Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Slujba de Inviere, in direct la PRO TV si pe www.stirileprotv.ro

Alex Dima

Corespondentul Stirilor Pro Tv, Alex Dima, prezinta sambata, 3 aprilie, de la 23:45, Slujba de Inviere, transmisa concomitent de la Manastirea Tismana si de la Catedrala Sfantul Iosif.

 

Ceremonia va putea fi urmarita in direct nu doar pe Pro TV, ci si pe www.stirileprotv.ro.

Anul acesta, catolicii si ortodocsii sarbatoresc in aceeasi zi Pastele, iar Pro TV transmite atat ceremonia ortodoxa, cat si pe cea catolica. Alex Dima, absolvent al Facultatii de Teologie, a marturisit ca s-a bucurat foarte mult atunci cand a aflat ca va transmite Slujba de Inviere.

„Este mai mult decat o transmisiune. Noi le vom aduce in case lumina si bucuria Invierii celor care nu reusesc, din felurite motive, sa fie in biserica in acea noapte. Sunt oameni bolnavi, oameni plecati din tara sau oameni care trebuie sa fie la post. Este o bucurie si o onoare pentru mine ca in noaptea de Inviere voi avea prilej sa le vorbesc acestor oameni si sa le spun Hristos a inviat! O sa vorbesc sincer, din suflet, iar atunci cand o sa fie momentul, o sa tac si o sa ma rog”, a declarat Alex Dima.


Alaturi de invitatii lui, Alex Dima va explica principalele momente ale slujbei, de ce se savarsesc anumite lucruri, ce inseamna ele si care este valoarea lor. „Invierea inseamna speranta si bucurie. Nu sunt vorbe goale, nu sunt stereotipuri. Ar fi minunat daca am reusi ca macar in noaptea de Inviere sa scapam de grijile marunte, de nimicurile acestei vieti si sa traim momentul. Viata inseamna iubire, Iisus inseamna iubire. Cand o sa constientizam lucrurile astea, lumea va fi altfel. Cheia pentru tot si pentru toate sta in Inviere”, a marturisit Alex Dima.


 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 3 Aprilie 2010
Citeste mai multe despre: Paste,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed