Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Mariana Nicolesco, indelung ovationata in China: "Am trait momente unice, de mare bucurie"

Mariana Nicolesco

Un eveniment fara precedent in industria muzicala a Chinei a avut loc recent: cursurile de Maiestrie Artistica Master Classes Mariana Nicolesco.

Cursurile au avut loc la Universitatea din Shenzhen, in apropiere de Hong Kong, cu cele mai proeminente talente din Conservatoarele si Universitatile Chinei, precum si profesori si maestri de canto din intreaga tara.

Mariana Nicolesco - unanim cunoscuta drept una dintre marile voci ale timpului nostru - a lucrat zilnic, ore in sir, cu tinerii, fascinandu-i pe toti cei prezenti.

Peste 1000 de tineri artisti chinezi si-au exprimat dorinta de a veni in acest an la Concursul International de Canto Hariclea Darclée de la Braila, creat si prezidat de Mariana Nicolesco si considerat drept unul dintre cele mai importante din lume.

Mariana Nicolesco

«Ceea ce a reusit Mariana aici in numai cateva zile tine de domeniul miracolului», a declarat celebra artista Guo Shuzhen, venita special de la Beijing, care va implini zilele acestea venerabila varsta de 90 de ani si care a format generatie dupa generatie de artisti chinezi.

Profitand de prezenta sa alaturi de Mariana Nicolesco, Universitatea din Shenzhen i-a cerut istoricului de arta dr. Radu Varia sa sustina o conferinta despre Constantin Brancusi, prima consacrata vreodata in aceasta tara sculptorului roman, prezentat ca piatra de hotar in istoria artei.

Mariana Nicolesco

Mariana Nicolesco a fost indelung ovationata la Concertul de Gala Master Class, incheiat in triumf cu celebrul Brindisi din La Traviata de Verdi, unde, in entuziasmul general, vocea sa a stralucit alaturi de tinerele voci ale artistilor chinezi.

«Am trait momente unice, de mare bucurie. Cred ca muzica de opera are un viitor important in China si sunt fericita vazand ca se adevereste si acum credoul meu, conform caruia nimic nu-i apropie pe oameni mai mult decat cantul»

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Mai 2017
Citeste mai multe despre: Mariana Nicolesco, China, Beijing,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed