"Tara Minunilor miniaturala"-Loc de joaca pentru copii intre 7 si 77 de ani
Se spune ca trenuletele sunt jucarii pentru copii intre 7 si 77 de ani. Cei entuziasmati de locomotive si vagoane in miniatura pot admira, la Hamburg, cel mai lung traseu feroviar construit vreodata in lume.
A costat peste 10 milioane de euro. Trenuletele alearga pe 12 kilometri de sine, prin peisaje si orase migalos reproduse. Ele strabat "Miniaturwunderland", tara minunilor de-o schiopa, de fapt un muzeu privat din Hamburg, care a atras anul trecut un milion de vizitatori.
Inca din 2000, migalesc la acest proiect doi frati gemeni care sunt trecuti de prima tinerete, dar au inca suflete de copil. Trenuletele trec prin campuri si orase, urcand de la fiordurile scandinave si peisajele de ses, pana in muntii Alpi. Sau chiar pana la indepartatul Mount Rushmore, unde sunt cioplite in piatra chipurile unor presedinti americani. Sunt si mici scene ce reproduc, de exemplu, interventia pompierilor la un incendiu sau politisti care strang probe la o "scena a crimei".
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
In total, pentru cine are rabdare sa le numere, sunt 2.800 de cladiri si 160.000 de personaje distincte. 700 de trenulete diferite, cu 10.000 de vagoane se invart prin "Miniaturwunderland". Mersul lor poate fi urmarit dintr-un dispecerat cu 45 de monitoare.
Totul e concentrat pe o suprafata de 1.500 de metri patrati. Insa, cand mica tara a minunilor va fi complet terminata, in cativa ani, va avea o suprafata de doua ori mai mare, incluzand peisaje si orase din Franta, Italia si Marea Britanie.
Copiii sunt incantati si ii trag pe parinti de maneca, cerandu-le sa faca fotografii. Insa fascinatia depaseste limita dintre generatii.
Si la noi exista o mica astfel de minune, iesita din mainile mesterului Arin Panait: Orasul din sufragerie - o poveste spusa de un utilizator stirileprotv.ro.