi informaţia că se apropie un pericol iminent a fost transmisă de meteorologi, doar că autorităţile nu au avut o cale să avertizeze populaţia în timp util. În prezent, numai în Timiş,154 de localităţi nu au curent şi apă potabilă. Mai multe şcoli şi-au suspendat cursurile.

18-09-2017 19:50

Vremea să răceste, de joi

Miercuri avem vreme schimbătoare, un pic de soare dimineaţă şi averse pe zone mari după prânz. Cel mai mult o să plouă în jumătatea estică, apar, probabil, vijelii şi grindină, aşa că se mai răcoreşte. Maximele vor fi de 19 grade în vest şi de 30 în Bărăgan şi Dobrogea.

Joi se răceşte: o să avem de la 14 la 22 de grade, valori scăzute pentru septembrie. Ploi pe suprafeţe mari vor fi în vest, centru şi nord, ploi locale în rest. Pe crestele Carpaţilor, la peste 1800 m, vine lapoviţa.

18-09-2017 18:20

Premierul Tudose critică dur ENEL

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la finalul comandamentului de urgenţă instituit în urma furtunilor de duminică seară, că are „un mesaj pozitiv pentru toată lumea” cu excepţia reprezentanţilor companiei Enel despre care a afirmat că sunt „îngrozitori”, în continuare fiind zeci de localităţi în judeţul Timiş fără curent electric. Totodată, prim-ministrul crede că meteorologii au venit cu avertizarea de vreme rea imediat cum au realizat intensitatea furtunii. În ceea ce priveşte solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a explica dacă procedurile au fost respectate şi cine se face vinovat de neglijenţă sau incompetenţă, prim-ministrul crede că „toată lumea s-a mobilizat exemplar”.

”Mesajul este foarte bun pentru toată lumea cu o singură excepţie: cei de la Enel, îngrozitori. Nu se poate aşa ceva. Şi astăzi încercau să-mi explice că ei fac tot ce pot şi că muncesc, dar mai durează câteva zile. Nu se poate aşa. (...) Sunt 154 de sate azi în Timiş care nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător. Nu este curent la şcoală, nu e curent la spital, la dispensarele din localitate”, a afirmat premierul Mihai Tudose la finalul comandamentului de urgenţă instituit în urma furtunilor de ieri.

Premierul nu consideră că reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au vreo vină că oamenii nu au fost informaţi cu privire la ceea ce urma să se întâmple pentru că „nu e un taifun să-l urmăreşti pe hartă cu o săptămână înainte”.

”Alerta a venit cu jumătate de oră înainte. Atunci au văzut meteorologii ce se întâmplă, nu e un taifun să-l urmăreşti pe hartă cu o săptămână înainte. Exsită şi acea terminologie now casting adică acum. În acele momente nu ai cum să mai contezi doar pe mijloacele de informare în masă - TV, radio”

18-09-2017 17:00

Inspectoratul Şcolar al judeţului Timiş propune ca în 23 de şcoli să fie suspendate cursurile şi marţi multe dintre ele neavând curent electric şi apă potabilă, chiar dacă nu au fost direct afectate de furtuna de duminică.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al judeţului Timiş, transmisă luni, în 46 de unităţi de învăţământ nu este apă potabilă.

Este vorba despre două unităţi din Timişoara (Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Economic), dar şi de Liceul din Recaş, Şcoala generală 12 Lugoj, Palatul Copiilor din Buziaş, Liceul Teoretic Buziaş, Liceul Teoretic Gătaia şi şcolile din mai multe comune.

De asemenea, nu au curent electric cinci unităţi de învăţământ din Timişoara (Liceul de Arte Plastice, Liceul Economic, Grădiniţa Copiilor Fericiţi, Liceul Electrotimiş, Liceul Obradovici). În total, sunt 57 de unităţi de învăţământ fără electricitate.

Totodată, ISJ a propus suspendarea cursurilor în 23 de unităţi de învăţământ: Liceul de Arte Plastice, Colegiul Economic, Colegiul H. Coandă, Colegiul Tehnic de Vest, Liceul D. Obradovici din Timişoara, precum şi Palatul copiilor Buziaş şi Liceul Teoretic Buziaş. De asemenea s-a propus suspendarea cursurilor în localităţile: Remetea Mare, Jebel, Liebling, Giera, Beregsău Mare ( şcoală şi grădiniţă), Parţa, Checea, Chevereşu Mare, Voiteg, Denta; Maşloc, Charlotenburg, GPP Ghiroda, Grădiniţa Domino Servite, Iohanisfeld.

Urmează ca reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să stabilească, în cursul zilei de luni, dacă aceste şcoli vor fi deschise pentru elevi.

18-09-2017 16:00

Facebook a activat ”Safety Check”, pentru prima oară în România

Facebook a activat, pentru prima oară în România, opțiunea de a permite oamenilor să se marcheze ca fiind în siguranță, după furtuna din Timișoara.

SURSA: Pro TV
18-09-2017 14:24

Ministrul Carmen Dan s-a aflat, luni, în judeţul Arad şi a solicitat ca până joi să fie realizată o primă evaluare a celor mai însemnate pagube produse de furtună, pentru a se putea iniţia demersurile în vederea acordării ajutoarelor de stat. Până în prezent, pe baza solicitărilor sosite de la primării, a rezultat că au fost afectate 35 de localităţi, situaţia cea mai gravă înregistrându-se în localitatea Moneasa. La acest moment, în judeţul Arad nu mai sunt persoane internate în unităţi spitaliceşti ca urmare a efectelor fenomenelor meteo extreme din cursul zilei de duminică.

18-09-2017 14:22

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că niciunul dintre cei 15 răniţi în urma furtunii care a afectat judeţul Arad nu se mai află în spitale, dar că se fac eforturi pentru a se reconecta la reţeaua de electricitate 42.000 de consumatori din judeţ, prioritare fiind trei spitale care funcţionează cu generatoare şi mai multe unităţi şcolare. VEZI DETALII

18-09-2017 13:58

Unsprezece persoane rănite în timpul furtunii de duminică se mai află internate în Spitalul Judeţean Timişoara, între victime fiind şi doi copii care au fost operaţI. Copiii sunt internaţi la Terapie Intensivă, fiind monitorizaţi de medici.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat pentru News.ro că 11 persoane sunt internate la spital, cu răni, în urma furtunii de duminică după-amiază.

"Internate avem 11 persoane, dar în stare gravă sunt doar cei doi copii, unul de zece şi altul de 11 ani, o fetiţă şi un băiat. Cei doi copii sunt acum în stare staţionară, sunt urmăriţi, monitorizaţi de medici. Sunt la Terapie Intensivă, operaţi amandoi neurochirurgical", a declarat Marius Craina.

În urma furtunii de duminică după-amiaza cinci oameni din judeţul Timiş au decedat, între care doi în Timişoara. Alţi 49 de oameni au fost răniţi.

18-09-2017 11:31

Cursurile din mai multe şcoli din judeţul Arad au fost suspendate, luni, în urma furtunii de duminică seară, atât din cauză că au fost afectate clădirile, cât şi din cauza lipsei energiei electrice, autorităţile urmând să decidă dacă se poate relua activitatea şcolară începând de marţi.

Trei echipe ale Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad se află în judeţ pentru a verifica situaţia şcolilor şi a centraliza câte unităţi nu au ţinut cursurile luni.

Conform şefei ISJ Arad, cel puţin cinci şcoli, una gimnazială şi patru primare, din raza comunei Buteni au fost închise.

De asemenea, nu s-au ţinut cursuri la Şcoala Gimnazială Chelmac, Şcoala Primară Ususău şi grădiniţa din satul Dorgoş.

Primarul comunei Buteni, Mircea Braiţi, a declarat pentru News.ro că acoperişurile celor cinci şcoli din satele aparţinătoare au fost avariate de furtună, fiind descoperite parţial.

“La toate şcolile avem ţigle luate de vijelie, am început deja reparaţiile. Avem în total aproximativ 250 de elevi, ei au stat acasă luni. În afară de avarii, mai avem probleme şi cu electricitatea, în zonă nu este curent. Urmează să decidem dacă de marţi se pot relua cursurile”, a declarat primarul.

Conform acestuia, în comună furtuna a distrus aproape complet acoperişul Căminului Cultural Buteni, fiind produse pagube şi la biserici.

În ceea ce priveşte locuinţele, primarul spune că aproape toate casele din comună au suferit avarii mai mici sau mai mari la acoperişuri.

Reprezentanţii ISJ Arad spun că este posibil să fie şi alte şcoli închise, iar primariile să nu fi raportat încă situaţia.

18-09-2017 11:19

În urma furtunii de duminică, în judeţele Timiş, Arad, Caraş- Severin şi Hunedoara sunt încă zeci de localităţi care nu sunt alimentate cu energie electrică. La ora transmiterii acestei ştiri, lucrează 47 de echipe de intervenţie ale societăţii, 14 angajaţi de suport tehnic de urgenţă, 10 echipe ale contractorilor şi 12 specialişti în centrul de comandă operativă, pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil.

18-09-2017 11:12

Poliția a deschis dosare penale pentru ucidere din culpă

Poliţia Timiş a deschis dosare penale pentru ucidere din culpă în cazul celor cinci persoane decedate în urma furtunii din Timişoara şi Buziaş. Un bărbat a murit după ce poarta de intrare în oraş, ridicată recent de Primăria Timişoara cu suma de 56.000 de euro, s-a prăbuşit peste autoturism. VEZI DETALII 

18-09-2017 10:57

Premierul Mihai Tudose pleacă, luni, la Timişoara pentru a participa la comandamentul de urgenţă privind situaţia după furtuna de duminică seară. Prim-ministrul are mai întâi programată o întâlnire la Palatul Victoria cu operatorii de telefonie mobilă pentru a discuta punerea la punct a unui sistem de avertizare rapid în caz de situaţii de urgenţă şi apoi va pleca spre judeţul Timiş.

Premierul are, la ora 11.00, o întâlnire cu toţi operatorii de telefonie mobilă pentru a discuta despre realizarea unui sistem de avertizare rapid pentru ca populaţia să fie înştiinţată cu privire la posibile fenomene meteo extreme.

După această întâlnire, Mihai Tudose va merge la Timişoara pentru a participa la comandamentul de urgenţă.

18-09-2017 10:27

Cursurile sunt suspendate, luni, în 42 de unităţi din patru judeţe care au fost afectate de furtunile puternice, ”ca măsură de siguranţă”. Cele mai multe - 15 de şcoli şi patru grădiniţe – sunt în judeţul Timiş, cel mai afectat de intemperii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), ca măsură de siguranţă, în urma efectelor produse la nivelul clădirilor, s-a luat măsura suspendării cursurilor în data de 18 septembrie în 42 unităţi şcolare din judeţele Arad (1), Bihor (18), Cluj (1) şi Timiş (22).

Judeţul Timiş a fost cel mai afectat de intemperiile produse duminică, înregistrându-se cinci decese şi 49 de răniţi.

Conform bilanţului ISU Timiş, vântul a depăşit la rafale 80 de km/oră, iar în intervalul 15.20 - 21 au fost emise cinci avertizări nowcasting - două cod galben şi trei de cod portocaliu.

Cinci persoane au decedat, iar 42 de adulţi şi 7 copii au fost răniţi. Echipajele ISU au intervenit pentru deblocarea a 152 de persoane aflate în autovehicule sau în trenuri.

Au fost înregistrate 566 de apeluri la 112 şi au fost afectate 23 de localităţi. În 30 de localităţi a fost afectată alimentarea cu curent electric, din acelaşi motiv, în 25 a fost întreruptă alimentarea cu apă potabilă.

Echipaje ISU au intervenit la 93 de locuinţe, în principal cu acoperişul avariat, şi au fost îndepărtaţi 176 de copaci căzuţi.

Au fost afectate de furtună 22 de unităţi de învăţământ, cinci unităţi de cult şi patru clădiri ale IPTF. Ieşirea din Timişoara spre Lugoj şi drumul dintre Dumbrăviţa şi Giarmata au fost blocate.

18-09-2017 10:24

Avariile tehnice produse în urma vijeliilor de duminică seară au dus la anularea a 15 trenuri de călători, precum şi la întârzierea cu peste 243 de ore a altor 112 trenuri de pe raza regionalelor de cale ferată Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, informează CFR SA.

Compania feroviară anunţă, pe pagina sa de Facebook, că echipele de intervenţie au remediat cele 43 de avarii produse de vijelii duminică seară, acţionându-se cu 17 drezine pantograf şi cu peste 300 de angajaţi.

Trenul Bucureşti – Baia Mare, blocat după 18 ore de mers. Mecanicul a fost nevoit să taie copacii căzuţi cu o drujbă

Potrivit CFR, la regionalele CF Timişoara şi CF Cluj au fost câte 17 zone afectate, la Regionala CF Braşov au fost trei, iar la Iaşi, şase.

De asemenea, 112 trenuri de călători au avut 14.583 de minute întârziere, iar 15 au fost anulate, pe raza regionalelor de cale ferată Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, în timp ce două trenuri de pe ruta Iaşi – Timişoara au fost deviate pe ruta ocolită, prin Suceava – Adjud – Siculeni – Dej – Cluj.

„Personalul feroviar va acţiona în continuare şi în cursul zilei de astăzi pe zonele afectate, cu personal de specialitate şi mijloace de intervenţie pentru a remedia urmările avariilor produse şi restabilirea condiţiilor normale de circulaţie”, precizează CFR.

Peste două sute de localităţi din 15 judeţe ale ţării au fost afectate de furtuni în ultimele 24 de ore, intervenindu-se cu peste o mie de pompieri şi 225 de mjloace tehnice pentru îndepărtarea efectelor. Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 145 au fost rănite. La nivel naţional au fost afectate 137 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi de vânt peste 290 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile). fiind avariate 35 autoturisme. Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuţi pe carosabil pe 18 drumuri, dintre care 12 drumuri naţionale şi 6 drumuri judeţene.

18-09-2017 10:22

Inspectorul general al IGSU împreună cu ministrul Afacerilor Interne au ajuns în această dimineaţă în judeţul Timiş, zonă în care vremea nefavorabilă a produs efecte considerabile.

La această oră nu mai sunt în vigoare avertizări meteorologice de vijelii sau intensificări ale vântului, dar pompierii reamintesc populaţiei ca pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuinţe sau alte spaţii închise care le pot asigura protecţia.

De asemenea, se recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

18-09-2017 10:21

Peste două sute de localităţi din 15 judeţe ale ţării au fost afectate de furtuni în ultimele 24 de ore, intervenindu-se cu peste o mie de pompieri şi 225 de mjloace tehnice pentru îndepărtarea efectelor. Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 145 au fost rănite, fiind, în continuare, opt persoane blocate în judeţul Cluj.

Potrivit Inspectoratului General pentru situaţii de Urgenţă (IGSU), peste 1.000 de pompieri cu 225 mijloace tehnice au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiilor publice locale din zonele în care s-au manifestat fenomene meteorologice periculoase.

În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie, a emis 38 avertizări/atenţionări pentru fenomene meteo periculoase, de gen nowcasting, care anunţau frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce local vor depăşi la rafală viteza de 60 km/h şi izolat 90 km/h care trecător vor lua aspect de vijelie, cantităţi de apă de 25-35 l/mp. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autorităţile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive şi operative care se impun.

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 212 localităţi din 15 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Suceava, Sălaj şi Timiş).

Din cauza diferitelor obiecte sau a arborilor doborâţi de vântul puternic, s-au înregistrat 145 victime, dintre care 8 persoane au decedat (AR-1, BN-2, TM-5) iar 137 de persoane au fost rănite (AB-6, AR-15, BH-35, BN-15, CJ-5, HD-1, MM-10, SJ-1, TM-49).

”Cele mai multe dintre persoanele rănite s-au deplasat la unităţile spitaliceşti cu mijloace proprii, după ce au fost lovite pe timpul furtunii”, anunţă IGSU.

De asemenea, la nivel naţional au fost afectate 137 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi de vânt peste 290 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile). fiind avariate 35 autoturisme.

Pompierii militari, sprijiniţi de celelalte structuri ale MAI şi de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru salvarea a 204 persoane surprinse de condiţiile meteo nefavorabile

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza copacilor căzuţi pe carosabil pe 18 drumuri, dintre care 12 drumuri naţionale şi 6 drumuri judeţene.

Circulaţia feroviară a fost afectată pe un număr de 42 de tronsoane, ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebit de violente, pe raza Regionalelor de cale ferată Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi.

Ca măsură de siguranţă, în urma efectelor produse la nivelul clădirilor, s-a luat măsura suspendării cursurilor în data de 18 septembrie. în 42 unităţi şcolare din judeţele Arad (1), Bihor (18), Cluj (1) şi Timiş (22).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică sunt afectate 568 de localităţi din 13 judeţe (BH, BN, CJ, MM, SM, SJ, AB, CV, HR, MS, SB, IS, SV), iar echipe tehnice acţionează în teren pentru remedierea situaţiei.

În acest moment sunt semnalate patru autoturisme cu opt persoane blocate pe DJ 764 B, zona Valea Drăganului, judeţul Cluj, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. Se acţionează pentru remedierea situaţiei cu echipaje de la Drumurile Judeţene, ISU Cluj, SVSU şi Salvamont. Nu sunt semnalate urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice.


SURSA: Pro TV
18-09-2017 10:17

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni dimineaţă, că începând de azi se lucrează la un sistem de avertizare rapid al populaţiei în cazul unor situaţii de urgenţă. Atenţionarea ar urma să fie emisă la nivel guvernamental, să fie preluată de operatorii de telefonie mobilă şi distribuită pe releele din zona semnalată unde ar urma să aibă loc fenomene meteo extreme. VEZI DECLARAȚIA INTEGRALĂ

18-09-2017 09:20

Mesajul președintelui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să implementeze de urgenţă un sistem de avertizare rapidă a populaţiei în situaţii de criză, apreciind că furtunile de duminică au arătat ineficienţa sistemului de prevenire a populaţiei. Şeful statului cere Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate în astfel de cazuri şi cine se face vinovat de neglijenţă sau incompetenţă, considerând că trebuie aflat dacă informările meteorologice au fost emise în timp util şi în conformitate cu amploarea fenomenelor naturale. VEZI DETALII

18-09-2017 07:30

Bilanţul este tragic, asemănător urmărilor unui uragan. Situaţia cea mai gravă este în judeţul Timiş unde 5 oameni au murit, iar alţi 49 au fost răniţi, printre care şi copii.

Mihai Grecu, medic: "Au căzut de pe acoperiş, le-a căzut ţiglă în cap. Din păcate, am avut şi doi pacienţi critici, printre care doi copii, care în momentul de faţă sunt internaţi pe terapie intensivă şi un pacient care a decedat."

Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU TIMIŞ: "S-au înregistrat 5 victime decedate, două în Timişoara şi trei în Buziaş şi 49 de persoane rănite, dintre care 7 copii."

18-09-2017 07:25

Urgie a fost şi în judeţul Arad. În staţiunea Moneasa vijelia a doborât un brad peste o femeie şi a omorât-o.

Premierul Mihai Tudose a declarat că s-a constituit o celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, iar Carmen Dan se va duce la Timişoara pentru a evalua pagubele.

18-09-2017 07:15

Când dezastrul s-a potolit, centrul Timişoarei arată că după o tornadă. Terasele au fost luate pe sus de vânt, iar ţiglele acoperişurilor şi bucăţi de tencuiala au zburat pur şi simplu.

Pe o stradă din Timişoara peisajul pare ireal. Zeci de maşini au fost distruse în parcare din cauza acoperişului blocului de vis-a-vis care a fost smuls de rafală.

Din cauza rafalelor puternice de vânt firele de înalta tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte . De asemenea, copacii căzuţi au blocat sinele.

18-09-2017 07:10

Şi În Buziaş furtună a lovit năprasnic. Doi soţi şi o rudă de-a lor au murit după ce un copac a căzut peste ei.

Cele trei persoane se aflau în parc atunci când a pornit vijelia. Imediat au fugit, au plecat să se adăpostească. La ieşirea din parc, însă, un copac bătrân de peste o sută de ani, pur şi simplu a fost smuls din pământ şi s-a prăbuşit peste cele trei victime.

Mai mulţi stâlpi de energie electrică au fost puşi la pământ, aşa că întreg oraşul a rămas fără curent.

18-09-2017 07:00

Bilanțul furtunii: 8 morți și 67 de răniți

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că opt persoane au murit şi alte 67 sunt rănite printre care şi mulţi copii. Vijelia năprasnică a luat cinci vieţi în Timiş, două în Bistriţa-Năsăud şi una în staţiunea arădeană Moneasa.

Scene înfricoşătoare au fost surpinse la Timişoara, unde vijelia a lovit cu sălbăticie. Că o cruntă ironie a sorţii, un indicator cu mesajul "Bine aţi venit în Timişoara" a fost smuls din pământ şi azvârlit de rafale peste un autoturism. Şoferul a murit zdrobit.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO "Uniți într-o singură inimă!". Starul brazilian s-a căsătorit cu nepoata fostei soții, cu care are doi copii
FOTO "Uniți într-o singură inimă!". Starul brazilian s-a căsătorit cu nepoata fostei soții, cu care are doi copii
Citește și...
Mesajul premierului după furtuna din vest: ”Avem bani, vom ajuta comunităţile”
Mesajul premierului după furtuna din vest: ”Avem bani, vom ajuta comunităţile”

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâţ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor.

Oameni în stare de șoc după furtuna din vestul țării: ”Doamne, Dumnezeule ce se întâmplă?”
Oameni în stare de șoc după furtuna din vestul țării: ”Doamne, Dumnezeule ce se întâmplă?”

O furtună cumplită a provocat haos în Timiş şi moartea a șase oameni. Peste 20 de persoane, inclusiv doi copii, sunt rănite, izbite de crengi sau panouri. A fost dezastru în toată zona, lovită de un cod portocaliu de vijelii.

Furtună violentă în vestul țării, 8 oameni au murit și 67 au fost răniți. Vântul a depășit 100 de km/h
Furtună violentă în vestul țării, 8 oameni au murit și 67 au fost răniți. Vântul a depășit 100 de km/h

O furtună violentă în vestul țării, care nu a durat mai mult de jumătate de oră, a lăsat în urmă un bilanţ dezastruos: 8 persoane au murit şi 67 au fost rănite.

Mesajul premierului după furtuna din vest: ”Avem bani, vom ajuta comunităţile”
Mesajul premierului după furtuna din vest: ”Avem bani, vom ajuta comunităţile”

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâţ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor.

Oameni în stare de șoc după furtuna din vestul țării: ”Doamne, Dumnezeule ce se întâmplă?”
Oameni în stare de șoc după furtuna din vestul țării: ”Doamne, Dumnezeule ce se întâmplă?”

O furtună cumplită a provocat haos în Timiş şi moartea a șase oameni. Peste 20 de persoane, inclusiv doi copii, sunt rănite, izbite de crengi sau panouri. A fost dezastru în toată zona, lovită de un cod portocaliu de vijelii.

Furtună violentă în vestul țării, 8 oameni au murit și 67 au fost răniți. Vântul a depășit 100 de km/h
Furtună violentă în vestul țării, 8 oameni au murit și 67 au fost răniți. Vântul a depășit 100 de km/h

O furtună violentă în vestul țării, care nu a durat mai mult de jumătate de oră, a lăsat în urmă un bilanţ dezastruos: 8 persoane au murit şi 67 au fost rănite.

Recomandări
Crin Antonescu: Mă suspend din calitatea mea de candidat comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale din 2025
Crin Antonescu: Mă suspend din calitatea mea de candidat comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale din 2025

Crin Antonescu a anunțat, sâmbătă seara, într-o emisiune televizată, că ”la acest moment” consideră suspendată candidatura sa din partea Coaliţiei pentru alegerile prezidenţiale din 2025. 

Anul 2025 începe bine pentru fermieri. Nicio zonă din țară nu se mai confruntă cu secetă pedologică
Anul 2025 începe bine pentru fermieri. Nicio zonă din țară nu se mai confruntă cu secetă pedologică

Anul începe bine pentru fermieri. După un decembrie ploios, rezerva de apă din sol s-a refăcut. În acest moment, nicio zonă din țară nu se mai confruntă cu secetă pedologică, după cum arată măsurătorile meteo.  

Soldatul din forțele speciale americane care s-a aruncat în aer într-o Tesla Cybertruck nu era supărat pe Donald Trump
Soldatul din forțele speciale americane care s-a aruncat în aer într-o Tesla Cybertruck nu era supărat pe Donald Trump

Soldatul din forțele speciale identificat în interiorul camionetei Tesla Cybertruck care a explodat în fața Hotelului Trump din Las Vegas nu era supărat pe Donald Trump.