Miscarea pentru underground. Razvan are doar 16 ani, dar canta thrash metal cu trupa pe care a infiintat-o: Bulletproof

Bulletproof

Pe adolescentii metalisti de la Bulletproof i-am descoperit  intamplator, dupa ce i-am vazut la concertul de lansare a noului album al veteranilor de la Ura de Dupa Usa, "Cicatrice", intr-un club bucurestean care s-a si inchis intre timp...

Inainte de show-ul URA, l-am intrebat pe Costi (liderul formatiei), "cine sunt astia care canta in deschidere?".

Putin amuzat, mi-a raspuns ca sunt cativa pustani, care "o dau bine pe metal" si care suna destul de interesant pentru cineva de varsta lor.

Cu tupeu, asa cum este nevoie in acest domeniu destul de dur, tinerii rockeri de la Bulletproof i-au trimis un demo lui Costi de la URA, iar acesta, incantat de ce a auzit, a acceptat ca pustii thrash metal sa cante in deschiderea concertului sau. Un gest nu numai curajos - pentru ca exista riscul ca publicul sa se enerveze daca ceva n-ar fi mers bine - dar care transmitea si un semnal de incurajare pentru noul val din metalul underground romanesc.

Surpriza mea a fost extrem de mare cand am vazut ca, pe scena, intr-adevar, cel care urla la cei cativa fani de acolo (probabil prieteni si colegi de la scoala) sa intre "in the fucking circle" era foarte tanar. Un pusti.

Citește și
Trupa TAINE - FB
Miscarea pentru underground. Interviu cu Andy, liderul trupei TAINE: "Azi, tinerii doresc o REVOLUTIE a mentalitatii"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Razvan este un pusti, intr-adevar, insa pe scena este un pusti care are atata energie in voce si care se straduieste atat de mult sa redea atmosfera idolilor sai de la Kreator, Slayer sau Destruction (ale caror influente le auzeam clar in piese) ... incat nu te poate lasa indiferent.

Cel mai intersant detaliu, insa, mi s-a parut faptul ca toti sunt foarte tineri:

-► Razvan Stancut - Guitar/ Lead vocals (16 ani)
-► Andrei "Batzuc" Anghel- Drums/Percussion (19 ani)
-► Andrei "Tataie" Florea- Guitar/ Backing vocals (22 ani)
-► Andrei "Andrew" Galis - Bass/Backing Vocals (17 ani)

FOTOBulletproof

Asa ca, la finalul concertului, l-am luat deoparte pe Razvan si i-am promis ca intr-o zi voi sta de vorba cu el. Ceea ce s-a si intamplat, cateva saptamani mai tarziu.

Cristian "Mumu" Matei: Salut, Razvan. Sa incepem cu “radacinile” tale (vorba celor de la Sepultura). Cum ai descoperit muzica rock/metal si cand ai invatat sa canti la chitara?

Razvan: Salut! In primul rand iti multumesc pentru interviu. In alta ordine de idei, mai tin minte ca aveam 5-6 ani si ma jucam cu varul meu GTA pe PS2. Dadusem pe postul de radio din acel joc, numit V-Rock, si imi placea la nebunie ce se punea pe el. La un moment dat incepea melodia de la Dio numita “Holy Diver”, care m-a facut sa dau din cap si sa sar in pat cu varul meu. Ei bine....de aici a inceput totul. Am inceput sa ascult trupe metal, rock clasic si punk, ele influentandu-ma sa ma apuc de chitara electrica la varsta de 10 ani.

Cristian "Mumu" Matei: Cum s-a nascut Bulletproof si in ce an?

Razvan: Bulletproof a luat nastere prin vara lui 2015.

Cristian "Mumu" Matei: Cum ti-a venit ideea….si cat de greu a fost sa formezi trupa, sa gasesti instrumentisti?

Razvan: Mi-a fost greu sa gasesc membrii perfecti. Dar acum, eu cu Andrew (basist), Tataie (chitarist lead) si Andrei (tobe). Ne intelegem destul de bine, suntem buni pe instrumentul propriu si nu cred ca o sa fim nevoiti sa mai schimbam membrii.

Cristian "Mumu" Matei: Cum te simti cand urci pe scena si ai in fata ta rockeri care au anumite asteptari de la trupa Bulletproof? Esti multumit de felul in care se desfasoara concertele voastre?

Razvan: Eu ma simt extrem de bine cand intru pe scena si cant unor oameni cu aceleasi gusturi ca mine. Am mai patit sa cantam naspa sau sa cantam destul de bine, dar sa nu vina lume, dar mie nu mi-a pasat, eu ma distram si faceam ce iubesc sa fac. Sunt unele nemultumiri pe care le-am avut la anumite concerte dar nu prea sunt importante.

Cristian "Mumu" Matei: Ce probleme ai avut la concertele pe care le-ati sustinut pana acum? Ma gandesc ca, poate, ai avut uneori dificultati din cauza scolii (examene, program, etc) sau poate a locului in care se desfasoara unele show-uri. Pentru ca stiu ca, deocamdata, parintii te sustin foarte mult si, pentru ca esti foarte tanar, nu te lasa singur in unele cluburi...

Razvan: In mare parte singura problema pentru mine si pentru ceilalti a fost sunetul. Dar la un moment dat, trebuia sa cantam doar 3 pentru ca unul dintre fostii chitaristi avea sesiune. Sunt destule probleme tehnice intr-o trupa, dar trebuie sa treci peste ele ca sa continui bine.

Cristian "Mumu" Matei: Si pentru ca a venit vorba de parinti, cat de important este sprijinul lor in aceasta pasiune a ta, care se numeste muzica thrash metal? Ma refer nu numai la partea financiara (banii pe care tu ii cheltuiesti cu trupa), ci si moral, psihologic vorbind. De exemplu, stiu ca tatal tau este pasionat de muzica rock/metal.

Razvan: Sprijinul parintilor este foarte important pentru mine. Tatal meu e managerul nostru, si daca nu era el, probabil nu aveam concertele astea pe care le-am avut si pe care o sa le avem. Eu fara parinti nu mai aveam trupa si nici 6 ani de chitara.

Cristian "Mumu" Matei: Apropo de pasiune, de hobby. Crezi ca Bulletproof este doar o simpla pasiune pentru tine, un hobby, sau crezi ca va fi mai mult decat atat si ca - peste cativa ani, sa zicem - va fi un mod de viata pentru tine, ca vei trai din asta? Unde te vezi la varsta de 30 de ani, pe scena sau …. doar un consumator de rock, cu servici, nevasta si copii :)

Razvan: Pentru mine, muzica aceasta este un stil de viata. Cu Bulletproof ma vad si peste 40 de ani pe scena. Eu chiar sper ca o sa reusesc sa traiesc din trupa asta mult si bine. Bulletproof este ce vreau sa fac.

Ca al 2-lea job, as vrea sa ma fac sunetist, sa imi fac un studio, si cam atat. Mai mult de atat nu as putea sa fiu. 

Cristian "Mumu" Matei: Cum se face ca, acum, in 2016, in plina “epoca” dominata - comercial vorbind, ca bani castigati din muzica - de trupe precum Slipknot (nu metal & alternative), Rammstein (industrial metal) sau Five Fingers Death Punch (hardcore) voi ati ramas ancorati intr-un stil care a cunoscut succesul in anii ‘90, thrash metal?

Este adevarat, mai sunt si acum cateva trupe vechi, care inca mai sustin show-uri tari pe scena - precum Slayer, Megadeth, Testament sau Anthrax - insa “la moda” este altceva. Te-ai gandit cumva sa schimbi stilul, sa canti altceva, ca sa ai succes mai mare?

Razvan: Nu. Nu m-am gandit la schimbarea stilului metal. Nici nu vrem sa facem asa ceva. Nu vrem sa facem muzica doar pentru bani. Noi am cantat, cantam si vom canta numai thrash...cel mult un thrash mai versatil.

Cristian "Mumu" Matei: Care sunt trupele tale preferate? Romanesti si straine.

Razvan: Trupe straine pot spune multe. Iubesc Big 4-ul si Teutonic 4-ul. Imi place mult si Overkill, Testament sau Death Angel. Eu de asemenea iubesc mult trupele new wave de Crossover, cum ar fi: Municipal Waste, Toxic Holocaust si Insanity Alert.

In Romania avem si noi trupele noastre bune. Preferatele mele sunt Crossbone, Damage Case si Berserkers.

Cristian "Mumu" Matei: Ce planuri are Bulletproof in 2016? In ce concerte puteti fi vazuti in perioada urmatoare, cand veti lansa primul EP si - de ce nu - poate chiar un videoclip?

Razvan: O sa ne apucam de inregistrat primul nostru EP in toamna asta. Cel mai sigur o sa il lansam pe la inceputul anului 2017 iar acesta se va numi “The Thrash Police”. Si cat despre videoclip, “Dumnezeu cu mila…”.

In rest, lumea ne poate vedea pe 8 septembrie in Black Helmets alaturi de Dimenzion Psychosphere si Mental Dispair, pe 9 septembrie in Club Fabrica alaturi de NadimaČ, Damage Case si Crossbone, si avem un concert pe 10 septembrie in Craiova tot cu NadimaČ, in Casa Studentilor cu Trapped in Sin in deschidere. Va asteptam pe toți!

Cristian "Mumu" Matei: La final, daca ai vreun mesaj de transmis rockerilor din Romania.

Razvan: Ascultati cat mai multa muzica buna, sa mergeti la cat mai multe concerte si sa sustineti trupele noastre underground. Daca nu ne stii, check us out!!

Tinerii romani de la Bulletproof pot fi contactati prin intermediul paginii lor oficiale de pe Facebook, iar munca lor poate fi ascultata si vazuta pe canalul lor de pe Youtube.

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Miscarea pentru underground. Ura De Dupa Usa lanseaza CD-ul
Miscarea pentru underground. Ura De Dupa Usa lanseaza CD-ul "Cicatrice", LIVE in Bucuresti: Ne chinuim din 2012 sa-l scoatem

Ura De Dupa Usa este prima trupa romaneasca de dupa 1989 care a imbinat cu succes forta punk-ului cu melodicitatea heavy-metalui, reusind sa devina cel mai cunoscut nume autohton de pe scena de hardcore-metal.

Miscarea pentru underground. Interviu cu Andy, liderul trupei TAINE:
Miscarea pentru underground. Interviu cu Andy, liderul trupei TAINE: "Azi, tinerii doresc o REVOLUTIE a mentalitatii"

Trupa TAINE este una dintre cele mai vechi reprezentante ale miscarii underground de pe scena metal/rock romaneasca, cu un "background" muzical de peste 23 de ani.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.