Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Fotbalul romanesc, slab si la calcule. Cum a ajuns Stancu sa dea 9 goluri si JUMATATE, potrivit manualului FRF

FRF lansare

Federatia Romana de Fotbal a demarat o campanie prin care „fotbalul sustine educatia” – cu probleme de matematica gresite.

FRF a lansat, duminica, la Cluj-Napoca, inaintea amicalului Romania-Spania, un manual alternativ de matematica, parte din programul national "Federatia Romana de Fotbal sustine educatia". „Campania isi propune sa aduca impreuna autoritati, profesori, elevi si fotbalisti pentru a combate o problema ce are urmari grave asupra educatiei copiilor – abandonul scolar. In contextul in care tot mai multi pedagogi si parinti sunt ingrijorati de programa scolara, ce devine tot mai greu de asimilat de catre copii, FRF contribuie la o abordare a educatiei prin fotbal", sustine Federatia.

Insa din cele 3 probleme postate pe site, probleme care ar trebui sa apara intr-un viitor manual de matematica pentru clasa a IV-a, una este absurda, iar celalalta este mult peste nivelul acestei clase. Exemplul care a starnit cele mai multe comentarii este urmatorul” „Bogdan Stancu si Florin Andone au inscris 28 de goluri in acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Cate goluri a inscris Andone? Dar Stancu?” Solutia este ca Bogdan Stancu a marcat 9,5 goluri, iar Florin Andone, 18,5.

probleme matematica FRF

A dpoua problema data exemplu pe site este: „Pe parcursul catorva meciuri, Claudiu Keseru, Gabriel Torje si Razvan Rat au alergat, impreuna, 50 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decat Rat si cu 5 mai multi decat Keseru. Afla cati kilometri a alergat fiecare dintre cei trei „tricolori”.”

probleme matematica FRF

Lucian Lipovan a aratat insa pe blogul sau ca problema nu poate fi rezolvata l;a nivelul clasei a IV-a. „Zicem ca Rat a alergat X kilometri, deci Torje a alergat X+9, iar Keseru X+4. Avem X+X+4+X+9 = 50. Deci 3X + 13 = 50. Adica 3X = 37. Cat e X? 12,33333, mai exat perioada 3, adica mult peste clasa a IV-a! Situatia e atat de fascinanta ca FRF a reusit sa faca si o problema care putea fi acceptata cu virgula (spre deosebire de goluri, puteam avea 9,5 km de exemplu) sa fie de nerezolvat!”, scrie Lucian Lipovan.

Intre timp, cei de la FRF au modificat problemele de pe site, astfel incat acestea pot fi rezolvate si de copii de clasa a IV-a.
 

 

Sursa: Lipovan.ro / , Data publicarii: 27 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed