Prețurile serviciilor pentru nunți au crescut chiar și cu 20% față de 2024, iar dorințele sunt mai îndrăznețe
Se apropie sezonul nunților, iar viitorii miri au intrat în febra pregătirilor pentru marele eveniment, care va fi mai costisitor anul acesta.
Prețurile serviciilor au crescut chiar și cu 20% față de anul trecut, dar și pretențiile cuplurilor sunt pe măsură - de la roboți animatori, până la baruri cu sushi.
Fiindcă tinerii se inspiră de la nunțile din străinătate, piața din România se poate compara acum cu cele din Grecia, Franța sau Emiratele Arabe Unite.
Tot mai mulți tineri își doresc nunți ieșite din tipare, cu detalii sofisticate, iar asta îi face să scoată mai mulți bani din buzunare.
Otilia Mirta, viitoare mireasă: „Este o dată în viață acest eveniment și măcar să profităm fără să ne limităm. În jur de 30.000 de euro. Aș dori și niște roboți animatori sau oameni care să ne distreze”.
Maya Florea, viitoare mireasă: „Două rochii voi avea - una de zi, una de seară”.
Adnana Jilcu, wedding planner: „Își doresc nunți opulente, într-adevăr au și bugete mai mari. Se investește foarte mult în muzică, meniuri mai sofisticate și decoruri. Un bar de sushi”.
Doar pentru decor sunt puși deoparte 1.500-2.000 de euro, în medie.
Valentina Pandia, designer florist: „Anthurium - flori care sunt și pe alb și pe verde. Se poartă mult perlele în decoruri, fructele și legumele se poartă iar integrate în decor, se poartă opulența. Flori naturale pe masă”.
Când vine vorba despre mâncare, nu sunt ieșite din comun meniurile de 100 de euro de persoană.
Anca Dumitrescu, reprezentant restaurant: „Cele mai alese ca și fel principal sunt cotletul de porc, rața și bibanul de mare, mai ales bibanul”.
Maya Florea, viitoare mireasă: „Vom plusa pe partea de meniu final cu un piept de rață, un pește special”.
Ana Maria Giltan, nașa: „Aperitivul e foarte important, că trebuie să fie șoc, pentru că e primul care apare pe masă”.
În schimb, mirii tind să renunțe la mărturii - acele obiecte-suvenir care se pun pe masă, la nunți.